Krea
Utmärkt 4.7 / 5

Fler småföretag väljer att jämföra finansieringsmöjligheter digitalt

Skriven av: Carsten Leth

Senaste uppdatering: 10 juni 2024

Krea ökar sin marknadsandel i takt med att fler små- och medelstora företag väljer att jämföra finansieringsmöjligheter digitalt

Krea, finansieringstjänsten för små- och medelstora företag, har ökat sin volym med 60% i 2021 medan den adresserbara lånemarknaden för små- och medelstora företag minskade med 2% enligt SCB. Bolaget har förmedlat nästan 300 Mkr i finansieringar till små- och medelstora företag under 2021 genom deras digitala finansieringstjänster. Detta är ett tecken på att företag i Sverige i allt större utsträckning väljer att jämföra finansieringsmöjligheter digitalt.

Krea erbjuder små- och medelstora företag tillgång till finansiering genom sin digitala finansieringstjänst. Plattformen har utökats från att endast erbjuda företagslån till att i allt högre grad lösa mer komplexa finansieringsbehov – idag har Krea en lösning för företagslån, fakturaköp och kommersiella fastighetslån.

Vi har breddat vårt utbud av tjänster och fokuserar mycket på vad små- och medelstora företag behöver. Idag är vi väl positionerade för att hjälpa allt från mindre förfrågningar från företag som letar efter en snabb lösning till mer komplexa behov upp till 30 Mkr i finansiering.

Carsten Leth, CCO på Krea

Under 2021 genomgick marknaden en snabb förändring då allt större företag använde Kreas plattform för att hitta nya finansieringspartners.

Vi började erbjuda skräddarsydd finansieringsrådgivning för större företag 2021 och den största företagsgruppen vi hjälpte fick 23,5 Mkr i ny finansiering genom Krea. Vi investerar mycket i att bygga en tjänst som tillgodoser behoven hos små- och medelstora företag och som ger långivare tillgång till nya attraktiva kunder

Carsten Leth, CCO på Krea

» Mer om: Alla finansieringslösningar hos Krea

Källa:
SCB - Finansmarknadsstatistiken - ny och omförhandlad företagslånvolym upp till 10 Mkr.

Påbörja ansökan
Ansökan är inte bindande
eller
Svar direkt - utan kreditupplysning