Få flera förslag på byggnadskreditiv
Hur fungerar och vad är ett byggnadskreditiv?
Byggnadskreditiv - din kredit vid fastighetsköp. Ett byggnadskreditiv, också kallat byggkreditiv, byggkredit, byggnadslån och byggnadskredit, kan ditt företag ansöka om vid finansiering av ett fastighetsprojekt. Ett byggnadskreditiv är en förmånlig kredit där utbetalningarna sker allt eftersom du behöver pengarna i projektet. Ditt företag betalar bara ränta på de summor av krediten som används. Du kan ansöka om byggnadskreditiv när ditt företag ska bygga nytt, göra en större ombyggnation eller göra ett tillbygge på en fastighet. Läs mer om byggnadskreditiv.
Vad krävs för att få ett byggnadskreditiv?
När ditt företag ansöker om byggnadskreditiv behöver din ansökan innehålla en fastighetsbeteckning samt både köpeskillingen av fastigheten och övrig finansiering vid fastighetsförvärvet. Du behöver visa upp bygglovshandlingar, projektkalkyl/budget och av vem/hur byggnationen ska genomföras. I ansökan ska även ingå önskad belåning och egen insats, ägar-/organisationskarta samt en förhandsvärdering av fastigheten.
- Finansiering från 1 Mkr och uppåt
- Förslag inom 2-4 dagar
- Kostnadsfri ansökan
Krea - när villkor är viktigt
Bättre villkor
Genom att använda vår tjänst ökar du dina chanser för bäst villkor. Vi sammanställer alla kostnader så slipper du räkna själv.
Tidseffektivt
Du slipper söka hos 30 banker själv och får snabbt en översikt av möjliga lösningar på byggnadskreditiv.
Få rådgivning
Vi hjälper er att sammanställa rätt underlag. Våra finansieringsexperter hjälper dig att få din förfrågan beviljad.
Hur mycket kostar ditt nästa fastighetsprojekt?
Om byggnadskreditiv
Hitta rätt byggnadskreditiv för ditt företag
Är du en entreprenör, fastighetsutvecklare eller självständig aktör som söker extern finansiering till ditt nästa fastighetsprojekt? Krea erbjuder en enkel och digital lösning för upphandling av byggnadskreditiv. Byggnadskreditiv är en passande kredit vid fastighetsköp.
Alla fastighetsutvecklare gynnas av att jämföra förslag på byggnadskreditiv. Långivarna har olika kreditprocesser vilket leder till att förslagen du får på byggnadskreditiv skiljer sig åt. Genom att använda Kreas tjänst för finansiering genom byggnadskreditv kan företagare välja det förslag som passar dem bäst.
Vad är kostnaden på ett byggnadskreditiv?
Ett byggnadskreditiv är en slags kredit där utbetalningar från den beviljade summan sker allt eftersom det behövs i projektet. Ditt företag betalar bara ränta på den summa som används. Utöver ränta kan det tillkomma fasta kostnader vid tecknandet - exempelvis uppläggningsavgift. Både ränta och andra kostnader kan skilja sig mellan olika långivare, därför lönar det sig att jämföra olika förslag genom Krea.
Hur mycket kan man låna vid byggnadskreditiv?
Belåningsgraden beror på en bedömning från långivaren avseende projektets risk, entreprenörens erfarenheter och historik samt det geografiska läget av fastigheten. Hos Krea kan ditt fastighetsprojekt beviljas byggnadskreditiv på 1 Mkr och uppåt.
Teknik som sparar tid åt dig
1Ansök på 5 minuter
Fyll i information om ditt företag och fastigheten. Vi samlar in data automatiskt från publika datakällor, så du slipper göra det.
2Vi sammanställer ditt kreditunderlag
Vi säkerställer att ditt företag presenteras på bästa möjliga sätt för långivarna. Endast en kreditupplysning från UC tas på företaget och eventuella borgensmän.
3Få anpassade förslag
Du får förslag på byggnadskreditiv från flera banker och långivare. Vårt system rekommenderar förslag som passar bäst för ditt företags behov.
4Få utbetalt utan krångel
När ni valt ett finansieringsförslag att gå vidare med så kontaktar långivaren er för att stämma av att all information är på plats innan finansieringen betalas ut.
