Krea
Utmärkt 4.7 / 5

Allt om företagslån

2020-05-19

Ansök om företagslån

Alla framgångsrika företag börjar med en bra idé och smart planering. Man som företagare har man många beslut att fatta och står inför en mängd utmaningar. Kanske krävs det en stor investering innan succcén kan bli verklighet? På marknaden idag finns det många långivare och banker vilket gör det både krångligt och tidskrävande att jämföra olika alternativ. Att jämföra företagslån online kan därför vara ett enkelt sätt för företagare att hitta den finansieringslösning som passar den egna verksamheten bäst.

När du ansöker om företagslån via Krea får du all den information som du behöver för att kunna fatta ett beslut. Processen är snabb och smidig, och du får ofta svar direkt i skärmen redan samma dag som du gör en låneansökan. Här nedan går vi igenom det som är bra att känna till om företagslån.

Varför Krea?

Sedan Krea grundades 2018 har vi redan hjälpt tusentals företagare i Sverige att hitta finansiering. Krea jobbar idag med det största nätverket av långivare på den svenska marknaden med +30 olika långivare och banker. Vi har utvecklat en smidig och användarvänlig plattform där du kan göra en låneansökan snabbt och smidigt på bara några få minuter. Detta ger dig de bästa förutsättningarna för att hitta det företagslån som passar just ditt företag bäst. Fokus är att skapa en tillgång till finansiering för små- och medelstora företag.

Via Kreas plattform får långivarna den information de behöver för att kunna ge dig ett erbjudande om företagslån redan inom några timmar. Skulle du behöva ytterligare hjälp så kontaktar en av våra rådgivare dig. Du får svar direkt i skärmen och många gånger får man utbetalning redan samma dag.

Vad är det för ränta på företagslån?

Varje företag är unikt och de individuella skillnaderna och förutsättningarna gör att man sällan vet vilken långivare som erbjuder de bästa villkoren. Det enklaste och snabbaste sättet att få en överblick över långivarnas erbjudanden är att göra en snabb och smidig låneansökan. Då låneprocessen är olika lång hos olika långivare är det en bra idé att vänta tills man fått fler lånebud innan man bestämmer för att gå vidare. Läs mer om ränta på företagslån.

Med eller utan UC eller kreditupplysning

UC står för Upplysningscentralen som är Sveriges största företag inom kreditupplysning. Banker och andra långivare måste följa det som kallas för “god kreditgivningssed” när de ger ut företagslån. Detta innebär att de måste utföra grundliga kontroller av potentiella låntagare för att kunna få en bra bild av företagets återbetalningsförmåga. Att göra en UC behöver dock inte vara ett problem. Ofta får man bättre villkor genom att göra en UC så att långivarna kan få en bra bild över företagets ekonomi. På Kreas plattform tas bara 1 UC som samtliga långivare tar del av, till skillnad från om du skulle ansöka till alla banker separat. Genom att endast 1 UC tas försämras inte kreditvärdigheten i onödan. Läs mer om företagslån utan UC.

Personlig borgen

För den som vill minimera sin egna privata risk när man tar lån kan man ansöka om företagslån utan personlig borgen. Det är möjligt att ta ett företagslån utan personligt borgen, men de flesta långivare brukar vilja sätta andra krav på låntagaren istället. Till exempel kan detta vara i form av säkerheter som fastigheter och andra tillgångar. För att öka sina chanser till att få utbetalning för en ansökning utan personlig borgen kan man se till att ge så mycket information under ansökningsprocessen som möjligt. Läs mer om företagslån utan personlig borgen.

Betalningsanmärkningar

Det är möjligt att få företagslån om man har betalningsanmärkningar, men chanserna är ofta mindre. Precis som ovan så kan man istället få andra krav på sig som företagare. Till exempel kan långivare kräva ytterligare säkerheter, och erbjuda sämre villkor. Det är dock inte hopplöst och kan du visa för långivarna att du har en god plan framåt så finns det chans att du kan få ett företagslån beviljat. Läs mer om du kan få ett företagslån med betalningsanmärkning.

Enskilda firmor

En enskild firma är den vanligaste formen av företag i Sverige. En enskild firma är kopplad till dig som privatperson och företagets skulder blir också företagarens privata skulder. Varför ett enskilt bolag vill ta ett lån kan vara för att investera i nya materiella tillgångar eller lokaler, för att lansera nya produkter, eller för att expandera sin plats på marknaden genom att satsa extra på marknadsföring.

Att ta företagslån som enskild firma kan ibland vara krångligt. Ansökningsprocessen hos banker kan ibland bli långa och utdragna, vilket kan göra det svårare för enskilda firmor att ta lån. Genom att snabbt och enkelt jämföra de olika alternativen som finns på marknaden kan företagare öka sina chanser. Läs mer om företagslån till enskild firma.

Aktiebolag

Det är mycket vanligt att man tar företagslån som aktiebolag. Till skillnad från ett enskilt bolag så är aktiebolaget en juridisk person. Detta innebär att riskerna med företaget ofta är begränsade till bolaget. Aktiebolagets lån blir alltså inte ens egna lån.

Anledningarna för ett aktiebolag att ta företagslån kan vara många. Beroende på vad för verksamhet du driver kan du till exempel behöva extra kapital för inköp av inventarier och anställning av personal. Andra företag behöver kapital för att köpa in maskiner, bilar eller betala för lokaler. Det kan också vara helt enkelt för att finansiera en expansion eller helt enkelt att öka likviditeten. Ett företagslån kan erbjuda det kapital som behövs för att kunna ta företaget till nästa nivå. Läs mer om företagslån till aktiebolag.

Uppdaterad 2023-08-24