Krea

Få flera förslag på factoring

Konkurrensutsätt flera factoringbolag

Varför factoring - hur funkar factoring?

Det är vanligt att företag binder upp mycket kapital i företaget, då tidpunkten när ett företags kunder betalar skiljer sig från när de själva måste betala sina egna leverantörer. Ett bra alternativ för att förbättra likviditeten och minska administrationen i ett företag är factoring, eller fakturaköp som det också kallas. Factoring innebär att att ett företag säljer sina fakturor till ett factoringbolag, som betalar för fakturorna direkt. Factoring frigör kapital i företaget vilket ger större utrymme för investeringar och nya projekt.

Idag finns många olika factoringföretag, och där kostnaden för factoring skiljer sig mellan olika aktörer. Därför gynnas du som företagare alltid av att jämföra olika förslag, för att hitta det alternativet som passar just din verksamhet bäst.

Varför Krea?

Krea är Sveriges ledande jämförelseplattform för factoring. Vi konkurrensutsätter flera factoringbolag, vilka tävlar om att få dig som kund när du ansöker om factoring. Genom att jämföra olika förslag från factoringbolag kan ditt företag välja det förslag som passar just ditt företag, till bästa möjliga priset. Sedan start har Krea hjälpt över 20 000 svenska små- och medelstora företag få tillgång till företagslån och factoring.

  • Endast en kreditupplysning
  • Specialister på factoring
  • Förslag redan inom 1 dag
Påbörja ansökan
eller
Se ditt företags låneutrymme
Svar direkt - utan kreditupplysning
4.7 / 5
183 omdömen

Krea - när villkor är viktigt

Störst nätverk

Vi konkurrensutsätter flest factoringbolag på marknaden. Det säkerställer att du hittar rätt lösning för just ditt företag.

Snabbt men professionellt

Du slipper söka hos 30 banker själv och får snabbt en översikt av möjliga finansieringslösningar.

Bättre pris

Genom att använda vår tjänst ökar du dina chanser för bäst villkor. Vi sammanställer alla kostnader så slipper du räkna själv.

Se vad factoring kostar för ditt företag

Använd vår factoringkalkylator för att se om det är fördelaktigt för ditt företag med factoring.

Om Factoring

Vad är factoring?

Factoring innebär att du säljer eller belånar ditt företags fakturor. När du gör detta får du kontanta medel som direkt kan användas i verksamheten. I Sverige kallas factoring ibland för fakturaköp eller fakturabelåning. Vid fakturaköp säljs fakturorna till factoringbolaget. Vid fakturabelåning får du istället ett lån där fakturornas värde utgör säkerheten.

Fördelar med factoring?

Factoring används främst av små och medelstora bolag som vill öka företagets likviditetsbuffer. Det är mest relevant för bolag som väntar in betalningar från större projekt, men som samtidigt behöver betala för exempelvis anställda och hyra.

Kostnad för factoring?

Priset för att sälja fakturor varierar. Vanligtvis tar factoringföretaget ut en fast avgift eller en viss procent av fakturabeloppet för tjänsten. Priset har blivit mer förmånligt över tid och genom att konkurrensutsätta får du en bra översikt av vilka priser som gäller för just dom fakturorna du vill sälja. Priset för factoring skiljer sig starkt beroende på din kreditvärdighet och på säkerheten i själva kundfordringarna. Eftersom kostnaderna kan variera bland olika aktörer lönar det sig att jämföra mellan flera förslag. Genom att jämföra olika alternativ för factoring maximerar du dina chanser att hitta det billigaste alternativet, till bäst villkor.

Teknik som sparar tid åt dig

1Ansök på 5 minuter

Fyll i information om ditt företag och fakturorna du vill sälja. Vi samlar in data automatiskt från publika datakällor, så du slipper göra det.

2Vi sammanställer ditt kreditunderlag

Vi säkerställer att ditt företag presenteras på bästa möjliga sätt för factoringbolagen. Endast en kreditupplysning från UC tas på företaget och eventuella borgensmän.

3Få anpassade förslag

Du får förslag på factoring från flera factoringbolag. Vårt system rekommenderar förslag som passar bäst för ditt företags behov.

4Få utbetalt utan krångel

Du kompletterar information och signerar avtal på endast några minuter. Du får utbetalt inom 2-5 dagar.

Ta hjälp av en av våra experter inom factoring

Kompetent rådgivning inom factoring

Vi hjälper er att sammanställa rätt underlag. Ni behöver inte förstå alla finansieringsdetaljer. Krea’s rådgivare tar hand om det.

Våra rådgivare sparar dig tid och krångel

Våra finansieringsexperter har daglig kontakt med banker och långivare för att hjälpa dig att få din förfrågan beviljad

Ta kontakt med en av våra rådgivare

Vi har hjälpt över 20 000 företag

4.7 / 5
183 omdömen

Vanliga frågor om factoring