Krea
Utmärkt 4.7 / 5

Pressrum

Här hittar du de senaste nyheterna om Krea.

Lånebarometern för företag

Som marknadsplats för företagsfinansering har vi på Krea valt att i denna Lånebarometer kolla närmare på hur låneläget egentligen ser ut för svenska företag.
Läs mer

Kundcase: Investeringar i solpaneler gav energi till Elfantminers tillväxt

Genom ett passande lån från Krea kunde finska bolaget Elfantminers satsa fullt ut på affärsidén - att värma upp fastigheter med hjälp av biprodukter från internetsurfning och data.
Läs mer

Kundcase: Saltö Marin vann kampen mot klockan och båthallen blev verklighet

När banken sa stopp gick Saltö Marin till Krea för finansiering. Med ett fastighetslån kunde han fullfölja sina byggnationsplaner innan bygglovet gick ut.
Läs mer

Kundcase: Resan från foodtruck till The Italian Cousins: “Expandera var ett måste”

The Italian Cousins gick till Krea när processen hos storbanken var tidskrävande och fick rätt företagslån för deras vidare expansion. Läs hela kundcaset här.
Läs mer

Krea Recap 2023

Time flies - let us take a moment to look back at the journey we have had during 2023 so far.
Läs mer

Ny framgång - Krea fördubblade sin omsättning 2022

Krea fortsätter nå nya höjder. Nu konstateras att företaget ökade sin omsättning med över 100% från 2021 och genererade dessutom lönsamhet under den andra halvan av 2022. Läs hela pressmeddelandet här!
Läs mer

Kundcase: Med EU-lånet kunde Will Brand vända blad: “Nu gasar vi - fokus är på!”

Den blomstrande verksamheten Will Brand skulle satsa på tillväxt. Men när siktet var inställd kunde inte långivaren leverera. Läs hela kundcaset här!
Läs mer

Trendbrott: Svårare för äldre företagare än för yngre att få företagslån

Bankernas riskbenägenhet har under årets första kvartal återhämtat sig till samma nivåer som innan coronapandemin. Läs mer i vår finansieringsrapport.
Läs mer

Låt datan tala: De mest utsatta branscherna under Corona

Vi på Krea delar med oss av data och insikter för företagare, så att de kan förstå hur lånemarknaden har påverkats under Corona-krisen. Läs mer på https://krea.se/.
Läs mer

Företagslån i olika regioner i Sverige

Var ditt företag befinner sig i Sverige påverkar dina chanser att få företagslån. Läs om resultatet av en studie som vi har gjort på 8900 ansökningar.
Läs mer

Ny lägsta nivå för ränta hos Krea trots ränteökningar i kapitalmarknaderna.

Ny lägsta nivå för ränta hos Krea trots ränteökningar i kapitalmarknaderna. Nu finns den goda möjligheter att säkra finansiering med fast ränta. Ansök hos Krea.
Läs mer

Kreas nya AI-tjänst ska hjälpa småföretag söka rätt lånebelopp

Många företag straffas när de ansöker om för stora lånebelopp. Därför har vi tagit fram Kreas Låneindikator för att hjälpa dig ansöka om rätt belopp. Testa här.
Läs mer

5 Tips för att Finansiera Ditt Byggföretag

Vi på Krea har hjälpt många byggföretag med finansiering och vi ger handfasta råd om hur du hittar finansiering till ditt byggföretag. Läs mer på krea.se.
Läs mer

Corona-krisen - 5 saker du kan göra för ditt företag

Ekonomin har bromsat ned och många företag har det mycket svårare än förr. Ingen vet heller hur länge krisen kommer att pågå, men det finns flera saker som du kan göra för ditt företag. Här är 5 goda råd från oss på Krea.
Läs mer

Mer om Corona: 4 viktiga uppdateringar för företag

Corona-krisen har lett till nya utmaningar för Sveriges näringsliv. Vi på Krea följer utvecklingen noggrant och vill bidra till så många som möjligt genom att uppdatera om de förändringar som sker just nu.
Läs mer

Småföretagare får allt bättre finansieringsvillkor

Långivarnas riskvillighet är tillbaka efter en lång period av osäkerhet gällande Covid-19 och småföretagare blir erbjudna allt lägre räntor. Läs mer på krea.se.
Läs mer

Fler småföretag väljer att jämföra finansieringsmöjligheter digitalt

Krea ökar sin marknadsandel i takt med att fler små- och medelstora företag väljer att jämföra finansieringsmöjligheter digitalt
Läs mer

Kredita rekryterar Country Manager till Finland: "Jag vill hjälpa entreprenörer"

Krea lanserades i Finland under hösten 2022 under namnet Kredita. Nu är företaget glada att tillkännage rekryteringen av entreprenören Anu Petäjä som Country Manager i Finland. Läs hela pressmeddelandet här.
Läs mer

Krea utser Peter Andén till ny styrelseordförande

Krea är glada att meddela att Peter Andén, oberoende investerare och tidigare partner på McKinsey & Company har utsetts till styrelseordförande för Krea. Läs hela pressmeddelandet här.
Läs mer

Allt fler företag inser fördelarna med digitalt förmedlad kreditupphandling

Allt fler företag inser fördelarna med digitalt förmedlad kreditupphandling
Läs mer

Kreas nya AI-lösning hjälper långivare till fler affärer och sänkt handläggningskostnad

Genom Kreas "Bid Attractiveness Score" får långivare återkoppling i realtid på hur sannolikt det är att kunder accepterar deras erbjudande. Läs mer på krea.se
Läs mer

Vi utökar ständigt vårt nätverk

Vi på Krea jobbar ständigt med att utöka vårt nätverk av banker och långivare. På så sätt ökar vi chanserna att du hittar rätt lösning till din situation.
Läs mer

Företagslån för småföretagare under Corona: Långivare är tillbaka

I den här artikeln svarar vi på hur lånemarknaden för företag har utvecklats i Sverige sedan Corona-krisen bröt ut. Läs hela artikeln på https://krea.se/.
Läs mer