Krea
Utmärkt 4.7 / 5

Få flera förslag på företagslån

Konkurrensutsätt 30 banker och långivare

Varför företagslån?

För många företag krävs extern finansiering för att kunna investera i nya projekt och fortsätta växa. Då kan ett företagslån vara ett bra alternativ, det är en banklån för företag. Det finns många olika typer av lån till företag, där villkor, så som ränta och återbetalningstid, skiljer sig åt mellan långivare. När du som företagare vill låna pengar till företaget, gynnas du därför av att jämföra företagslån. Hos Krea kan du jämföra förslag på företagslån, vilket möjliggör för tillgång till bästa möjliga villkor. Du kan enkelt göra en ansökan om företagslån online.

Hur och vad kan du använda ett företagslån till?

Vill du låna pengar till ett eget företag är företagslånet ett bra alternativ. Du använda ett företagslån i många olika syften. Det kan vara lämpligt när ditt företag ska expandera eller göra nya investeringar, till exempel vid en renovering. Det kan då ses som ett investeringslån till ditt företag. Ett företagslån kan också användas när företaget behöver ta sig ur en svacka eller behöver likviditet för perioder med låga intäkter.

Du även använda ett företagslån i exempelvis dessa olika syften:

  • Öka kassaflödet, anställa personal eller köpa konsulttjänster
  • Köpa/investera i utrustning och maskiner, material eller varulager
  • Marknadsföring och produktutveckling och utbildning
  • Löpande utgifter, som hyra, löner eller fakturor
  • Endast en kreditupplysning
  • Specialister på företagslån
  • Förslag redan inom 1 dag
Påbörja ansökan
eller
Se ditt företags låneutrymme
Svar direkt - utan kreditupplysning
4.7 / 5
183 omdömen

Krea - när villkor är viktigt

Störst nätverk

Vi konkurrensutsätter flest banker och långivare på marknaden. Det säkerställer att du hittar rätt företagslån för just ditt företag.

Snabbt men professionellt

Du slipper söka hos 30 banker själv och får snabbt en översikt av möjliga lösningar på företagslån.

Bättre villkor

Genom att använda vår tjänst ökar du dina chanser för bäst villkor. Vi sammanställer alla kostnader så att du slipper dolda avgifter.

Vad blir kostnaden på ett företagslån?

Använd vår lånekalkylator för att räkna på kostnaden för ett företagslån.

Om företagslån

Vad är ett företagslån?

Företag som är i behov av en investering kan ansöka om ett företagslån. De får då tillgång till externt kapital vars storlek och längd varierar mellan företag och långivare. Vissa långivare specialiserar sig på mindre företag medan andra fokuserar på större. Att jämföra företagslån lönar sig därför alltid, oavsett vilken typ av företag du har.

Varför ska företag låna pengar?

Företagslån tas av olika anledningar och är ett sätt öka kassaflödet snabbt. Tillskottet av kapital kan användas för exempelvis en investering eller expansion. Ett företagslåns kostnad varierar, det bästa sättet att få reda på vilka villkor just ditt företag kan få är att göra en ansökan hos Krea. En ansökan är inte bindande och vi delar inte dina kontaktuppgifter förrän du har valt ett erbjudande att gå vidare med.

Hur mycket kan jag låna till mitt företag?

Innan du gör en ansökan hos oss kan du räkna på företagslånet, dvs estimera låneutrymme, via vår AI-tjänst. Studier visar att ansökningar om för stora lånebelopp ofta leder till sämre lånevillkor. Om ditt maximala låneutrymme är 2 miljoner kronor, är det därför bättre att ansöka om ett företagslån på 2 miljoner kronor istället för t ex 3 miljoner.

Hur fungerar det?

1Ansök på 5 minuter

Fyll i information om ditt företag. Vi samlar in data automatiskt från publika datakällor, så du slipper göra det.

