Krea
Utmärkt 4.7 / 5

Företagslån enskild firma

Få flera förslag på företagslån till din enskilda firma - utan krångel

Enskilda firmor som bolagsform

Enskild firma är den vanligaste formen av företag i Sverige. Det är även den enklaste. Enkelheten handlar dock oftast om att det är lätt att starta och driva en enskild firma. Finansieringen kan vara desto svårare. En enskild firma är kopplad till dig som person, och därmed även din privata ekonomi. Lån och krediter hos din enskilda firma är att se som dina personliga skulder.

I många fall börjar företag som enskilda firmor för att sedan bli till aktiebolag. Att göra sin idé till verklighet och framgångsrikt driva en enskild firma är dock mycket svårt utan finansiering. Företagslån är inte en lyx, det är något som behövs för att företaget ska kunna växa och nå sin fulla potential.

En fördel med att låna som enskild firma är att administrationen är enklare än hos t ex aktiebolag. Man kan även låna pengar mellan företaget och ägaren. Detta är inte tillåtet hos aktiebolag. Denna möjlighet gör att man vissa gånger kan undvika att låna pengar av externa långivare.

Enskild firma och personligt ansvar

Det som är speciellt med enskilda firmor är att företagets ekonomi är kraftigt kopplat till ägarens privata ekonomi. Du som ägare är alltid personligt betalningsansvarig för de skulder du drar på dig som enskild firma. Potentiella långivare kommer att titta lika mycket på din privata ekonomi som företagets.

Det blir alltså mycket viktigt att inte ha betalningsanmärkningar eller ett skuldsaldo, även gällande t ex privatlån och andra krediter som inte är kopplade till den enskilda firman. Allt detta påverkar din möjlighet att låna och de villkor du erbjuds när du ansöker om lån.

  • Kostnadsfritt
  • Alla förslag inom 1 dag
  • Specialister på enskilda firmor
Börja här
eller
Se hur mycket du kan låna först
Svar direkt - utan kreditupplysning
4.7 / 5
183 omdömen

Krea - när villkor är viktigt

Störst nätverk

Vi konkurrensutsätter flest banker och långivare på marknaden. Det säkerställer att du hittar rätt lösning för just ditt företag.

Bättre villkor

Genom att använda vår tjänst ökar du dina chanser för bäst villkor. Vi sammanställer alla kostnader så att du slipper dolda avgifter.

Tidseffektivt

Du slipper söka hos 30 banker själv och får snabbt en översikt av möjliga finansieringslösningar.

Vad blir kostnaden på ett företagslån?

Använd vår lånekalkylator för att räkna på kostnaden för ett företagslån.

Om företagslån till enskilda firmor

Företagslån enskild firma

Ett företagslån med bra villkor kan vara mycket viktigt för att ge en enskild firma rätt förutsättningar för att växa. Det är dock inte helt enkelt att hitta rätt lån. Många företagare med enskild firma upplever att bankerna gör det nästan omöjligt att få lån. Det finns dessutom mängder med olika aktörer på marknaden med olika typer av erbjudanden. Villkoren kan vara röriga och svåra att utvärdera på ett bra sätt. Jämförelserna kan dessutom ta tid och leda till kreditupplysningar som har negativ effekt på kreditvärdigheten. Vi på Krea försöker göra det så enkelt som möjligt för enskilda firmor att ansöka om finansiering, vi delar din ansökan med över 30 långivare och banker trots att vi bara tar en kreditupplysning.

Skillnader mellan bolagsformer

Det är det stor skillnad mellan olika företag och deras ekonomiska förutsättningar. En enskild firma har en annan typ av ekonomiskt ansvar och andra utmaningar än t ex ett aktiebolag. Enskilda firmor kan vara allt från nystartade småföretag till etablerade aktörer på marknaden. Detta innebär att olika långivares företagslån passar olika företag. Det blir mycket viktigt att kunna jämföra sina låneerbjudanden på ett bra sätt. Vi på Krea presenterar förslagen på ett intuitivt sätt så att du vet vilket förslag som passar din enskilda firma bäst.

Varför Krea?

Jämföra företagslån online

Att söka efter rätt företagslån till en enskild firma kan ta mycket tid och resurser i anspråk. Det kan dessutom göra att man drar på sig kreditupplysningar från UC, vilket leder till försämrad kreditvärdighet. Jämförelseprocessen kan bli mycket utdragen och svårtolkad. Lösningen är att jämföra lån online. När du jämför företagslån online sparar det både tid och kreditupplysningar. Om du jämför här på Krea.se får du erbjudanden från över 30 långivare. Det kostar inte mer för dig som kund än om du hittat ditt lån på egen hand. Dessutom får du alla dessa erbjudanden trots endast en kreditupplysning.

