Krea

Snabba företagslån - Få ett företagslån snabbt

2020-05-06

Plötsliga situationer kan leda till behov av snabb finansiering, ofta i form av ett snabbtföretagslån. Till exempel kan du ha fått oförutsedda utgifter för något som gått sönder, eller en större, lika oväntad räkning. Det kan också handla om att man vunnit ett längre projekt där betalningen inte sker förrän i slutet, och man behöver en så kallad bryggfinansiering för att överhuvudtaget kunna möjliggöra projektet. I såna fall kan ett snabbt företagslån vara lösningen.

Här förklarar vi vad som menas med ett snabbt företagslån, samt när och hur du kan få ett sådant.

Vad är ett snabbt företagslån?

När man talar om snabba företagslån innebär det lån som betalas ut fort från efter att man gjort sin ansökan. I vissa fall sker utbetalning redan samma dag som ansökan görs, men vanliga fall får man det inom ett par bankdagar. Själva låneansökan i sig tar inte mer än ett par minuter att skapa och skicka. Det som däremot kan dröja är processen hos långivaren: de behöver dels utvärdera ansökan, dels fatta ett beslut, men även avgöra villkoren för låneerbjudandet baserat på uppgifterna de har fått.

Företagets historik

Ansökningsprocessens längd beror också på ditt företags historik. Har du till exempel ett aktiebolag som har haft ett par svåra år bakom dig kan du behöva bifoga fler handlingar till låneansökan. Då handlar det om att förklara situationen och övertyga långivaren om att ditt företag har potential - bara den får den rätta finansieringen t.ex. i form av ett snabbt företagslån.

Då får du räkna med att det kan ta längre tid att få svar. Om företaget däremot har en kristallklar historik med få eller inga anmärkningar, samt har haft en stabil försäljning under de senaste månaderna, så kan processen gå betydligt fortare. I sin tur kan detta leda till att du får ett snabbt företagslån utbetalat.

När ska man ta ett snabbt företagslån?

Ibland behöver man veta huruvida man faktiskt kan få tillgång till ett snabbt företagslån om det skulle behövas. T.ex. om du äger en enskild firma och planerar inför ett projekt och snabbt behöver veta hur mycket du skulle kunna investera. Då låneerbjudanden inte är bindande på Kreas plattform kan man alltså göra en låneansökan och se över låneförslagen innan man fattar ett beslut.

Inte alltid den rätta lösningen

Vår erfarenhet av att ha hjälp över 20 000 företag visar dock att det kan vara värt att vänta några dagar efter att man har fått sina första låneerbjudanden. Andra långivare får då också chansen att ge sina erbjudanden, vilka kan visa sig vara fördelaktigare än de första. Ett snabbt företagslån är alltså inte alltid den rätta lösningen.

Högre ränta och sämre villkor

I andra fall kan långivare kräva högre räntekostnader vid kortfristiga och snabba företagslån. Ofta är snabba företagslån också mindre i belopp, och man kanske inte blir erbjuden det belopp som företaget är i behov av. Andra långivare har högre krav på säkerheter och ibland kan man behöva gå i personlig borgen. Detta får man väga mot att få en snabb utbetalning av företagslån.

Alternativ till snabba företagslån

Alternativ till att ansöka om ett snabbt företagslån är factoring (fakturabelåning eller fakturaförsäljning) och checkkredit, företagskredit. Dessa möjligheter kan vara snabbare att få och brukar framför allt användas till just tillfälliga behov.

Hur hittar man ett snabbt företagslån?

Traditionellt sett behövde man boka möten med banken för att ansöka om lån. En process som var både krånglig och tidskrävande, och det kunde ta månader innan företagslånet äntligen blev utbetalt. Numera kan man snabbt och smidigt gå igenom hela låneansökan - och få svar - bekvämt och enkelt vid datorn. En ansökningsprocess hos Krea är digital hela vägen från början till slut.

Ansökan för ett snabbt företagslån

Själva ansökan behöver inte ta längre än ett par minuter. Fyll helt enkelt i nödvändig information om dig och företaget som email och organisationsnummer, och välj det önskade beloppet och återbetalningstiden. Om du vill kan du också bifoga extra bilagor som affärsplaner, resultat- och likviditetsbudget, för att öka dina chanser att få ett snabbt företagslån ytterligare.

Kreas långivare är effektiva

Många av Kreas långivare är dessutom kända för snabba ansökningsprocesser, vilket gör att en stor del av Kreas kunder har fått företagslånet utbetalat på bara några timmar. Många snabba företagslån har alltså blivit förmedlade online direkt via Krea, eller andra lånejämförelsesiter.

Ansök om företagslån hos Krea

Vi på Krea är glada över att ha hjälpt fler än 20 000 svenska företag att hitta rätt finansiering genom lån, fakturaköp, krediter med mera. Krea har 30+ banker och långivare anslutna vilket innebär vi samlar in flest låneförslag till små och medelstora företag. När du gör en låneansökan hos oss innebär det att alla långivare tävlar om att få dig som kund - istället för tvärtom. Vilket i slutändan maximerar dina chanser att få ett snabbt företagslån.

Uppdaterad 2023-05-31