Jämför företagslån kostnadsfritt

Krea jämför flest långivare i Sverige

4.7 / 5.0
| 89 omdömen

Håkan Snabb hjälp och flera bra erbjudanden som man kunde jämföra mellan

Så fungerar tjänsten

1. Fyll i ansökan

I formuläret anger du information som behövs för att kunna ansöka om lån. När du skickar in ansökan görs en kreditupplysning på företaget men inte på dig som privatperson.

 • Upp till 20 förslag med en ansökan
 • Kostnadsfritt
 • Ej bindande
 • BankID för ökad säkerhet

2. Förbättra din ansökan

Du får möjlighet att optimera din ansökan genom att svara på frågor och ladda upp information om ditt företag. Frågorna är frivilliga men generellt leder mer information om företag till fler och bättre låneförslag. Information som långivare ofta vill ha för att ge låneförslag är uppskattad omsättning, bokföring och eventuella säkerheter som t.ex. fastigheter. Om du anger dig själv som borgensman görs en kreditupplysning på dig.

3. Få låneförslag

Inom 48 timmar tar långivare del av din ansökan och återkommer med låneförslag. 
Du får ett mail när långivare inkommit med låneförslag. I mailet finns en länk till dina sidor och där kan du se och jämföra dina låneförslag. Du kan alltid logga in med BankID.

4. Välj och få lån utbetalt

Om du vill gå vidare med något av låneförslagen klickar du på "Gå vidare" i jämförelsevyn. Därefter kontaktar långivaren dig för att slutföra processen och betala ut lånet.

Redo att se förslag från långivare?

Krea jämför flest långivare inom företagslån

Aros Kapital logga Likvid logga Capital Box logga Mynt logga Fedelta logga Froda logga Kronan Finans logga Avida logga OPR-Företagslån logga Marginalen Bank logga Qred logga Capcito logga Balanzia logga Approva logga IMH Finans logga Qapitala logga Corpia logga Svea logga Billecta logga

Vi har hjälpt över 5 000 företagare jämföra företagslån

4.7 / 5.0
| 89 omdömen

Storbankerna lyser med sin frånvaro för oss småföretagare! Tur det finns brooker som Krea som kan underlätta vår vardag.

Kund

Lysande tjänst. Fungerade bra och jag kom i kontakt med långivare som snabbt och enkelt löste mitt problem.

Thomas Wickell

Snabb och smidig service. Vi fick vårt lån utbetalt snabbt och hela processen to enbart ett par dagar från ansökan till pengar på kontot. Riktigt bra!

PHEDA Group

Bra service samt hjälpsamma när man har frågor eller behöver hjälp.

Mamoun

Snabb hjälp och flera bra erbjudanden som man kunde jämföra mellan.

Håkan Eriksson

Mycket god kundservice och trevlig personal och väldigt kompetenta.

Andreas

Mycket enkelt att fylla i ansökan, och snabbt svar från många banker, samt att det framgick tydligt vad och hur mycket ränta, amortering skulle bli i månaden.

Patrik Persson

Snabb och bra service när jag behövde det.

Patrik

Snabb hantering. Många olika erbjudanden.

Roger Nilsson

Frågor och svar

 • Vilka långivare samarbetar Krea med?

  Svar

  Vi samarbetar med 19 banker och andra långivare: Approva, Aros, Avida, Balanzia, Billecta, Capcito, Corpia, Fedelta, SVEA Bank, CapitalBox, Froda, IMH, Kronan Finans, Likvid Företagslån, Marginalen Bank, Mynt, OPR, Qapitala och Qred.

 • Vad krävs för att låna genom er?

  Svar

  För att jämföra lån behöver du:

  • Ha ett registrerat Aktiebolag, Handelsbolag, Ekonomisk förening, Kommanditbolag eller Enskild firma.
  • De flesta långivare kräver att inget skuldsaldo hos Kronofogden finns. Enstaka långivare accepterar skuld från Skatteverket hos Kronofogden.
 • Vilken ränta och månadskostnad behöver mitt företag betala?

  Svar

  Räntan på ett företagslån sätts efter ditt företags historik, nuvarande förutsättningar och framtida möjligheter att betala tillbaka. Hur mycket du måste betala varje månad bestäms även av vilken amorteringstid du väljer - längre tid betyder lägre månadskostnad men ofta också högre total kostnad för lånet. Genom jämförelse får du flera olika alternativ och vi finns även till hands för att hjälpa dig göra det bästa valet för ditt företags situation.

