Krea

Sv
  • Sv
  • En

Få flera förslag på checkkredit

Öka företagets likviditet och betala bara för krediten du använder

Varför checkkredit?

Många företag vittnar om hur efterfrågan på företagets produkter eller tjänster varierar med konjunkturen, under året, veckan eller dagen. Då kan en checkkredit (också kallad företagskredit eller checkräkningskredit) vara ett bra alternativ. Checkkredit kommer i olika former, men det som dom har gemensamt är att man endast betalar ränta på den limit som beviljas och utnyttjas. Vanligtvis behöver du inte amortera något på checkkrediten, men i vissa fall kommer banker och långivare ha amorteringskrav. Hos Krea kan du jämföra olika förslag på checkkredit och företagskredit/checkräkningskredit, så att du kan hitta förslaget med bästa möjliga villkor för just din verksamhet.

Varför Krea?

Krea är Sveriges ledande finansieringstjänst för företagsfinansiering. Vi konkurrensutsätter 30 banker och långivare, där vissa specialiserar sig på just checkkredit. Genom en ansökan om företagslån kan du få tillgång till flera finansieringstjänster, bland annat företagslån, checkkredit, fastighetslån, factoring eller företagsleasing. Sedan start har Krea hjälpt över 20 000 svenska små- och medelstora företag få tillgång till företagslån och andra finansieringslösningar

  • Endast en kreditupplysning
  • Specialister på checkkredit
  • Förslag redan inom 1 dag
Påbörja ansökan
eller
Se ditt företags låneutrymme
Svar direkt - utan kreditupplysning
4.7 / 5
183 omdömen

Krea - när villkor är viktigt

Störst nätverk

Vi konkurrensutsätter flest banker och långivare på marknaden. Det säkerställer att du hittar rätt checkkredit för just ditt företag.

Snabbt men professionellt

Du slipper söka hos 30 banker själv och får snabbt en översikt av möjliga lösningar på företagskredit.

Bättre villkor

Genom att använda vår tjänst ökar du dina chanser för bäst villkor. Vi sammanställer alla kostnader så att du slipper dolda avgifter.

Om checkkredit för företag

Vad är checkkredit?

Checkkredit är en smidig finansieringslösning för företag. Det kallas också för företagskredit eller checkräkningskredit. Det är mest lämpligt för företag som har säsongsvarierande försäljning - till exempel om ni behöver göra större inköp inför julhandeln. Med checkkredit väljer företaget själv hur mycket av krediten som utnyttjas och du betalar endast ränta på det belopp som faktiskt används.

Varför ska mitt företag välja en checkkredit och inte ett lån?

En checkkredit kan agera som en extra säkerhet och ger er en buffert för oförutsedda utgifter. Om ni inte använder limiten så betalar ni ingen ränta. En checkräkningskredit är mer flexibelt än ett företagslån, men vanligtvis är företagslån på större belopp. Många företag kombinerar även dessa två tjänster, en basfinansiering genom checkkredit och finansiering av specifika projekt genom företagslån.

Hur mycket kan jag låna i checkkredit till mitt företag?

Det är vanligt att banker och långivare erbjuder en procentsats av företagets omsättning som limit för en checkkredit. En tumregel är att checkkrediten motsvarar 10% av företagets årliga omsättning, men det kan skilja sig åt mellan olika långivare. Innan du gör en ansökan hos Krea kan vi hjälpa dig estimera beloppet på checkkredit ditt företag kan få, dvs estimera låneutrymme, genom vår AI-tjänst.

Teknik som sparar tid åt dig

1Ansök på 5 minuter

Fyll i information om ditt företag. Vi samlar in data automatiskt från publika datakällor, så du slipper göra det.

2Vi sammanställer ditt kreditunderlag

Vi säkerställer att ditt företag presenteras på bästa möjliga sätt för långivarna. Endast en kreditupplysning från UC tas på företaget och eventuella borgensmän.

3Få anpassade förslag

Du får förslag från flera banker och långivare. Vårt system rekommenderar förslag som passar bäst för ditt företags behov.

4Få utbetalt utan krångel

Du kompletterar information och signerar avtal på endast några minuter. Du får din checkkredit utställt inom 2-5 dagar.

Exempelkunder inom företagskredit

Svenska Takelement AB

Vi har nyss byggt en fabrik där vi ska tillverka takelement och har precis kommit igång med tillverkningen. Vi behövde kortsiktigt skjuta till med likvida medel som vi kommer använda till inköp av material för att kunna ta tillverkningen vidare och möta befintliga beställningar som vi har. Så behövde en rätt snabb och smidig lösning vilket ni kunde hjälpa oss med.

Matilda Wener Petersen, Ekonomichef

Karisma Rekrytering

Vi hade möjlighet att göra en investering som skulle stärka vår position på marknaden ytterligare när det gäller rekryteringstjänster. Vi upplevde Krea som en ny typ av och märkbart mer serviceinriktad förmedlare av företagslån än vad vi tidigare har kommit i kontakt med.

Helt enkelt trevlig och professionell service med rimliga räntor utan "onödigt krångel".

Kurt Ståhl, VD

dBlux

På grund av corona-krisen har efterfrågan sjunkit samtidigt som befintliga beställningar har avbokats. Företagslånet hjälper mig att betala hyra och löpande kostnader tills förhoppningsvis restriktionerna om större folksamlingar börjar tillåtas.

Har tidigare ansökt om företagslån hos vår husbank. Men servicen är för dålig och det tar 10 dagar bara för att få svar på ett mail. Hos Krea gick det snabbt och smidigt att ansöka om företagslån, och jag fick svar direkt.

Magnus Strandell, Grundare

N-O Däck och Bilreparationer

Vi behövde stärka likviditeten i bolaget under en kortare period. Vi kontaktade då Krea och vips började erbjudanden om företagslån ramla in.

Vi är mycket nöjda med den hjälpen vi fick.

Snabbt, smidigt och enkelt verkar vara nyckelorden. Tack Krea för snabb service och trevligt bemötande - rekommenderas starkt!

Nils-Olov Johansson, VD

Vi har hjälpt över 20 000 företag

4.7 / 5
183 omdömen

Vanliga frågor kring checkkredit