Krea
Utmärkt 4.7 / 5

Få flera förslag på fastighetslån till ditt företag

Rätt finansiering för ditt nästa fastighetsprojekt

Varför finns fastighetslån?

Allt fler företagare använder sig av fastighetslån för att finansiera sina fastighetsprojekt. Ett fastighetslån innebär att låntagaren pantsätter en fastighet vilket agerar som säkerhet för lånet. I många fall handlar fastighetslånet om att finansiera ett förvärv av en fastighet, utöka belåningen på en befintlig fastighet eller finansiera övriga kortsiktiga behov - t ex. renovering av en befintligt fastighet. Fastighetslån erbjuds av flera kreditmarknadsbolag och banker i Sverige.

Krav vid fastighetslån?

Ni kan lämna pant i fastighet, aktier, samt ge personlig- eller moderbolagsborgen som säkerhet. Även om företagare helst slipper risken med säkerheter och personlig borgen, så ökar chanserna att få ett fastighetslån beviljat om de finns med i ansökan. Det kan även leda till bättre lånevillkor.

Då fastighetslån generellt berör större belopp än traditionella företagslån ställs det oftast krav på dokumentation. Det krävs alltid att ha ett specifikt fastighetsobjekt man vill förvärva eller ge som fastighetspant (dvs. fastighetsbeteckning måste anges) och, i de flesta fall, en värdering eller värdeutlåtande av fastigheten. Vid mer komplexa affärer är det även viktigt att ha med likviditetsplaner eller projektkalkyler med tidsplan och kostnader.

  • Finansiering upp till 100 miljoner
  • Förslag inom 2 dagar
  • Kostnadsfri ansökan
Börja här
eller
Testa hur mycket du kan låna
Svar direkt - utan kreditupplysning
4.7 / 5
183 omdömen

Krea - när villkor är viktigt

Bättre villkor

Genom att använda vår tjänst ökar du dina chanser för bäst villkor. Vi sammanställer alla kostnader så slipper du räkna själv.

Tidseffektivt

Du slipper söka hos 30 banker själv och får snabbt en översikt av möjliga lösningar på fastighetslån.

Få rådgivning

Vi hjälper er att sammanställa rätt underlag. Våra finansieringsexperter hjälper dig att få din förfrågan beviljad.

Hur mycket kostar ditt nästa fastighetsprojekt?

Använd vår räknare för att se om kalkylen för ditt nästa fastighetsprojekt är görbar och vad kostnaden blir.

Finansiering efter dina behov

Få tillgång till olika finansieringslösningar med 1 ansökan

Tillfälligt kapitalbehov

  • Normal lånetid: 3-24 månader

  • Flexibel amorteringstakt

Utöver traditionellt banklån

  • Belåningsgrad upp till 80%

  • Alla fastighetstyper

Lån för köp av fastighet

  • Finansiering redan vid förvärvet

  • Mark, fastighet eller bolagsöverlåtelse

Om fastighetsfinansiering

Hitta rätt fastighetslån för ditt företag

Är du en entreprenör, fastighetsutvecklare eller självständig aktör med fastighetsprojekt och söker en tydlig översikt av fastighetslån inför ditt nästa projekt? Krea erbjuder en enkel och digital lösning för upphandling av fastighetslån. Alla fastighetsutvecklare gynnas av att jämföra förslag på fastighetslån. Långivarna har olika kreditprocesser vilket leder till att förslagen du får på fastighetslån skiljer sig åt. Genom att använda Kreas tjänst för fastighetslån kan företagare välja det förslag som passar dem bäst.

Vad är räntan på fastighetslån?

Banker och långivare som Krea samarbetar med fokuserar vanligtvis på kortsiktiga finansieringar även om ett fåtal kan erbjuda längre återbetalningstider. Årsräntan ligger mellan 6-15% och en normal återbetalningstid är 6-36 månader men där den maximala återbetalningstiden hos vissa aktörer sträcker sig till 240 månader. Vid större finansieringsbehov kan vi även förmedla förfrågningar om bottenlån hos storbanker med lägre ränteintervall.

Hur mycket kan man låna på en fastighet?

Belåningsgraden beror på fastighetstypen och det geografiska läget av fastigheten. Som regel brukar de flesta av våra fastighetsaktörer sträcka sig till en belåningsgrad om 80% av fastighetens värde men undantag finns där hela belåningen kan finansieras av långivaren. Äger ni flera fastigheter genom en koncern finns även kortsiktig möjlighet för en högre belåningsgrad genom att refinansiera eget kapital.

Teknik som sparar tid åt dig

1Ansök på 5 minuter

Fyll i information om ditt företag och fastigheten. Vi samlar in data automatiskt från publika datakällor, så du slipper göra det.

2Vi sammanställer ditt kreditunderlag

Vi säkerställer att ditt företag presenteras på bästa möjliga sätt för långivarna. Endast en kreditupplysning från UC tas på företaget och eventuella borgensmän.

3Få anpassade förslag

Du får förslag på fastighetslån från flera banker och långivare. Vårt system rekommenderar förslag som passar bäst för ditt företags behov.

4Få utbetalt utan krångel

När ni valt ett finansieringsförslag att gå vidare med så kontaktar långivaren er för att stämma av att all information är på plats innan finansieringen betalas ut.

Vi har hjälpt över 20 000 företag

4.7 / 5
183 omdömen

Ta hjälp av en av våra experter inom fastighetslån

Kompetent rådgivning inom fastighetslån

Vi hjälper er att sammanställa rätt underlag. Ni behöver inte förstå alla finansieringsdetaljer. Krea’s rådgivare tar hand om det.

Våra rådgivare sparar dig tid och krångel

Våra finansieringsexperter har daglig kontakt med banker och långivare för att hjälpa dig att få din förfrågan beviljad

Ta kontakt med en av våra rådgivare

Frågor och svar

Mer om fastighetslån

Vilka typ av fastigheter kan vi finansiera?

Lokaler och varulager: Behöver du en del av en fastighet till din huvudsakliga verksamhet? Det kan vara en lokal för att öppna en butik eller restaurang; köp av affärs- och kontorslokaler för att kunna öppna kontor; eller ett varulager som en del i sin distributionskedja.

Hyreslägenheter: Många byggherrar tar kortsiktiga fastighetslån under tiden som man bygger nya hyresrätter. Dessa omfinansieras till ett bottenlån när byggnationen är klart.

Industrifastighet: Många industriföretag äger istället för hyr fastigheten som dom bedriver sin verksamhet i. Det har fördelen att man får en bättre avkastning på möjliga renoveringar och kostnader kan vara lägre i längden än att hyra en inte anpassad fastighet.

Skogs- och lantbruksfastighet: Ett företagslån för uppköp av mark eller en gårdsfastighet kallas också för fastighetslån. Då dessa investeringar har ett bestående värde kan de också användas som säkerhet i lånet. Majoriteten av värdet kan belånas (upp till 80% av fastighetens värde hos vissa banker).