 • Hur kan tjänsten vara kostnadsfri?

  Svar

  På Krea kan du jämföra lån från olika långivare kostnadsfritt. Om du väljer att gå vidare med ett låneförslag via oss får långivaren en ny kund och betalar oss en provision för detta. Att göra en ansökan är aldrig bindande och vi får aldrig betalt förrän du hittat ett låneförslag du är nöjd med.

 • Hur påverkas min samt företagets kreditvärdighet av att en kreditupplysning görs?

  Svar

  En kreditupplysningsförfrågan registreras på det bolag du söker för samt en på varje unik borgensman du anger. Om endast en kreditupplysningförfrågan görs påverkar det inte borgensmannens eller ditt företags kreditvärdighet. Görs däremot många under samma period kan det påverka borgensmannens eller företagets kreditvärdighet. Våra långivare tar del av den upplysningen som KREA gör och gör inga egna, vilket innebär att endast 1 kreditupplysning registreras trots att flera långivare tar del av den.

 • Görs det endast 1 kreditupplysning?

  Svar

  Ja, även om upp till över 20 banker och långivare tar del av informationen registreras endast 1 kreditupplysning på ditt företag och 1 kreditupplysning på dig om du är borgensman. Observera att du kan komma att få flera brev som meddelar att kreditupplysningar gjorts på ditt företag eller dig men det är som nämnt endast 1 kreditupplysning som registreras då Krea har ett samarbete med UC som gör att flera långivare kan ta del av samma kreditupplysning. Långivarna kan ibland ta upplysningar via andra institut (t.ex. via CreditSafe eller Bisnode), men dessa påverkar varken bolaget eller angivna personers kreditvärdighet.

 • Kan jag betala av ett lån i förtid?

  Svar

  Ja, du kan alltid betala av hela eller delar av ett lån i förtid. I flera fall är det avgiftsfritt och för vissa långivare kan det finnas en mindre avgift för att göra detta. Denna information framgår tydligt när du fått dina olika låneförslag.

 • Kan mitt nystartade företag få lån?

  Svar

  Ja, även nystartade företag kan få lån. Bifoga gärna er affärsplan, årsbudget och/eller en avbetalningsplan för lånet om ni ansöker som nystartat bolag. Detta för att stärka er ansökan och så att våra långivare kan göra en så korrekt riskbedömning som möjligt, vilket i sin tur leder till att ni får bästa möjliga låneförslag.

 • Förbinder jag mig till något genom att göra en ansökan?

  Svar

  Nej, du förbinder dig inte till något när du gör en ansökan och tjänsten är kostnadsfri.

 • Hur snabbt får jag pengarna utbetalt?

  Svar

  Att skapa en ansökan hos oss tar endast cirka fem minuter. När du skapar din ansökan skickas den ut till våra långivare, de återkommer till dig sen med erbjudanden inom 24 till 48 timmar. När du hittat ett erbjudande som är intressant går du vidare med det och kommer i kontakt med den långivaren. Beroende på beloppets storlek eller om ytterligare kompletteringar behövs kan tiden till att lånet är utbetalt skilja sig något. Är det ett lägre belopp och långivaren har fått den information de begärt, sker utbetalning ofta samma dag, vid högre belopp och där en mer gedigen riskbedömning återstår, kan det ta ungefär en vecka.

 • Hur gör jag för att få bästa möjliga erbjudanden från långivarna?

  Svar

  Vi rekommenderar att du tar med så mycket relevant information som möjligt för långivarna när du skapar ansökan. Desto mer relevant information som långivarna får, desto mer korrekt blir riskbedömningen som de gör vilket i sin tur leder till att de kan ge dem bästa låneförslagen. Exempel på information som är intressant för långivarna är:

  • Balans och resultaträkning från dem senaste 12 månaderna
  • Säkerheter i form av t.ex. fastighet, fordon eller lager
  • Utomstående fakturor ni kan tänka er sätta som pant
  • Ytterligare borgensman
  • Kontonummer eller siffror över era senaste kontoutdrag
  • Övriga intyg som kan vara av intresse och visar på ert bolags lönsamhet

  Om bolaget är nystartat och du söker t.ex. investeringslån, är det rekommenderat att ta med nedan information i ansökan:

  • Affärsplan
  • Preliminär Årsbudget
  • Avbetalningsplan för lånet

Redo att se förslag från långivare?

Uppdatera din webbläsare

Vänligen uppdatera din webbläsare för att kunna gå vidare i processen.

Vi rekommenderar