2Vi sammanställer ditt kreditunderlag

Vi säkerställer att ditt företag presenteras på bästa möjliga sätt för långivarna. Endast en kreditupplysning från UC tas på företaget och eventuella borgensmän.

3Få anpassade förslag

Du får förslag från flera banker och långivare. Vårt system rekommenderar förslag som passar bäst för ditt företags behov.

4Få utbetalt utan krångel

Du kompletterar information och signerar avtal på endast några minuter. Du får ditt företagslån utbetalt inom 2-5 dagar.

Ta hjälp av en av våra experter inom företagslån

Kompetent rådgivning inom företagslån

Vi hjälper er att sammanställa rätt underlag. Ni behöver inte förstå alla finansieringsdetaljer. Krea’s rådgivare tar hand om det.

Våra rådgivare sparar dig tid och krångel

Våra finansieringsexperter har daglig kontakt med banker och långivare för att hjälpa dig att få din förfrågan beviljad

Ta kontakt med en av våra rådgivare

Läs om varför andra företagare har anlitat Krea

The Italian Cousins

Vi påbörjar en stor expansion där vi ska öppna två nya restauranger. Kreas rådgivare hjälpte oss att hitta rätt finansiering, medan vi kunde fokusera på expansionen. Det var tidseffektivt och genom att Krea konkurrensutsatte olika banker säkerställde vi även bra villkor för den nya finansieringen.

Läs hela kundcaset om The Italian Cousins.

Enrico Artoni, Grundare

Saltö Marin AB

Jag tycker det var ett bra sätt att jämföra olika villkor, speciellt nu när storbankerna inte är lika intresserade. Processen via Krea går betydligt snabbare och sparar tid jämfört med att gå direkt till banken.

Läs hela kundcaset om Saltö Marin.

Mats Lindqvist, VD

Will Brand AB

Vi växer snabbare än vi räknat med och vår webshop för företag (www.willbrand.se) behövde ett upplyft samtidigt som vi behövde förskottsbetala produktionen av två stora höstprojekt.

Hos Krea fungerar det överraskande snabbt och man får ett trevligt och bra bemötande av deras service personal. Processen var betydligt smidigare i jämförelse med den gammalmodiga "bankvärlden".

Pierre Gasslander, VD

Suntrade AB

Processen var väldigt smidig, till skillnad från storbankerna som grottade ner sig i irrelevanta detaljer. Krea var lyhörda och förstod vår affärsmodell snabbt. För oss var det viktigt att hitta en lösning där helheten hänger ihop med projektets lönsamhet och livslängd - vare sig det gäller leasing eller företagslån. Vi tog ett förutsättningslöst rådgivningsmöte och kom fram till att konkurrensutsätta leasing passade oss bäst.

Lars Ericson, Co-founder

Svenska Takelement AB

Vi har nyss byggt en fabrik där vi ska tillverka takelement och har precis kommit igång med tillverkningen. Vi behövde skjuta till med likvida medel som vi kommer använda till inköp av material för att kunna ta tillverkningen vidare och möta befintliga beställningar som vi har. Så behövde en rätt snabb och smidig lösning vilket ni kunde hjälpa oss med.

Matilda Wener Petersen, Ekonomichef

Karisma Rekrytering

Vi hade möjlighet att göra en investering som skulle stärka vår position på marknaden ytterligare när det gäller rekryteringstjänster. Vi upplevde Krea som en ny typ av och märkbart mer serviceinriktad förmedlare av företagslån än vad vi tidigare har kommit i kontakt med.

Helt enkelt trevlig och professionell service med rimliga räntor utan "onödigt krångel".

Kurt Ståhl, VD

dBlux

På grund av corona-krisen har efterfrågan sjunkit samtidigt som befintliga beställningar har avbokats. Företagslånet hjälper mig att betala hyra och löpande kostnader tills förhoppningsvis restriktionerna om större folksamlingar börjar tillåtas.

Har tidigare ansökt om företagslån hos vår husbank. Men servicen är för dålig och det tar 10 dagar bara för att få svar på ett mail. Hos Krea gick det snabbt och smidigt att ansöka om företagslån, och jag fick svar direkt.

