Krea
Utmärkt 4.6 / 5

Carsten Leth

Författare

Om författaren

Carsten Leth är kommersiell chef och vice VD på Krea och har varit på bolaget sedan 2019. Carsten ansvarar för Kreas kommersiella aktiviteter, och arbetar för att utveckla och bygga Kreas varumärke samt Kreas strategiska position på marknaden för digital upphandling av företagsfinansiering.

Bakgrund:

Carsten har en omfattande bakgrund från bank- och finansvärlden och har tidigare arbetat på bland annat PwC och Danske Bank i Köpenhamn. Utöver detta har han arbetat med bolagsstrategi på Maersk och svenska startupen Chinsay.

Carsten är utbildad civilekonom på Copenhagen Business School och har master inom finans och redovisning sedan 2006.

Kontakta Carsten

Senaste artiklar från författaren

I Kreas artikelbibliotek skriver Carsten om allt från viktiga nyheter inom bankvärlden till hur företagare kan maximera chanserna för att få så förmånliga lånevillkor som möjligt. Något som ligger Carsten extra varmt om hjärtat är hur teknologi kan driva innovativa finansieringslösningar som utmanar den traditionella finansmarknaden.

Så får du hjälp från din redovisningskonsult vid finansiering

Din redovisningskonsult har ofta goda ekonomiska kunskaper och bra insikt i företagets ekonomi vilket du kan använda när företaget är i behov av finansiering.

ALMI Företagslån | Allt du behöver veta

Almi företagslån är ett statligt initiativ som kompletterar vanliga företagslån. Det är framförallt lämpligt för nystartade företag och innebär förmånliga villkor, såsom begränsat borgensåtagandet.

Företagsupplysning - vad är UC kreditupplysning?

En företagsupplysning tas på ditt företag för att se om företaget har möjlighet att betala tillbaka företagslånet och för att kontrollera företagets kreditbetyg.

Starta eget-lån | Vilka lån finns för att starta företag

Starta eget företag kräver kapital. Lån är en vanlig finansieringsform, men det är svårt att få utan affärsplan och säkerheter. Andra alternativ är leasing, bidrag och stöd från statliga aktörer.

Företagsswish - Allt du behöver känna till när du ska öppna swish företag

Företagsswish har blivit ett vanligare betalningssätt. Läs vår genomgång innan du signar upp dig med din bank för företagsswish och undvik vanliga misstag.