Vi har hjälpt över 20 000 företag
Ta hjälp av en av våra experter på byggnadskreditiv
Kompetent rådgivning gällande byggnadskreditiv
Vi hjälper er att sammanställa rätt underlag. Ni behöver inte förstå alla finansieringsdetaljer. Krea’s rådgivare tar hand om det.
Våra rådgivare sparar dig tid och krångel
Våra finansieringsexperter har daglig kontakt med banker och långivare för att hjälpa dig att få din förfrågan beviljad.
Ta kontakt med en av våra rådgivare
Frågor och svar
Ett byggnadskreditiv är en förmånlig kredit som du kan ansöka om när ditt företag ska bygga nytt, göra en större ombyggnation eller ett tillbygge till en fastighet. Krediten du får beviljad betalas ut i omgångar allt eftersom du behöver pengar i ditt projekt. Du betalar sedan bara ränta på summan du använder. Byggnadskreditiv, också kallat byggnadslån, byggkreditiv, byggkredit, byggnadskredit, är en passande extern finansiering för ditt nästa fastighetsprojekt.
För att ansöka om finansiering hos Krea ska du som ansöker vara firmatecknare inom företaget, t.ex. VD eller styrelseledamot. Företaget måste också vara registrerat i och vara aktivt i Sverige samt ha en verklig huvudman registrerad.
Skulle du inte vara firmatecknare men ha en ledande roll i bolaget kan du alltid höra av dig till vår kundservice, kundservice@krea.se för assistans med ansökan.
Vi kan inte hjälpa dig om du är privatperson eller som du har ett skalbolag, lagerbolag eller filialbolag.
Hos Krea kan du ansöka om finansiering till:
- aktiebolag
- enskild firma
- handelsbolag
- kommanditbolag
Företagslån till aktiebolag och företagslån till enskild firma den vanligaste finansieringen hos Krea.
Generellt brukar löptiden för byggnadskreditiv vara mellan 6-36 månader.
Löptiden beror på hur stort ditt företags fastighetsprojekt är och då hur lång tid byggnationen kommer ta. Löptiden sätts vid tecknandet av avtalet och långivaren kan ibland ta lite höjd och lägga löptiden längre än vad projektet beräknas ta. Krediten går sedan att lösa i förtid om projektet skulle bli klart innan löptidens slut.
Hos Krea kan du ansöka om byggnadskreditiv på mellan 1 Mkr och uppåt. Belåningsgraden beror på en bedömning från långivaren avseende projektets risk, entreprenörens erfarenheter och historik samt det geografiska läget av fastigheten.
Hos Krea erbjuder vi alltid kompetent rådgivning inom byggnadskreditiv, vilket innebär att vi hjälper våra kunder att sammanställa rätt underlag. Ni behöver inte förstå alla finansieringsdetaljer. Krea’s rådgivare tar hand om det.
Räntan på byggnadskreditiv sätts individuellt efter varje företag och skiljer sig mellan olika långivare. Faktorer som påverkar räntan är till exempel företagets riskklass. Genom att ansöka via Krea konkurrensutsätts ett flertal banker och andra långivare för att ditt företag ska få de bästa förslagen på byggnadskreditiv. Ditt företag väljer sedan det alternativ som passar er bäst.
Ditt företag betalar ränta på den summa av krediten som används. De kostnader som annars kan tillkomma vid tecknandet av byggnadskreditiv är fasta kostnader som exempelvis uppläggningsavgift. Precis som räntan kan denna skilja sig mellan olika långivare. Därför är det viktigt att i även detta avseende låta Krea jämföra olika långivare för att få bästa möjliga villkor på ditt byggnadskreditiv.
Se även efter redan vid tecknandet hur mycket det skulle kosta ditt företag att ändra kreditivet. Om kostnaderna inte reflekterar vad som budgeterats kan detta bli nödvändigt och då är det bra att på förhand veta förutsättningarna.
Ett byggnadskreditiv är passande att ansöka om när ditt företag ska bygga på obebyggd mark/fastighet. Alltså då syftet i detta fall är att upprätta en helt ny byggnad.
I det fall ditt företag ska göra en större ombyggnation på en befintlig fastighet kan företaget ansöka om byggnadskreditiv. Företaget kan även beviljas byggnadskreditiv vid tillbygge på redan befintlig fastighet.
Kreditivet används för att löpande betala de kostnader som uppstår i samband med projektets byggnationer. Till exempel betalas material- och anläggningskostnader med byggnadskreditivet.
