Krea
Utmärkt 4.7 / 5

Finansiering bygg - Företagslån för byggföretag

Få flera förslag på företagslån och fakturaköp
 • Kostnadsfritt
 • Förslag inom 1 dag
 • Över 4000 nöjda byggföretag som kunder
Börja här
eller
Se hur mycket du kan låna först
Svar direkt - utan kreditupplysning
4.7 / 5
183 omdömen

Finansieringsbehovet i byggsektorn

Ökad byggnation och kompetensbrist

En växande befolkning ställer krav på ökad byggnation samtidigt som det råder kompetensbrist i byggbranschen. Många entreprenader använder Krea för att enkelt säkerställa finansiering inför ett kommande projekt, som dessutom kan återbetalas i förväg om kapitalbehovet visat sig vara mindre än planerat.

Stigande kostnader

Det råder prispress inom byggindustrin. Växande samhällskrav på miljövänliga produktioner, stigande materialpriser och en generell kompetensbrist i branschen leder till en försämrad lönsamhet. Genom Krea kan våra kunder undvika att betala onödigt höga finansieringskostnader och får dessutom en enkel kostnadsöversikt vid ett finansieringsförslag.

Växande investeringsbehov

Sveriges byggsektor står idag för ca 11% av Sveriges BNP och sysselsätter omkring 350 000 personer i landet. Ökade krav på digitalisering och automatisering kräver investeringar i nya maskiner och utrustning.

Våra lösningar för byggsektorn

Företagslån upp till 30 Mkr

 • Vi konkurrensutsätter flest banker

 • Kostnadsfritt och inte bindande

 • Alla förslag inom 1 dag

Sälj fakturor och få betalt direkt

 • Få upp till 99% av av fakturabeloppet

 • Kostnadsfritt och inte bindande

 • Alla förslag inom 1 dag

Fastighetslån upp till 100 Mkr

 • Belåningsgrad upp till 80%

 • Flexibel amorteringstakt

 • Alla förslag inom 2 dagar

Varför Krea

Störst nätverk

Vi konkurrensutsätter flest banker och långivare på marknaden. Det säkerställer att du hittar rätt lösning för just ditt företag.

Tidseffektivt

Du slipper söka hos 30 banker själv och får snabbt en översikt av möjliga finansieringslösningar.

Möjlighet till förtidsinlösen

Många av våra långivare erbjuder kostnadsfritt förtidsinlösen om kapitalbehovet visat sig vara mindre än planerat.

Vi har hjälpt tusentals byggföretag få tillgång till rätt finansiering

Svenska Takelement AB

Vi har nyss byggt en fabrik där vi ska tillverka takelement och har precis kommit igång med tillverkningen. Vi behövde skjuta till med likvida medel som vi kommer använda till inköp av material för att kunna ta tillverkningen vidare och möta befintliga beställningar som vi har. Så behövde en rätt snabb och smidig lösning vilket ni kunde hjälpa oss med.

Matilda Wener Petersen, Ekonomichef

BTB Tak och Bygg AB

Vi sökte först hos vår husbank men tog alldeles för lång tid och det var oerhört krångligt. Letade runt efter alternativ och hittade Krea. Verkade seriöst och riktat mot företagare så tänkte att jag testar.

Vårt behov var att en leverantör till oss har fått förseningar vilket i sin tur lett till att vi inte kan fakturera våra kunder, samt att vi hade en månad med många utestående fordringar som inte betalats ännu.

Var i snabbt behov av likviditet den här månaden och Krea löste det alldeles utmärkt! Rekommenderas varmt.

Ander Holmberger, VD

Hammarstrands Bygg

Avslutade en entreprenad samtidigt som vi hade en uppstart av tre nya vilket gjorde att vi hamnade i ett läge där vi behövde kapital för att bibehålla likviditeten.

Hos Krea fick jag bra kontakt med långivarna och det gick betydligt fortare än hos min bank. Smidigt när man har mycket att göra och inte har en massa tid att lägga ner på annat.

Joakim Nilsson, VD

Team MH Bygg i Örebro AB

Gjorde ansökan för att investera i företaget genom inköp av programvaror för våra maskiner. Via Krea var det snabba ryck och smidigt, betydligt enklare än att ansöka genom banken.

Bra att hela processen är digital så man slipper ta ledigt bara för att träffa sin banktjänsteman. Nu kan vi gasa på trots krisen och växa verksamheten.

Markus Hautamäki, VD

Vi har hjälpt över 20 000 företag

4.7 / 5
183 omdömen

Frågor och svar