Krea
Utmärkt 4.7 / 5

Carsten Leth

Författare

Om författaren

Carsten Leth är kommersiell chef och vice VD på Krea och har varit på bolaget sedan 2019. Carsten ansvarar för Kreas kommersiella aktiviteter, och arbetar för att utveckla och bygga Kreas varumärke samt Kreas strategiska position på marknaden för digital upphandling av företagsfinansiering.

Bakgrund:

Carsten har en omfattande bakgrund från bank- och finansvärlden och har tidigare arbetat på bland annat PwC och Danske Bank i Köpenhamn. Utöver detta har han arbetat med bolagsstrategi på Maersk och svenska startupen Chinsay.

Carsten är utbildad civilekonom på Copenhagen Business School och har master inom finans och redovisning sedan 2006.

Kontakta Carsten

Senaste artiklar från författaren

I Kreas artikelbibliotek skriver Carsten om allt från viktiga nyheter inom bankvärlden till hur företagare kan maximera chanserna för att få så förmånliga lånevillkor som möjligt. Något som ligger Carsten extra varmt om hjärtat är hur teknologi kan driva innovativa finansieringslösningar som utmanar den traditionella finansmarknaden.

Guide företagsbanker 2023 - Bästa banken för företag och företagslån

Det bästa företagslånet kan se olika ut för olika företag, men hur vet man vad som är bäst för sin situation? I vår guide reder vi ut de vanligaste frågorna.
Läs mer

Vad är fakturabelåning - hur går det till att belåna faktura?

Fakturabelåning innebär kortfattat att ditt företag tar ett lån där dina kundfakturor agerar som säkerhet. Detta medför oftast en billigare finansiering.
Läs mer

5 saker att tänka på vid företagslån till nystartat företag

När ett nystartat företag ansöker om företagslån finns det ett antal faktorer att tänka på. Det är bland annat viktigt att fastställa verksamhetens behov.
Läs mer

Olika låneformer utifrån ditt företags behov

Läs vår artikel där vi igenom när det kan vara bra att ta ett företagslån, olika typer av lån och vad man ska tänka på när man ansöker om lån till företag.
Läs mer

Företagslån för kommanditbolag och handelsbolag - så fungerar det

Ett företagslån är en passande extern finansiering för kommanditbolag som kan möjliggöra tillväxt, expansion eller för att hantera företagets likviditetsbehov.
Läs mer