Krea

Uppstartslån - lån till nya företagare

Hitta ett uppstartslån för ditt nya företag - utan krångel

Uppstartslån - kan ett nystartat företag låna pengar?

Många företag kan i början av företagsresan behöva extra kapital. Att söka extern finansiering är då ett bra alternativ. Ett uppstartslån är ett lån för nya företagare. Det är ett typ av företagslån men kan ibland ha bestämmelser gällande belopp och återbetalningstid. Uppstartslån finns till för att det ska bli enklare för nystartade företag att låna pengar. Ett typ av lån som kan vara passande för mindre nystartade företag kan även vara EU-lånet. Då behöver ditt företag endast stå för 20 procent av borgen. Resterande del går EU in och täcker.

Vad krävs för att få ett företagslån/uppstartslån?

För att ditt nystartade företag ska kunna ansöka om företagslån hos Krea ska du som ansöker vara firmatecknare inom företaget, t.ex. VD eller styrelseledamot. Företaget måste också vara registrerat i och vara aktivt i Sverige samt ha en verklig huvudman registrerad.

Vid nystartade företag rekommenderar vi att lägga till både affärsplan och budget i din ansökan. Det kan ge en indikation om företagets återbetalningsförmåga då företaget inte ännu kanske har ett bokslut klart. Du behöver oftast också lägga till en borgensman för att få ett attraktivt låneförslag.

Hos Krea kan du konkurrensutsätta och få förslag på olika företagslån till ditt nystartade företag. Vi har över 30 banker och andra långivare kopplade till vår plattform. Du behöver endast göra en ansökan och det görs endast en kreditupplysning på ditt företag.

  • Kostnadsfritt
  • Specialister på uppstartslån
  • Alla förslag inom 1 dag
Börja här
eller
Se hur mycket du kan låna först
Svar direkt utan kreditupplysning
4.7 / 5
183 omdömen

Krea - när villkor är viktigt

Störst nätverk

Vi konkurrensutsätter flest banker och långivare på marknaden. Det säkerställer att du hittar rätt lösning för just ditt företag.

Bättre villkor

Genom att använda vår tjänst ökar du dina chanser för bäst villkor. Vi sammanställer alla kostnader så att du slipper dolda avgifter.

Tidseffektivt

Du slipper söka hos 30 banker själv och får snabbt en översikt av möjliga finansieringslösningar.

Hur mycket kostar mitt uppstartslån?

Använd vår lånekalkylator för att räkna på kostnaden för ett uppstartslån i form av företagslån.

Uppstartslån - företagslån för nya företag

Företagslån för ditt nystartade företagare

Ett uppstartslån i form av ett företagslån kan vara ett passande alternativ för extern finansiering för nystartade företag. Du som ny företagare få hjälp att sätta igång verksamheten och få den att rulla. Du ansöker om ett uppstartslån hos Krea på samma sätt som vid ett vanligt företagslån. Det kan vara av fördel för ditt företag att lägga till minst en borgensman för att få relevanta och bra låneförslag.

Bra att tänka på vid ansökan om företagslån och uppstartslån

När du ansöker om lån till ett nystartat företag finns det vissa faktorer som är viktiga att tänka på.

  • Fastställ företagets behov, hur mycket ni behöver låna och vad pengarna ska användas till.
  • Välj rätt återbetalningstid - den ska passa ditt företags affärsmodell.
  • Jämför den totala kostnaden för lånet ( till exempel räntan på uppstartslånet).
  • Budgetera för lånet - budgetera i förväg och lägg undan pengar för amortering av lånet.
  • Låt det ta sin tid och var noga i din ansökan. För nya företag kan det vara svårare att få lån. Se till att din ansökan innehåller relevant information som budgetplan och affärsplan. Du står även inför flera val, ta din tid och välj det som känns bäst för ditt företag.

Teknik som sparar tid åt ditt småföretag

1Ansök på 5 minuter

Fyll i information om ditt företag. Vi samlar in data automatiskt från publika datakällor, så du slipper göra det.

2Vi sammanställer ditt kreditunderlag

Vi säkerställer att ditt företag presenteras på bästa möjliga sätt för långivarna. Endast en kreditupplysning från UC tas på företaget och eventuella borgensmän.

3Få anpassade förslag

Du får förslag från flera banker och långivare. Vårt system rekommenderar förslag som passar bäst för ditt företags behov.

4Få utbetalt utan krångel

Du kompletterar information och signerar avtal på endast några minuter. Du får oftast utbetalt inom 2-5 dagar.

Exempelkunder inom företagslån

MIN Bygg och Projektledare i Sundbyberg

Vi hade inga intäkter under några månader och sökte därför lån för att uppehålla likviditeten. Hos Krea gick det bra att ansöka om företagslån och det var smidigt. Vi börjar nu se en uppgång på beställningar igen.

Tack vare företagslånet kan vi fortsätta hålla bolaget vid liv tills krisen börjar luckra upp sig igen.

Mikael Nybroe, Grundare

dBlux

På grund av corona-krisen har efterfrågan sjunkit samtidigt som befintliga beställningar har avbokats. Företagslånet hjälper mig att betala hyra och löpande kostnader tills förhoppningsvis restriktionerna om större folksamlingar börjar tillåtas.

Har tidigare ansökt om företagslån hos vår husbank. Men servicen är för dålig och det tar 10 dagar bara för att få svar på ett mail. Hos Krea gick det snabbt och smidigt att ansöka om företagslån, och jag fick svar direkt.

Magnus Strandell, Grundare

Karisma Rekrytering

Vi hade möjlighet att göra en investering som skulle stärka vår position på marknaden ytterligare när det gäller rekryteringstjänster. Vi upplevde Krea som en ny typ av och märkbart mer serviceinriktad förmedlare av företagslån än vad vi tidigare har kommit i kontakt med.

Helt enkelt trevlig och professionell service med rimliga räntor utan "onödigt krångel".

Kurt Ståhl, VD

N-O Däck och Bilreparationer

Vi behövde stärka likviditeten i bolaget under en kortare period. Vi kontaktade då Krea och vips började erbjudanden om företagslån ramla in.

Vi är mycket nöjda med den hjälpen vi fick.

Snabbt, smidigt och enkelt verkar vara nyckelorden. Tack Krea för snabb service och trevligt bemötande - rekommenderas starkt!

Nils-Olov Johansson, VD

Vi har hjälpt över 20 000 företag

4.7 / 5
183 omdömen

Vanliga frågor kring företagslån för nystartade företag