Krea

Vi hjälper dig få bättre villkor på fakturaköp

Välj bland ett flertal förslag från våra factoringbolag

Varför fakturaköp?

Det finns många fördelar för företag som använder sig av fakturaköp. Genom fakturaköp kan företag frigöra kapital, minska det administra arbetet och bättre planera framtida kassaflöden. Med fakturaköp säljer ett företag sina fakturor till en långivare, s.k. factoringbolag, som betalar beloppet på fakturorna direkt. Fakturaköp kan vara extra smidigt för företag vars kunder har längre betalningstid än företaget har till de egna leverantörerna.

Idag finns många aktörer som köper företagsfakturor. Kostnaden och villkoren på fakturaköp skiljer sig mellan olika aktörer. Som företagare gynnas du därför alltid av att jämföra olika förslag. Då kan du säkerställa att du får en finansieringslösning som passar just ditt företag bäst.

Varför Krea?

Krea är en av sveriges ledande jämförelseplattform för fakturaköp. Vi konkurrensutsätter ett flertal långivare och factoringbolag, vilka tävlar om att få dig som kund när du ansöker om fakturaköp. När du jämför förslag på fakturaköp kan ditt företag välja det förslag som passar den egna verksamheten bäst, till marknadsledande villkor. Sedan start har Krea hjälp över 15 000 svenska små- och medelstora företag få tillgång till factoring och andra finansieringslösningar.

  • Specialister på företagsfinansiering
  • Alla förslag inom 1 dag
  • Kostnadsfritt
Börja här
Inte bindande att få förslag
undefined / 5
undefined omdömen

Krea - när villkor är viktigt

Bättre pris

Få förslag på löpande fakturaköp från flera factoringbolag. Välj sedan det bästa.

Enkelt och smidigt

Sköt hela processen digitalt. Få betalt av factoringbolaget direkt.

Sveriges nöjdaste kunder

Fler än 15 000 företag har fått hjälp med finansiering hos oss.

Om fakturaköp

Fakturaköp – hur fungerar det?

Fakturaköp innebär att ett företag köper dina fakturor i utbyte mot pengar; detta passar bolag som vill växa och behöver snabb tillgång till likviditet. Fakturaköp för företag är ett relativt nytt sätt att finansiera sin verksamhet på och har vuxit i popularitet med åren.

Fakturaköp - vad kostar det?

Priset på fakturaköp varierar. Vanligtvis brukar det ligga på mellan 95 - 99 procent av fakturans värde. För att ett factoringbolag ska köpa din faktura krävs att den är obetald, inte har förfallit eller är äldre än 10 dagar gammal, samt att fakturamottagaren är kreditvärdig. Ibland finns ytterligare krav från företaget som ska köpa fakturan, men detta framgår när du får ett förslag från dem.

Fakturaköp vs factoring - vad är skillnaden?

Belåning av fakturor och fakturaköp kallas gemensamt för factoring, ett begrepp som används både i Sverige och internationellt. Ofta pratar de flesta om ungefär samma sak när de säger factoring, fakturaköp och fakturabelåning. Däremot skiljer sig olika företags erbjudanden åt, vilket gör att det är fördelaktigt att jämföra förslag från olika aktörer.

Så fungerar det

Fyll i ansökan genom att lägga till information om ditt företag och dina kundfakturor. Du väljer själv vilken information du vill lägga till men generellt leder mer information till fler bud och bättre villkor.

Att skapa en ansökan hos oss går snabbt och sker helt digitalt. Inom 48 timmar återkommer långivare och factoringbolag till dig med erbjudande om fakturaköp. Vi hjälper dig att jämföra de olika förslagen, men du väljer själv vilket erbjudande du vill gå vidare med.

När du gått vidare med ett förslag på fakturaköp blir du kontaktad av factoringbolaget. Beroende på storlek av finansieringen eller om ytterligare kompletteringar behövs kan tiden till utbetalningen skilja sig något. Oftast får du första fakturan såld inom en vecka.

Läs om några finansieringar vi är extra stolta över

4.7 / 5
209 omdömen

Vanliga frågor om fakturaköp