Sv
  • Sv
  • En

Vi hjälper dig få bättre villkor på factoring

Välj bland ett flertal förslag från våra factoringbolag
  • Specialister på företagsfinansiering
  • Förslag inom 1-2 dagar
  • Kostnadsfritt
Börja här
Inte bindande att få förslag
4.7 / 5
129 omdömen

Krea - när villkor är viktigt

Bättre pris för factoring

Få förslag för att löpande sälja fakturor. Välj sedan factoringavtalet med bäst villkor.

Enkelt och smidigt

Det tar bara 5 minuter. Du väljer sedan de bästa förslaget och kan utvärdera pris och kvalitativa kriterier i val av factoringbolaget.

Sveriges nöjdaste kunder

Fler än 15 000 företag har fått hjälp med finansiering hos oss.

Om Factoring

Vad är factoring?

Factoring innebär att du säljer eller belånar ditt företags fakturor till ett factoringbolag. När du gör detta får du kontanta medel som direkt kan användas i verksamheten. I Sverige kallas factoring ibland för fakturaköp eller fakturabelåning. Vid fakturaköp säljs fakturorna till factoringbolaget. Vid fakturabelåning får du istället ett lån där fakturornas värde utgör säkerheten.

Fördelar med factoring?

Factoring används främst av små och medelstora bolag som snabbt behöver tillgång kapitalet på fakturorna. Det är mest relevant för bolag som väntar in betalningar från större projekt, men som samtidigt behöver betala för exempelvis anställda och hyra. Läs mer om fördelarna med factoring här.

Kostnad factoring?

Priset för factoring varierar. Vanligtvis tar factoringföretaget ut en fast avgift eller en viss procent av fakturabeloppet för tjänsten. Även den riskbedömning som görs av din kreditvärdighet och dina kundfordringar kan påverka avgiften. Andra faktorer som kan påverka är avtalets löptid och säljarens förväntade omsättning. Eftersom kostnaderna kan variera bland olika aktörer lönar det sig att jämföra mellan flera förslag.

Så fungerar det

Fyll i ansökan genom att lägga till information om ditt företag och de fakturor som du är intresserad av att sälja. Du väljer själv vilken information du vill lägga till men generellt leder mer information till fler bud och bättre villkor.

Att skapa en ansökan hos oss går snabbt och sker helt digitalt. Inom 48 timmar återkommer långivare och factoringbolag till dig med erbjudande om fakturaköp. Vi hjälper dig att jämföra de olika förslagen, men du väljer själv vilket erbjudande du vill gå vidare med.

När du gått vidare med ett förslag på fakturaköp blir du kontaktad av factoringbolaget. Beroende på storlek av finansieringen eller om ytterligare kompletteringar behövs kan tiden till utbetalningen skilja sig något. Oftast får du första fakturan såld inom en vecka.

Läs om några finansieringar vi är extra stolta över

4.7 / 5
129 omdömen

Vanliga frågor om factoring