Krea
Utmärkt 4.6 / 5

Froda företagslån | Se vårt oberoende omdöme

2023-03-02

När Froda grundades 2015 hade de en tydlig idé – ge små och medelstora företag samma möjligheter att växa som stora. Med bolagets tjänst är det både smidigt och prisvärt för företagare att investera i sina idéer. Genom att digitalisera processen har Froda gjort det möjligt att hjälpa fler företag med finansiering skräddarsydd efter just deras unika verksamhet och dess behov. Ett smartare företagslån, helt enkelt.

Idag är Froda ett av Sveriges snabbast växande fintechbolag och har hjälpt fler än 50 000 företag.

Frodas värdegrund

Froda har satt upp en värdegrund som ska genomsyra hela företaget - i allt de gör. De värdeord som ligger i fokus för deras agerande är:

  • Passionerade: Froda vill genom stort engagemang kunna förändra hela branschen till det bättre. Genom ett passionerat arbete som skiner igenom i allt från deras produkter till deras kultur är de fast övertygade om att det ska kunna lyckas med sina intentioner.
  • Ärliga: Ärlighet varar längst - något Froda inte ruckar på. Det är genom sin ärlighet och transparens som de anser att de kommit dit de är idag. Genom sin ärlighet ska kunder känna en tillit och ett förtroende för dem. De har inga dolda agendor eller finstilta villkor.
  • Utmanare: Froda vill utmana de stora bolagen. Ingen är för liten för att göra skillnad - stor skillnad börjar alltid smått. Genom att vara snabbare, smartare och hungrigare vill de åstadkomma riktig förändring. Att våga utmana och bibehålla uthålligheten är viktiga faktorer i hela deras arbete och som de vill se i deras anställda och hos sina kunder.

Froda företagslån

Många företag kan någon gång under sin verksamhetstid behöva extern finansiering. De kan till exempel behövas inför en expansion eller om ytterligare utrustning behöver införskaffas.

Mitt sitt företagslån vill Froda erbjuda låntagaren ett smidigt och prisvärt finansieringsalternativ. Genom deras handläggning formar och skräddarsyr de lånet utifrån varje företags specifika behov.

Helt digitalt, utan kölapp och papperskrångel

Genom att digitalisera processen sparar Froda dig tid, pengar och energi. Så att du kan lägga det på ditt företag istället.

Marknadsledande villkor – med lägsta prisgaranti

Froda beviljar upp till 15 miljoner med upp till 60 månaders löptid. Får ni ett lägre pris hos någon annan, matchar Froda det priset.

En partner vid din sida, i allt de gör

Froda har byggt hela sin affär kring att ha samma incitament som sina kunder. Därför har Froda varken några dolda avgifter eller påminnelseavgifter.

Lånebelopp: Upp till 15 miljoner kronor

Återbetalningstid: Upp till 60 månader

Säkerheter: Borgensåtagande men även alternativa säkerheter som till exempel fastighetsinteckning/fastighetspant

Amortering och ränta

När du tecknar Frodas företagslån tas det inte ut några andra avgifter än räntekostnad. Det tillkommer alltså inga uppläggningsavgifter, påminnelseavgifter eller dolda avgifter. Vid amortering och ränta på företagslånet erbjuder Froda:

  • Annuitet
  • Fast avgift
  • Amorteringsfritt

Den exakta räntekostnaden på lånet påverkas av lånets storlek, hur lång löptid det har och även av företagets kreditvärdighet. Sedan beror den totala räntekostnaden på om du har Froda Fast eller Froda Flex.

  • Froda Fast: Vid denna typ av räntebetalning räknas den totala räntekostnaden ut direkt vid företagets låneansökan. Företaget betalar sedan en fast kostnad under hela lånets löptid.
  • Froda Flex: Deras amorteringsfria företagslån. Vid Froda Flex betalar företaget istället en löpanden ränta på pengarna de använder.

Du kan betala tillbaka hela beloppet direkt utan tilläggskostnad oavsett om du väljer Froda Fast eller Froda Flex.

Övrigt om Froda

Froda är ett kreditinstitut som omfattas av den statliga insättningsgarantin och står under Finansinspektionens (FI) tillsyn.

Alternativ till Froda företagslån

Frodas erbjudande är mest lämpat för företag inom detalj- och partihandel som har en löpande försäljning. Dessa företag har störst fördel av Frodas kreditbedömningsprocess som baseras till en stor del på transaktionsdata från företagets bankkonto.

Alternativ:

  • Marginalen Bank - Erbjuder företagslån upp till 5 miljoner kronor och har likt Froda en liknande prismodell.
  • Aros Kapital - Företagslån Direkt med EU-stöd - Lån upp till 500 000 kronor. EU-stödet innebär att företag får fördelaktigare ränta och en 20% begränsning på borgensåtagandet.

För att se och jämföra alla lånealternativ kan du ta del av Kreas lista av bästa företagslån.

Uppdaterad 2023-11-10