Krea
Utmärkt 4.7 / 5

Användarvillkor

Skriven av: Carsten Leth

Senaste uppdatering: 18 januari 2024

Det är viktigt för oss att du känner dig trygg när du använder Kreas tjänst. Därför har vi samlat all information som är relevant i våra användarvillkor. Vid frågor välkomnas du kontakta vår kundtjänst, så berättar vi gärna mer om hur dina uppgifter hanteras.

1. Information om Krea Technology

Krea Technology AB med organisationsnummer 559173-2895 (“Krea Technology”) erbjuder en digital jämförelseplattform för företagsfinansiering (“Tjänsten”). Bolaget är registrerad hos Finansinspektionen som annan finansiell verksamhet.

Genom att starta en ansökan genom Krea Technology får du möjlighet att jämföra erbjudanden och villkor som erbjuds till dig från de långivare och factoringbolag vi samarbetar med. Du kan när som helst välja att avsluta jämförelsen.

2. Kreditupplysning

När du ansöker om finansiering genom Krea görs en kreditupplysning på företaget samt dig och din eventuella medsökande om ni anger er själva som borgensman hos Upplysningscentralen AB (UC).

Mer konkret tas följande upplysningar i samband med din ansökan:

  • En företagsupplysning tas i syfte att bilda sig en uppfattning om kreditvärdigheten av ditt företag.
  • En kreditupplysning på företrädaren tas med syften att förstå huruvida ägare eller styrelse i ett företag är lämpliga att vara personlig borgen för företagets skulder.

Företrädareupplysningen tas endast på personerna som du anger som möjliga borgensmän i ansökan.

Vid en kreditupplysning registrerar UC en så kallad omfrågning på dig. Därefter kan de banker och andra långivare som Krea samarbetar med under begränsad tid ta del av kreditupplysningen på dig utan att det registreras ytterligare kreditupplysningar, i syfte att erbjuda dig bästa möjliga låneförslag utan att belasta din kreditvärdighet.

Genom att lämna uppgifter om dig eller en medsökande till Krea Technology godkänner du Krea Technologys villkor och försäkrar samtidigt att lämnade uppgifter är korrekta och att du har erforderligt godkännande för de uppgifter du lämnar om en medsökande.

3. Personuppgiftsbehandling

Krea Technology är personuppgiftsansvarig och ansvarar för att behandling av personuppgifter sker i enlighet med gällande dataskyddsregler. Läs mer i vår Integritetspolicy.

4. Marknadsföring och produktutveckling

Vi använder cookies för att få våran tjänst att fungera samt för att anpassa och analysera din upplevelse. Vi delar också data med våra annonspartners. Mer information finner du i vår Cookie Policy.

Krea kan också spara dina kontaktuppgifter för att skicka marknadsföring genom telefon eller e-mail. Du kan när som helst ta bort dina kontaktuppgifter genom att kontakta kundservice@krea.se.

5. Villkorsändring och tvist

Vi förbehåller oss rätten att ändra och uppdatera dessa allmänna villkor. Detta meddelar vi dig genom att publicera den uppdaterade versionen på hemsidan.

Om du inte är nöjd med vår behandling eller anser att vi gjort ett fel kan du framföra ditt klagomål till kundservice@krea.se. Ni kan även framföra ett klagomål direkt till Konsumentverket eller Finansinspektionen.

Du hittar en sammanställning av alla relevanta villkor på våran hemsida: Användarvillkor och hantering av personuppgifter