Sv
 • Sv
 • En

Jämför företagslån

Om man letar efter ett företagslån med riktigt bra villkor bör man definitivt jämföra lån online. När man väljer att jämföra företagslån hittar man de lägsta räntorna utan extra kostnad. Det blir tydligt hur låg en attraktiv ränta faktiskt är. Man får också se eventuella dolda kostnader som kan påverka företagslånets fördelaktighet. Här kan du lära dig mer om företagslån och de många fördelarna med att jämföra lån online.

Välkommen till Krea.se, en onlineplattform där kan du kan jämföra över 20 etablerade långivare med endast en kreditupplysning. Genom att sätta långivarna i konkurrens med varandra bidrar Krea till bättre lånevillkor för företagare och innovation inom nya lånemöjligheter. Att hitta ett lån hos Krea kostar inte mer än om du lagt ned tid på att göra jämförelsen på egen hand.

7 bra orsaker att jämföra sina företagslån online:

 • Låneförslag från många olika långivare på en gång
 • Lägre räntor och kostnader
 • Enklare process för att hitta rätt lån
 • Det är gratis för dig som kund
 • Du undviker krångliga processer och fysiska möten
 • Snabbare utbetalningar
 • Endast en kreditupplysning hos UC (om du använder Krea.se)

Om företagslån

Företagslån är precis vad det låter som - ett lån eller en kredit som tas av ett företag. Det finns flera olika sätt att ta företagslån. Lånen är till för alla typer av företag. Vissa långivare och banker fokuserar på mindre eller större företag. Lånens storlek och längd varierar kraftigt mellan olika företag och långivare. Det finns också så kallade ”startup-lån” som är riktade mot nya företag som vill låna pengar för att växa. Att jämföra lån lönar sig, oavsett vilken typ av företag man har.

Varför företagslån?

Ett företagslån innebär snabbt, nytt kapital. Lånet kan vara ett sätt få in kassaflöde under en kortare tid. Det kan också vara ett sätt få in kapital till en investering eller expansion. Ett lån kan också vara ett sätt för ett nytt företag att komma igång (startup-lån).

Vem kan låna?

Alla företag kan ansöka om ett företagslån. Ditt företag behöver oftast vara momsregistrerat. Det kan också finnas minimikrav på månadsomsättning. Ibland kan långivaren också vilja se ekonomisk historik som går tillbaka några år. Det går bra att söka företagslån om man driver en enskild firma.

I grunden handlar det om att långivarna vill ha konkreta bevis på ditt företags betalningsförmåga. Det är viktigt att ha ett väl underbyggt stöd, speciellt om ni driver en nystartad firma eller opererar inom ett nytt affärsområde. Företagslån är inte detsamma som att ha en investerare. Långivarna vill i de flesta fallen ha en säkerhet för att låna ut pengarna.

Vilken bank har de bästa lånen?

Långivarnas krav varierar. Många av dem är också specialister på lån mot ett visst typ av företag. Av denna orsak är det viktigt att undersöka marknaden för att hitta ett företagslån som passar just dina förutsättningar. Vissa långivare lånar t ex bara ut pengar till aktiebolag. Andra skräddarsyr lån för företag av en viss storlek eller inom en viss bransch. Ibland kan det också vara svårt att ha koll på avgifter och villkor som kan påverka lånets fördelaktighet.

Att jämföra företagslån på egen hand

Många företag nöjer sig med att jämföra några få långivare. Att höra av sig till bankerna på gammaldags vis har dock flera nackdelar. Man kommer troligen inte få tillräckligt många förslag för att få ett riktigt bra lån. Att höra av sig till olika banker tar dessutom tid och andra resurser i anspråk. Det kan dessutom vara ganska komplext att genomföra själva låneansökningen. Som företagare har man sällan tid att disponera på låneansökningar och andra tidskrävande processer.

Jämför företagslån online

Att jämföra företagslån online är mycket enklare. Berätta hur mycket du vill låna och om återbetalningstid och amorteringar. Baserat på dina önskemål får du sedan förslag på de bästa företagslånen. Det är såväl enkelt och snabbt som ekonomiskt fördelaktigt. Olika tjänster är dock olika bra. De bästa plattformarna för företagslån är kopplade till mängder av banker och långivare. De erbjuder också tydlig information om kostnader, snabba utbetalningar och få kreditupplysningar.

Kreditupplysningar

En effekt av att jämföra företagslån på egen hand är att man drar på sig kreditupplysningar. Många kreditupplysningar gör att ens kreditvärdighet försämras. I sin tur leder det till att bankerna ser dig som mer riskbenägen. En mer riskbenägen kund i deras ögon betyder högre räntor, fler amorteringar och mindre attraktiva företagslån. För banken är varje kreditupplysning en låneansökan.

När du jämför företagslån online på Krea.se sker enbart en kreditupplysning, trots att du får de bästa förslagen från över 20 välkända aktörer. Lånen kostar lika mycket som om du lagt ned tid på att hitta dem på egen hand.

Att jämföra företagslån leder till större konkurrens och lägre ränta

Företag som jämför företagslån online leder till bättre lån. Konkurrensen mellan banker och andra långivare ökar. Transparensen blir större när bankerna ställs emot varandra i en öppen jämförelse. Många gånger leder det till att de blir tvungna att erbjuda en lägre ränta för att få kunder. Det blir kraftigt fördelaktigt för dig som söker efter ett bra företagslån.

Varför välja Krea?

Här på Krea.se kan du enkelt jämföra företagslån och hitta det allra bästa förslaget. Tjänsten är baserad på tekniska lösningar som gör det lätt för små och medelstora företag att hitta de allra bästa företagslånen.

 • Jämför över 20 olika långivare
 • Endast en kreditupplysning
 • Kostnadsfritt
 • Snabb utbetalning – ibland samma dag
 • Allt görs online!

Välkommen till Krea!

Lär dig mer om företagslån:

Kan man ansöka om företagslån utan en kreditupplysning genom UC?

Hur hittar man ett företagslån med låg ränta?

Läs mer om företagslån för aktiebolag

Vad är bra att känna till om lån till enskild firma?

Kan man ta företagslån utan säkerheter?

Ansök om fakturaköp

Påbörja ansökan
Ansökan är inte bindande
eller
Utan kreditupplysning