Krea
Utmärkt 4.6 / 5

Krea förvärvar varumärke och tillgångar från Fakturino

2023-11-08

Marknaden för digital upphandling av företagsfinansiering befinner sig fortfarande i en tidig fas och en hög tillväxt förväntas de kommande åren. Med förvärvet av tillgångar från Fakturino cementerar Krea sin position som den största specialiserade finansieringstjänsten för företag. Genom Kreas plattform kommer fler företag nu få enkel tillgång till finansiering med bästa möjliga villkor. 

Digitala finansieringstjänster för företag förväntas bli en miljardmarknad de kommande åren

Årlig volym av nya och omförhandlade företagslån under 10 mkr uppgick enligt SCB till 315 miljarder kronor i Sverige under 2020. Idag tas dock endast 1 procent av företagslån via digitala finansieringstjänster, men marknaden förväntas bli 10 gånger så stor de kommande åren. Prognosen baseras delvis på liknande utveckling i Tyskland och Storbritannien, där digital upphandling av företagslån redan står för över 5 procent av marknaden, men också för att jämförelsemarknaden för privatlån i Sverige uppgår till ca 60 procent av lånevolymen.

Genom transaktionen får Krea hävstång på sin digitala plattform och kan accelerera snabbare

Genom förvärvet av tillgångar från Fakturino, såsom digital plattform, varumärke och avsikten att ta över Fakturinos avtal inom fakturaköp, blir Krea den största digitala upphandlaren av både företagslån och fakturaköp. Krea har sedan start gjort stora investeringar i utvecklingen av sin digitala plattform som gör det enkelt för företagare att få tillgång till finansiering med bästa möjliga villkor. Genom förvärvet kommer Krea kunna hjälpa ännu fler företag och samtidigt skala upp sin plattform. 

- Fakturino har genom åren byggt upp en stark position på marknaden för upphandling av fakturaköp och vi är väldigt glada över att delar av Fakturinos verksamhet blir en del av Krea. Genom att kombinera Fakturinos upparbetade relationer med långivare inom fakturaköp och Kreas skalbara plattform för företagslån kan vi accelerera ännu snabbare mot att bli Nordens största finansieringstjänst för små och medelstora företag, säger Carsten Leth, vice VD och Kommersiell chef på Krea. 

Krea är den största specialiserade aktören inom företagsfinansiering

Krea är idag den största specialiserade aktören inom digital upphandling av företagslån i Sverige. Till skillnad mot aktörer som även jämför privatlån erbjuder Krea både digitala processer för mindre lån under 4 mkr och även mer skräddarsydd rådgivning för finansiering över 4 mkr. 

- Vi ser att villkor är den viktigaste beslutsfaktorn för företag när de väljer företagsfinansiering och våra kunder väljer oss för att de upplever att de kan få bättre villkor genom att vända sig till en specialiserad aktör istället för någon av jämförelsesajterna för privatlån som ofta lockar med snabba lån, säger Carsten Leth, vice VD och Kommersiell Chef på Krea.

» Mer om: Fakturino | en del av Krea

För mer information vänligen kontakta:

Carsten Leth, Kommersiell chef på Krea, mail: carsten.leth@krea.se telefon: +46 727 19 66 59

Påbörja ansökan
Ansökan är inte bindande
eller
Svar direkt - utan kreditupplysning