Krea
Utmärkt 4.7 / 5

Pressrum

Här hittar du de senaste nyheterna om Krea.

Kundcase: Familjeföretaget gick från minst till marknadsledande: “Roligast att se bolaget växa”

Under 2023 ställdes Qick inför en möjlig investering som skulle betyda att de blev störst på sin marknad. Men detta krävde att de kunde säkra rätt finansiering inom kort tid. Därför vände de sig till Krea!

Kundcase: Med den unika affärsidén erbjuder Suntrade hyresgäster billigare och grönare el

Med den unika affärsidéen att hyra tak på industrifastigheter och installera egenägda solcellsanläggningar erbjuder Suntrade hyresgäster både billigare och grönare el. Men de stötte på problem med att få finansiering genom sin bank och vände sig då istället till Krea.

Svenska entreprenörer kan se fram emot lägre finansieringskostnader

Med dagens sänkning av styrräntan anser Krea att entreprenörer äntligen kan börja se fram emot lägre finansieringskostnader. De goda nyheterna kommer i kölvattnet av en turbulent tvåårsperiod med hög inflation och stigande finansieringskostnader som har varit en ekonomisk utmaning för många företag.

Trendbrott: Svårare för äldre företagare än för yngre att få företagslån

Bankernas riskbenägenhet har under årets första kvartal återhämtat sig till samma nivåer som innan coronapandemin. Läs mer i vår finansieringsrapport.

Kreas nya AI-tjänst ska hjälpa småföretag söka rätt lånebelopp

Många företag straffas när de ansöker om för stora lånebelopp. Därför har vi tagit fram Kreas Låneindikator för att hjälpa dig ansöka om rätt belopp. Testa här.

Företagslån för småföretagare under Corona: Långivare är tillbaka

I den här artikeln svarar vi på hur lånemarknaden för företag har utvecklats i Sverige sedan Corona-krisen bröt ut. Läs hela artikeln på https://krea.se/.

Ny framgång - Krea fördubblade sin omsättning 2022

Krea fortsätter nå nya höjder. Nu konstateras att företaget ökade sin omsättning med över 100% från 2021 och genererade dessutom lönsamhet under den andra halvan av 2022. Läs hela pressmeddelandet här!

Krea Recap 2023

Time flies - let us take a moment to look back at the journey we have had during 2023 so far.

Svårare att få tillgång till extern kredit | Finansieringsrapporten 2023

Kreas finansieringsrapport för företag 2023 visar hur beviljandegraden på låneansökningar sett ut, samt ränteutvecklingen den senaste tiden.

Ny lägsta nivå för ränta hos Krea trots ränteökningar i kapitalmarknaderna.

Ny lägsta nivå för ränta hos Krea trots ränteökningar i kapitalmarknaderna. Nu finns den goda möjligheter att säkra finansiering med fast ränta. Ansök hos Krea.

Lånebarometern för företag

Som marknadsplats för företagsfinansering har vi på Krea valt att i denna Lånebarometer kolla närmare på hur låneläget egentligen ser ut för svenska företag.

Kundcase: Investeringar i solpaneler gav energi till Elfantminers tillväxt

Genom ett passande lån från Krea kunde finska bolaget Elfantminers satsa fullt ut på affärsidén - att värma upp fastigheter med hjälp av biprodukter från internetsurfning och data.

Kundcase: Saltö Marin vann kampen mot klockan och båthallen blev verklighet

När banken sa stopp gick Saltö Marin till Krea för finansiering. Med ett fastighetslån kunde han fullfölja sina byggnationsplaner innan bygglovet gick ut.

Kundcase: Resan från foodtruck till The Italian Cousins: “Expandera var ett måste”

The Italian Cousins gick till Krea när processen hos storbanken var tidskrävande och fick rätt företagslån för deras vidare expansion. Läs hela kundcaset här.

Kundcase: Med EU-lånet kunde Will Brand vända blad: “Nu gasar vi - fokus är på!”