Oavsett ert syfte hjälper vi på Krea er gärna med att kolla på förutsättningar. Via vår tjänst kan ni enkelt och snabbt jämföra förslag på byggnadskreditiv och få en bild över möjligheterna för tänkt investering.
När ditt företag ansöker om ett byggnadskreditiv behövs säkerheter i form av pantbrev. Du pantsätter då fastigheten som säkerhet för krediten.
I vissa fall kan ytterligare säkerhet krävas i form av borgensmän. Detta skiljer sig mellan varje företag samt mellan olika långivare.
På Krea kan du jämföra fastighetsfinansiering från olika banker och långivare helt kostnadsfritt. För varje förmedlad ansökan via oss får vi en kommission av våra långivare. I och med detta blir det ingen extra kostnad för dig som söker via oss, utan kostnaden bärs av långivaren.
Att göra en ansökan är aldrig bindande och vi får aldrig betalt förrän du hittat ett finansieringslösning som du är nöjd med och har fått utbetalt. Vi är därför på din sida i förhandlingarna fram till ditt företag har hittat rätt.
Krea konkurrensutsätter fler än 30 banker och långivare för företagsfinansiering. Följande aktörer har möjlighet att ge er förslag på finansiering för våra olika tjänster.
Fastighetslån
SBP Nordic, Kameo, Svea Bank, Froda, Aros Kapital, Corpia, DBT, Euro Finans, Froda, FundingPartner och IMH Finans.
Företagslån
Marginalen Bank, Froda, Svea Bank, Aros Kapital, Capcito, CapIQ, Capitalbox, Corpia, DBT, Euro Finans, Fedelta, FINQR, FundingPartner, Kameo, Leasio Finans AB, Mynt, OPR, Qred, SBL Finans, Svensk Företagsfinansiering och Treyd.
Fakturaköp
Ikano Bank, A.B.S Global Factoring, Svea Bank, Invoier, Alfa Finans, Billecta, Capcito, CapIQ, Euro Finans, Finansia och FINQR.
Företagsleasing
Vi samarbetar bland annat med Nordic Finance och Marginalen Bank.
För större finansieringslösningar samarbetar Krea med alla relevanta banker inklusive de flesta storbanker, till exempel Nordea och SEB.
Vid ansökan av byggnadskreditiv behöver ditt företag inkludera dessa punkter:
- Fastighetsbeteckning
- Köpeskilling fastigheten (Samt egen insats)
- Övrig finansiering vid förvärvet av fastigheten
- Bygglovshandlingar/detaljplan
- Projektkalkyl/budget
- Entreprenad (Vem och hur ska byggnationen genomföras)
- Önskad belåning och egen insats
- Ägar-/organisationskarta
- Förhandsvärdering av fastigheten
I din ansökan kan du även med fördel lägga till:
- Kommande refinansiering/exit
- Erfarenhet och projektstatistik
Det finns en rad fördelar med att investera i fastigheter. Historiskt sett har avkastningen på fastigheter varit stabil, och över genomsnittet för andra finansiella tillgångar (som tex aktier) samtidigt som risken har varit betydligt lägre. Att investera i fastigheter kan också ses som ett skydd mot inflation, då fastigheters värde ofta ökar tack vare höjda hyresintäkter, medan kapital generellt minskar i värde.
Många företag handlar med fastigheter som sin huvudsakliga verksamhet. Det kan handla om att företaget köper och rustar upp fastigheter eller att de investerar i flerbostadshus och förmedlar hyresrätter. Detta innebär att ett fastighetsfinansiering kan användas till både hyresfastigheter, kommersiella fastigheter, fritidshus, bostadsrätter mfl.
En kreditupplysningsförfrågan registreras på det bolag du söker finansiering för, samt en på varje unik borgensman du anger i din ansökan. Om endast en kreditupplysningförfrågan görs påverkar det inte borgensmannens eller ditt företags kreditvärdighet.
Görs däremot många under samma period kan det påverka borgensmannens eller företagets kreditvärdighet. Våra långivare tar del av den upplysningen som Krea gör och gör inga egna, vilket innebär att endast 1 kreditupplysning registreras trots att flera långivare tar del av den.
Din fastighet besiktigas och värderas när byggnationen är klar. Byggnadskreditivet läggs sedan om till ett fastighetslån och som används för att betala av kostnader som uppkommit i samband med byggnadskreditivet.