Magnus Strandell, Grundare

N-O Däck och Bilreparationer

Vi behövde stärka likviditeten i bolaget under en kortare period. Vi kontaktade då Krea och vips började erbjudanden om företagslån ramla in.

Vi är mycket nöjda med den hjälpen vi fick.

Snabbt, smidigt och enkelt verkar vara nyckelorden. Tack Krea för snabb service och trevligt bemötande - rekommenderas starkt!

Nils-Olov Johansson, VD

Vi har hjälpt över 20 000 företag

4.7 / 5
183 omdömen

Vanliga frågor kring företagslån

Företagslån oavsett bolagsform

Vilka företag kan teckna företagslån?

Möjligheterna till att ta ett företagslån varierar beroende på om du driver en enskild firma, ett aktiebolag eller handelsbolag.

Lån för enskild firma

Företagslån för enskild firma har varit svårt att få för många småföretagare. Många företagare med enskild firma upplever att bankerna gör det nästan omöjligt att få lån. Idag kan dock även nystartade enskilda företag ansöka om företagslån. För att du som driver enskild firma ska få teckna ett företagslån hjälper det om du privat har en god ekonomi med hög kreditvärdighet.

Lån för aktiebolag

Företagslån aktiebolag är en av de vanligaste finansieringarna på vår plattform. Vad gäller aktiebolag räknas det som en juridisk person vilket innebär att företaget får låna pengar från en bank eller långivare. Som säkerhet för ett företagslån till ett aktiebolag ställs företagets kassaflöde och tillgångar. Det är dock vanligt att långivaren också kräver att ägaren eller en styrelsemedlem med god ekonomi privat kan gå i personlig borgen för företagslånet. Det görs helt enkelt för att banken eller långivaren ska få en säkerhet för återbetalningen av de lånade pengarna.

Hur mycket kan jag låna till företaget?

Hur mycket kommer banken bevilja?

Om du behöver låna pengar i ditt företag vet du förmodligen ungefär hur stort lånebelopp du önskar. Men hur mycket bankerna beviljar beror på lite olika faktorer:

Dels vilka erfarenheter, samt vilken ekonomi och bakgrund du som företagare har. Detsamma gäller övriga ägare, om sådana finns. Hur företagets affärsplan ser ut spelar in samt om företaget använder sig av en revisor eller får hjälp med den löpande bokföringen.

Det finns två snabba sätt att ta reda på ungefär hur mycket du kan låna som företagare.

  • Lånebelopp i procent av omsättningen: småföretagare brukar kunna låna upp till 10% av den årliga omsättningen utan extra säkerheter.
  • Lånebelopp i procent av rörelseresultatet: det har visat sig att småföretagare brukar kunna låna mellan 1 gång till 4 gånger sitt årliga rörelseresultat.

För att få låna mer pengar kan du till exempel se till att aldrig ansöka om mer pengar än du behöver, lägga till en välarbetad affärsplan i ansökan, och använda säkerheter såsom företagsinteckningar eller personlig borgen.

Vad är en rimlig ränta på företagslån?

Olika sätt att redovisa ränta på företagslån

Räntan för företagslån redovisas oftast som månadsränta. Detta beror på att det finns en möjlighet för företag att förtidsinlösa sitt företagslån. För större lånebelopp redovisas räntan däremot oftast som årsränta, men det kan innebära att bankerna kräver en ränteskillnadsersättning om lånet återbetalas tidigare än planerad.

Räntenivå för företagslån

Den exakta räntesatsen på ditt lån påverkas av hur mycket pengar du lånar, hur lång löptid lånet har samt ditt företags kreditvärdighet. Den genomsnittliga räntan som ett företag finansierar sin verksamhet med hos Krea har minskat med 60 % sedan augusti 2019. Långivare har börjat erbjuda årsräntor från 3.9% även för mindre lånebelopp.