Hur man kan få ett snabbt företagslån?

I vissa företag kan det uppstå plötsliga situationer som kan leda till behov av snabb finansiering, ofta i form av ett snabbt företagslån. Det kan t ex vara en oförutsedd kostnad för något som gått sönder eller en stor, oväntad räkning. Det kan också handla om att man vunnit ett längre projekt där betalningen inte sker förrän i slutet och man behöver bryggfinansiering för att kunna möjliggöra projektet. I såna fall kan ett snabbt företagslån vara lösningen.

Här förklarar vi vad som menas med ett snabbt företagslån, samt när och hur man kan få ett sådant.

Ta ett snabbt företagslån.jpg

Vad är ett snabbt företagslån

När man talar om snabba företagslån innebär det lån som betalas ut fort från att man gjort sin ansökan. I vissa fall sker utbetalning redan samma dag som ansökan görs, men det vanliga är att man får det inom ett par dagar. Själva låneansökan i sig tar inte mer än ett par minuter att fullgöra, men det kan dröja längre hos långivaren innan de hinner gå igenom den, fatta ett beslut, och avgöra villkoren för låneerbjudandet.

Ansökningsprocessens längd beror också på ditt företags historik. Har du t ex haft ett par krångliga år bakom dig kan man behöva bifoga fler handlingar till låneansökan för att förklara situationen. Då kan du räkna med att det tar längre tid att få svar från olika långivare. Om företaget däremot har en kristallklar historik med få eller inga anmärkningar, samt har haft en stabil inkomst, så kan ansökan gå betydligt fortare.

När ska man ta ett snabbt företagslån

Ibland behöver man veta huruvida man faktiskt kan få tillgång till ett snabbt företagslån om det skulle behövas. Det kan vara så att man planerar inför ett projekt och snabbt behöver veta hur mycket man skulle kunna investera. Då låneerbjudanden inte är bindande på Kreas plattform kan man alltså göra en låneansökan och se över låneerbjudanden som man får, innan man fattar ett beslut.

Vår erfarenhet av att ha hjälp över 5000 företag visar dock att det kan vara värt att vänta några dagar efter att man har fått sina första låneerbjudanden. Andra långivare får då också chansen att ge sina erbjudanden, vilka kan visa sig vara fördelaktigare än de första. Ett snabbt företagslån är alltså inte alltid det bästa företagslånet.

I andra fall kan långivare kräva högre räntekostnader vid kortfristiga och snabba företagslån. Ofta är snabba företagslån också mindre i belopp, och man kanske inte blir erbjuden det belopp som företaget är i behov av. Andra långivare har högre krav på säkerheter och ibland kan man behöva gå i personlig borgen. Detta får man väga mot att få en snabb utbetalning av företagslån.

Alternativ till att ansöka om ett snabbt företagslån är factoring (fakturabelåning eller fakturaförsäljning) och checkkredit, företagskredit. Dessa möjligheter kan vara snabbare att få till och brukar framför allt användas till just tillfälliga behov.

Hur hittar man ett snabbt företagslån

Traditionellt sett behövde man boka möten med banken för att ansöka om lån. En process som var både krånglig och tidskrävande, och det kunde ta månader innan företagslånet äntligen blev utbetalt. Numera kan man snabbt och smidigt gå igenom hela låneansökan - och få svar - direkt vid datorn. En ansökningsprocess hos Krea är digital hela vägen från början till slut.

Själva ansökan behöver inte ta längre än ett par minuter. Fyll helt enkelt i nödvändig information om dig och företaget som email och organisationsnummer, och välj det önskade beloppet och återbetalningstiden. Om du vill kan du också bifoga extra bilagor som affärsplaner, resultat- och likviditetsbudget, för att öka dina chanser att få ett snabbt företagslån ytterligare.

Många av Kreas långivare är dessutom kända för snabba ansökningsprocesser, vilket gör att en stor del av Kreas kunder har fått företagslånet utbetalat på bara några timmar. Många snabba företagslån har alltså blivit förmedlade online direkt via Krea.

Ansök om företagslån hos Krea

Vi på Krea är stolta över att vara störst på jämförelse av företagslån. Detta kan vi vara genom att ha flest antal långivare anslutna. När du gör en låneansökan hos oss innebär det att alla långivare tävlar om att få dig som kund - vilket i slutändan maximerar dina chanser att få ett snabbt företagslån. Läs mer om företagslån här:

Redo att se förslag från långivare?

Uppdatera din webbläsare

Vänligen uppdatera din webbläsare för att kunna gå vidare i processen.

Vi rekommenderar