Sv
 • Sv
 • En

Jämför företagslån

2020-05-19

Om man letar efter ettföretagslån med riktigt bra villkor bör man definitivt jämföra lån online. När man väljer att jämföra företagslån hittar man de lägsta räntorna utan extra kostnad. Det blir tydligt hur låg en attraktiv ränta faktiskt är. Man får också se eventuella dolda kostnader som kan påverka företagslånets fördelaktighet. Här kan du lära dig mer om företagslån och de många fördelarna med att jämföra lån online.

Välkommen till Krea.se, en onlineplattform där kan du kan jämföra över 30 etablerade långivare med endast en kreditupplysning. Genom att sätta långivarna i konkurrens med varandra bidrar Krea till bättre lånevillkor för företagare och innovation inom nya lånemöjligheter. Att hitta ett lån hos Krea kostar inte mer än om du lagt ned tid på att göra jämförelsen på egen hand.

7 bra orsaker att jämföra sina företagslån online:

 • Låneförslag från många olika långivare på en gång
 • Lägre räntor och kostnader
 • Enklare process för att hitta rätt lån
 • Det är gratis för dig som kund
 • Du undviker krångliga processer och fysiska möten
 • Snabbare utbetalningar
 • Endast en kreditupplysning hos UC (om du använder Krea.se)

Vilken bank har de bästa lånen?

Långivarnas krav varierar. Många av dem är också specialister på lån mot ett visst typ av företag. Av denna orsak är det viktigt att undersöka marknaden för att hitta ett företagslån som passar just dina förutsättningar. Vissa långivare lånar t ex bara ut pengar till aktiebolag. Andra skräddarsyr lån för företag av en viss storlek eller inom en viss bransch. Ibland kan det också vara svårt att själv ha koll på avgifter och villkor som kan påverka lånets fördelaktighet. Det bästa sättet att undersöka vilket lån som är bäst är alltså att jämföra företagsbanker och långivare.

Att jämföra företagslån på egen hand

Många företag nöjer sig med att jämföra några få långivare. Att höra av sig till bankerna på gammaldags vis har dock flera nackdelar. Man kommer troligen inte få tillräckligt många förslag för att få ett riktigt bra lån. Att höra av sig till olika banker tar dessutom tid och andra resurser i anspråk. Det kan dessutom vara ganska komplext att genomföra själva låneansökningen. Som företagare har man sällan tid att disponera på låneansökningar och andra tidskrävande processer.

Jämför företagslån online

Att jämföra företagslån online är mycket enklare. Berätta hur mycket du vill låna och om återbetalningstid och amorteringar. Baserat på dina önskemål får du sedan förslag på de bästa företagslånen. Det är såväl enkelt och snabbt som ekonomiskt fördelaktigt. Olika tjänster är dock olika bra. De bästa plattformarna för företagslån är kopplade till mängder av banker och långivare. De erbjuder också tydlig information om kostnader, snabba utbetalningar och få kreditupplysningar.

Kreditupplysningar

En effekt av att jämföra företagslån på egen hand är att man drar på sig kreditupplysningar. Många kreditupplysningar gör att ens kreditvärdighet försämras. I sin tur leder det till att bankerna ser dig som mer riskbenägen. En mer riskbenägen kund i deras ögon betyder högre räntor, fler amorteringar och mindre attraktiva företagslån. För banken är varje kreditupplysning en låneansökan.

När du jämför företagslån online på Krea.se sker enbart en kreditupplysning. Samtidigt får du de bästa förslagen från över 30 välkända aktörer. Lånen kostar lika mycket som om du lagt ned tid på att hitta dem på egen hand.

Att jämföra företagslån leder till större konkurrens och lägre ränta

Företag som jämför företagslån online får ofta tillgång till bättre lån. Konkurrensen mellan banker och långivare ökar. Transparensen blir större när bankerna ställs emot varandra i en öppen jämförelse. Många gånger leder det till att de blir tvungna att erbjuda en lägre ränta för att få kunder. Det blir kraftigt fördelaktigt för dig som söker efter ett bra företagslån.

Varför välja Krea?

Här på Krea.se kan du enkelt jämföra företagslån och hitta det allra bästa förslaget. Tjänsten är baserad på tekniska lösningar som gör det lätt för små och medelstora företag att hitta de allra bästa företagslånen.

 • Jämför över 30 olika långivare
 • Endast en kreditupplysning
 • Kostnadsfritt
 • Snabb utbetalning – ibland samma dag
 • Allt görs online!

Välkommen till Krea!

Lär dig mer om företagslån:

Kan man ansöka om företagslån utan en kreditupplysning genom UC?

Hur hittar man ett företagslån med låg ränta?

Läs mer om företagslån för aktiebolag

Vad är bra att känna till om lån till enskild firma?

Kan man ta företagslån utan säkerheter?

Ansök om fakturaköp

Uppdaterad 2022-07-21
Påbörja ansökan
Ansökan är inte bindande
eller
Utan kreditupplysning