Krea

Få flera förslag på leasing av maskin

Vi hjälper dig nå lägsta möjliga månadskostnad

Varför leasa maskin?

För att skapa tillväxt och expandera sin verksamhet behöver många företag investera i nya maskiner. Ett kostnadseffektivt alternativ är då att leasa maskiner från ett leasingbolag. Det innebär att ditt företag inte behöver köpa maskinen och därmed inte stå för en stor investeringskostnad i början. Ditt företag betalar istället för nyttjandet av maskinen månadsvis, det brukar innebära en fast månadskostnad och fast ränta. Företag kan även sälja sina befintliga maskiner och istället leasa från ett leasingbolag i syfte att frigöra kapital till verksamheten. De fasta kostnaderna för leasing av maskin gör det enkelt för dig att kalkylera företagets kostnader/utgifter.

Vad kostar det att leasa grävmaskin?

Eftersom ditt företag inte köper grävmaskinen behöver du inte stå för en större inköpskostnad i början. Vid leasing av grävmaskiner betalar du oftast endast en fast månadskostnad samt fast ränta för den period du leasar den. Genom att göra en ansökan hos Krea konkurrensutsätts flera leasingbolag som tävlar om att få dig som kund. Ditt företag kan jämföra olika leasingavtal och välja det förslag som passar just ditt företag, till bästa möjliga månadskostnad. Använd vår lånekalkylator längre ner på sidan för att uppskatta din månadskostnad för att leasa en grävmaskin.

  • Leasa maskin på belopp upp till 30 miljoner
  • Förslag inom 1 dag
  • Kostnadsfri ansökan
Påbörja ansökan
eller
Se ditt företags kreditutrymme
Svar direkt - utan kreditupplysning
4.7 / 5
186 omdömen

Krea - när villkor är viktigt

Bättre villkor

Genom att använda vår tjänst ökar du dina chanser för bäst villkor. Vi sammanställer alla kostnader så slipper du räkna själv.

Tidseffektivt

Du slipper söka hos flertalet leasingbolag själv och får snabbt en översikt av möjliga finansieringslösningar.

Få rådgivning

Vi hjälper dig att sammanställa rätt underlag. Våra finansieringsexperter hjälper dig att få din förfrågan beviljad.

Vad kostar det att leasa maskiner?

Använd vår leasingkalkylator för att se om det är fördelaktigt för ditt företag att leasa eller för att jämföra leasingräntan med ett lån.

Vi hjälper dig att hitta leasing för de flesta maskiner

Företagsleasing av maskiner sträcker sig över en rad olika objekt och kan anpassas till de behov ditt företag står inför. Krea konkurrensutsätter flera leasingbolag så att du får tillgång till bästa möjliga leasingavtal.

Exempelvis:

  • Grävmaskin, Hjullastare

  • Lastmaskin, Markvibrator

Exempelvis:

  • Maskiner, Lift

  • CNC Maskiner, Truck

Exempelvis:

  • Skördare, Skotare

  • Markberedare, Lunnare

Leasa eller köpa maskiner?

Både att leasa och köpa maskiner har sina fördelar

Fördelar att leasa en maskin

Att leasa maskiner (t ex en grävmaskin) innebär att ni ökar likviditeten i bolaget jämfört med att betala hela priset på en gång. Det ökar dessutom flexibilitet, då säkerheten för leasingavtalet utgörs i de flesta fall endast av objektet. Det innebär att ni kan finansiera ytterligare projekt med andra säkerheter.

Om ni istället skulle köpa maskinen och ta ett företagslån (så kallad maskinlån), så får man oftast endast ett kreditutrymme om 10-20% av omsättningen. Det kan innebära att det är lättare att få leasing godkänt för ditt företag, framförallt för större belopp.

Fördelar att köpa maskinen genom ett maskinlån

Att köpa (t ex genom ett maskinlån) har dock också fördelar. Viktigaste fördelen är att ni behåller flexibilitet i ägandet - detta innebär att ni kan sälja objektet när och hur ni vill. Dessutom kan ni slippa separata kostnader för försäkring och eventuell underhåll, även om dessa kostnader kanske betalar tillbaka sig själva under tiden.

Teknik som sparar tid åt dig

1Ansök på 5 minuter

Fyll i information om ditt företag och beskriv ditt leasingobjekt närmre. Vi samlar in data automatiskt från publika datakällor, så du slipper göra det.

2Vi sammanställer ditt kreditunderlag

Vi säkerställer att ditt företag presenteras på bästa möjliga sätt för leasingbolagen. Endast en kreditupplysning från UC tas på företaget och eventuella borgensmän.

3Få anpassade förslag

Du får flera förslag på leasing från olika leasingbolag, och får även förslag på andra relevanta finansieringslösningar. Vårt system rekommenderar förslag som passar bäst för ditt företags behov.

4Snabb tillgång till leasingobjektet

När ni valt ett finansieringsförslag att gå vidare med så kontaktar leasingbolaget er för att stämma av att all information är på plats, innan leasingbolaget betalar leverantören för ditt önskade leasingobjekt.

Vi har hjälpt över 20 000 företag

4.7 / 5
186 omdömen

Ta hjälp av en av våra experter gällande leasing av maskin

Kompetent rådgivning inom leasing av maskiner för företag

Vi hjälper er att sammanställa rätt underlag. Ni behöver inte förstå alla finansieringsdetaljer. Kreas rådgivare tar hand om det.

Våra rådgivare sparar dig tid och krångel

Våra finansieringsexperter har daglig kontakt med leasingbolag för att hjälpa dig att få din förfrågan beviljad.
Ta kontakt med en av våra rådgivare

Frågor och svar