Den blomstrande verksamheten Will Brand skulle satsa på tillväxt. Men när siktet var inställd kunde inte långivaren leverera. Läs hela kundcaset här!

Krea Recap - andra delen av 2023

Tiden går fort när du har roligt - år 2023 är bakom oss. Låt oss se tillbaka på de senaste 6 månaderna av året som gick!

För stora ansökningsbelopp straffar småföretagare – Nu kan de estimera sina låneutrymmen genom Kreas AI-tjänst

En stor anledning till att många företag inte får sin låneansökan godkänd är att de ansöker om fel belopp. Krea har nu vidareutvecklat sin låneindikator som hjälper företag att söka rätt belopp baserat på artificiell intelligens (AI).

Fler småföretag väljer att jämföra finansieringsmöjligheter digitalt

Krea ökar sin marknadsandel i takt med att fler små- och medelstora företag väljer att jämföra finansieringsmöjligheter digitalt

Kredita rekryterar Country Manager till Finland: "Jag vill hjälpa entreprenörer"

Krea lanserades i Finland under hösten 2022 under namnet Kredita. Nu är företaget glada att tillkännage rekryteringen av entreprenören Anu Petäjä som Country Manager i Finland. Läs hela pressmeddelandet här.

Småföretagare får allt bättre finansieringsvillkor

Långivarnas riskvillighet är tillbaka efter en lång period av osäkerhet gällande Covid-19 och småföretagare blir erbjudna allt lägre räntor. Läs mer på krea.se.

Vi utökar ständigt vårt nätverk | Nytt samarbete med Eurofinans

Vi på Krea jobbar ständigt med att utöka vårt nätverk av banker och långivare. På så sätt ökar vi chanserna att du hittar rätt lösning till din situation.

Företagslån i olika regioner i Sverige

Var ditt företag befinner sig i Sverige påverkar dina chanser att få företagslån. Läs om resultatet av en studie som vi har gjort på 8900 ansökningar.

Krea stärker upp med nytt kapital från investerare som affärsängelnätverket ExM, Tomas Billing och FBTC Invest AB

Krea avslutade nyligen en finansieringsrunda på 7 MSEK. I den nya rundan tillförs ett urval av nya ägare, som om dem i pressmeddelandet här.

Krea förvärvar varumärke och tillgångar från Fakturino

Krea förvärvar varumärke och tillgångar från Fakturino - stärker positionen som den ledande digitala finansieringstjänsten för små och medelstora företag i Sverige.

Låt datan tala: De mest utsatta branscherna under Corona

Vi på Krea delar med oss av data och insikter för företagare, så att de kan förstå hur lånemarknaden har påverkats under Corona-krisen. Läs mer på https://krea.se/.

Lägre kostnad för småföretag att finansiera sig | finansieringsrapport Q4 2020

Under de senaste två åren har den genomsnittliga räntan för företag sjunkit med 25% hos Krea. Läs mer om goda möjligheter till finansiering på krea.se.

Kreas nya AI-lösning hjälper långivare till fler affärer och sänkt handläggningskostnad

Genom Kreas "Bid Attractiveness Score" får långivare återkoppling i realtid på hur sannolikt det är att kunder accepterar deras erbjudande. Läs mer på krea.se

Mer om Corona: 4 viktiga uppdateringar för företag

Corona-krisen har lett till nya utmaningar för Sveriges näringsliv. Vi på Krea följer utvecklingen noggrant och vill bidra till så många som möjligt genom att uppdatera om de förändringar som sker just nu.

Krea utser Peter Andén till ny styrelseordförande

Krea är glada att meddela att Peter Andén, oberoende investerare och tidigare partner på McKinsey & Company har utsetts till styrelseordförande för Krea. Läs hela pressmeddelandet här.

Allt fler företag inser fördelarna med digitalt förmedlad kreditupphandling

Allt fler företag inser fördelarna med digitalt förmedlad kreditupphandling