Krea

Företagslån till nystartat företag

Hitta ett lån till ditt nystartade företag - utan krångel

Hur mycket kan man låna till nystartat företag?

Många företag kan i början av företagsresan behöva extra kapital. Att söka extern finansiering i form av ett företagslån är då ett bra alternativ. Hur mycket du får låna till ditt nystartade företag skiljer sig mellan olika långivare. Det beror också på det specifika företagets omständigheter och förutsättningar. Vissa erbjuder uppstartslån som är ett typ av företagslån till nystartade företag. Då ligger ofta maxbeloppet på 200 000 - 250 000 kr. Ett annat typ av lån som kan vara passande för mindre nystartade företag är EU-lånet. Då behöver ditt företag endast stå för 20 procent av borgen. Resterande del går EU in och täcker. När du ansöker om EU-lån hos Krea kan du ansöka om maximalt 500 000 kr.

Vad som krävs för att ett nystartat företag ska få låna av banken?

För att ditt nystartade företag ska kunna ansöka om företagslån hos Krea ska du som ansöker vara firmatecknare inom företaget, t.ex. VD eller styrelseledamot. Företaget måste också vara registrerat i och vara aktivt i Sverige samt ha en verklig huvudman registrerad.

Det är en stor fördel för nystartade företag att lägga till minst en borgensman i ansökan. Vi rekommenderar även att lägga till både affärsplan och budget i din ansökan. Det kan ge en indikation om företagets återbetalningsförmåga då företaget inte ännu kanske har ett bokslut klart.

Du kan bland annat ansöka om företagslån för nystartat aktiebolag (företagslån till nystartat ab), företagslån till startup, låna till företagsstart för din enskilda firma.

  • Kostnadsfritt
  • Specialister på företagslån
  • Alla förslag inom 1 dag
Börja här
eller
Se hur mycket du kan låna först
Svar direkt utan kreditupplysning
4.7 / 5
183 omdömen

Krea - när villkor är viktigt

Störst nätverk

Vi konkurrensutsätter flest banker och långivare på marknaden. Det säkerställer att du hittar rätt lösning för just ditt företag.

Bättre villkor

Genom att använda vår tjänst ökar du dina chanser för bäst villkor. Vi sammanställer alla kostnader så att du slipper dolda avgifter.

Tidseffektivt

Du slipper söka hos 30 banker själv och får snabbt en översikt av möjliga finansieringslösningar.

Hur mycket kostar mitt företagslån?

Använd vår lånekalkylator för att räkna på kostnaden för ett företagslån.

Företagslån - lån till nystartat företag

Företagslån till ett nytt företag

Om ditt nya företag är i behov av extern finansiering är företagslånet ett passande alternativ att ansöka om. Företagslånet kan ge dig som ny företagare möjligheten att accelerera i början och få verksamheten att rulla på. Du ansöker om ett företagslån till nystartat företag på samma sätt som vid ett vanligt företagslån. Det kan vara av fördel för ditt företag att lägga till minst en borgensman för att få relevanta och attraktiva låneförslag.

Bra att tänka på vid ansökan om företagslån för nystartat företag

Förutom att lägga till minst en borgensman finns det flera faktorer som är viktiga att ta i beaktande när ditt nya företag ansöker om företagslån.

  • Se till företagets behov av finansiering - vilken summa är ni i behov av och hur ska ni använda kapitalet?
  • Ditt företag ska kunna betala tillbaka beloppet - välj en återbetalningstid som passar er affärsmodell.
  • Se även till den totala kostnaden för lånet, till exempel räntan. Jämför och få olika förslag hos Krea och välj det bästa.
  • Se till att redan i förväg budgetera för lånet, lägg sedan undan pengar för amortering av lånet.
  • För nya företag kan det vara svårare att få lån. Se till att din ansökan innehåller relevant information som budgetplan och affärsplan för att öka dina chanser. Du står även inför flera val, ta din tid och välj det som känns bäst för ditt företag. Om du känner dig osäker kan du alltid kontakta och få hjälp av Kreas rådgivare.

Teknik som sparar tid åt ditt småföretag

1Ansök på 5 minuter

Fyll i information om ditt företag. Vi samlar in data automatiskt från publika datakällor, så du slipper göra det.

2Vi sammanställer ditt kreditunderlag

Vi säkerställer att ditt företag presenteras på bästa möjliga sätt för långivarna. Endast en kreditupplysning från UC tas på företaget och eventuella borgensmän.

3Få anpassade förslag

Du får förslag från flera banker och långivare. Vårt system rekommenderar förslag som passar bäst för ditt företags behov.

4Få utbetalt utan krångel

Du kompletterar information och signerar avtal på endast några minuter. Du får oftast utbetalt inom 2-5 dagar.

Exempelkunder inom företagslån

MIN Bygg och Projektledare i Sundbyberg

Vi hade inga intäkter under några månader och sökte därför lån för att uppehålla likviditeten. Hos Krea gick det bra att ansöka om företagslån och det var smidigt. Vi börjar nu se en uppgång på beställningar igen.

Tack vare företagslånet kan vi fortsätta hålla bolaget vid liv tills krisen börjar luckra upp sig igen.

Mikael Nybroe, Grundare

dBlux

På grund av corona-krisen har efterfrågan sjunkit samtidigt som befintliga beställningar har avbokats. Företagslånet hjälper mig att betala hyra och löpande kostnader tills förhoppningsvis restriktionerna om större folksamlingar börjar tillåtas.

Har tidigare ansökt om företagslån hos vår husbank. Men servicen är för dålig och det tar 10 dagar bara för att få svar på ett mail. Hos Krea gick det snabbt och smidigt att ansöka om företagslån, och jag fick svar direkt.

Magnus Strandell, Grundare

Karisma Rekrytering

Vi hade möjlighet att göra en investering som skulle stärka vår position på marknaden ytterligare när det gäller rekryteringstjänster. Vi upplevde Krea som en ny typ av och märkbart mer serviceinriktad förmedlare av företagslån än vad vi tidigare har kommit i kontakt med.

Helt enkelt trevlig och professionell service med rimliga räntor utan "onödigt krångel".

Kurt Ståhl, VD

N-O Däck och Bilreparationer

Vi behövde stärka likviditeten i bolaget under en kortare period. Vi kontaktade då Krea och vips började erbjudanden om företagslån ramla in.

Vi är mycket nöjda med den hjälpen vi fick.

Snabbt, smidigt och enkelt verkar vara nyckelorden. Tack Krea för snabb service och trevligt bemötande - rekommenderas starkt!

Nils-Olov Johansson, VD

Vi har hjälpt över 20 000 företag

4.7 / 5
183 omdömen

Vanliga frågor kring företagslån för nystartade företag