Teknik som sparar tid åt din enskilda firma

1Ansök på 5 minuter

Fyll i information om ditt företag. Vi samlar in data automatiskt från publika datakällor, så du slipper göra det.

2Vi sammanställer ditt kreditunderlag

Vi säkerställer att ditt företag presenteras på bästa möjliga sätt för långivarna. Endast en kreditupplysning från UC tas på företaget och eventuella borgensmän.

3Få anpassade förslag

Du får förslag från flera banker och långivare. Vårt system rekommenderar förslag som passar bäst för ditt företags behov.

4Få utbetalt utan krångel

Du kompletterar information och signerar avtal på endast några minuter. Du får oftast utbetalt inom 2-5 dagar.

Företag som vi har hjälpt

MIN Bygg och Projektledare i Sundbyberg

Vi hade inga intäkter under några månader och sökte därför lån för att uppehålla likviditeten. Hos Krea gick det bra att ansöka om företagslån och det var smidigt. Vi börjar nu se en uppgång på beställningar igen.

Tack vare företagslånet kan vi fortsätta hålla bolaget vid liv tills krisen börjar luckra upp sig igen.

Mikael Nybroe, Grundare

dBlux

På grund av corona-krisen har efterfrågan sjunkit samtidigt som befintliga beställningar har avbokats. Företagslånet hjälper mig att betala hyra och löpande kostnader tills förhoppningsvis restriktionerna om större folksamlingar börjar tillåtas.

Har tidigare ansökt om företagslån hos vår husbank. Men servicen är för dålig och det tar 10 dagar bara för att få svar på ett mail. Hos Krea gick det snabbt och smidigt att ansöka om företagslån, och jag fick svar direkt.

Magnus Strandell, Grundare

Karisma Rekrytering

Vi hade möjlighet att göra en investering som skulle stärka vår position på marknaden ytterligare när det gäller rekryteringstjänster. Vi upplevde Krea som en ny typ av och märkbart mer serviceinriktad förmedlare av företagslån än vad vi tidigare har kommit i kontakt med.

Helt enkelt trevlig och professionell service med rimliga räntor utan "onödigt krångel".

Kurt Ståhl, VD

N-O Däck och Bilreparationer

Vi behövde stärka likviditeten i bolaget under en kortare period. Vi kontaktade då Krea och vips började erbjudanden om företagslån ramla in.

Vi är mycket nöjda med den hjälpen vi fick.

Snabbt, smidigt och enkelt verkar vara nyckelorden. Tack Krea för snabb service och trevligt bemötande - rekommenderas starkt!

Nils-Olov Johansson, VD

Vi har hjälpt över 20 000 företag

4.7 / 5
183 omdömen

Vanliga frågor från enskilda firmor

Mer om företagslån till enskilda firmor

Varför lånar enskilda firmor pengar?

Den vanligaste orsaken att ta ett företagslån till enskild firma är att få företaget att växa. Investeringar i nya materiella tillgångar eller lokaler är en vanlig investering att låna till. Det kan också handla om att lansera nya produkter eller satsa pengar på marknadsföring. En annan orsak att låna pengar är för att ta sig igenom tillfälliga ekonomiska utmaningar. Exempelvis kan det handla om att låna för att betala sina fakturor under en period med lite sämre försäljning än förväntat. Om man lånar för att ta sig igenom en ekonomisk svacka gäller det dock att ha en realistisk plan för att få öka framtida intäkter så att din enskilda firma kan betala tillbaka lånet.

Företagslån till nystartad enskild firma

Oftast kan även nystartade företag ansöka om företagslån. Det är dock viktigt att ha ett kassaflöde och en plan för att betala tillbaka lånet, inklusive räntor och avgifter. Gör en noggrann budget för vad lånet ska användas till och ta aldrig ett större företagslån än du kan hantera. Det är viktigt att ha en realistisk affärsplan med en hållbar budget. Om firman funnits under en tid tittar långivaren på tidigare bokslut. Eftersom en enskild firma är kopplad till dig som privatperson behöver du en bra ekonomi. Detta gäller även eventuella medägare. Långivare är oftast extra skeptiska till enskilda firmor i uppstartsfasen. Många företag klarar inte av sitt första år, det är därför viktigt att föra fram andra argument som stärker din betalningsförmåga.