Sv
  • Sv
  • En

Artiklar och tips

Här samlar vi artiklar och tips för företagare om bland annat företagsfinansiering och företagslån.

Ny lägsta nivå för ränta hos Krea trots ränteökningar i kapitalmarknaderna.

Ny lägsta nivå för ränta hos Krea trots ränteökningar i kapitalmarknaderna. Nu finns den goda möjligheter att säkra finansiering med fast ränta. Ansök hos Krea.
Läs mer

Kreas nya AI-lösning hjälper långivare till fler affärer och sänkt handläggningskostnad

Krea utökar nu sitt erbjudande med en ny AI-tjänst som hjälper långivare att få flera kunder med lägre handläggningskostnader. Genom Kreas "Bid Attractiveness Score" får långivare återkoppling i realtid på hur sannolikt det är att kunder accepterar deras erbjudande. På så sätt kan de fokusera sin tid på de kunder som är mest relevanta för dem.
Läs mer

Fler småföretag väljer att jämföra finansieringsmöjligheter digitalt

Krea ökar sin marknadsandel i takt med att fler små- och medelstora företag väljer att jämföra finansieringsmöjligheter digitalt
Läs mer

Småföretagare får allt bättre finansieringsvillkor

Långivarnas riskvillighet är tillbaka efter en lång period av osäkerhet gällande Covid-19 och småföretagare blir erbjudna allt lägre räntor. Läs mer i Kreas senaste finansieringsrapport.
Läs mer

Trendbrott: Svårare för äldre företagare än för yngre att få företagslån

Bankernas riskbenägenhet har under årets första kvartal återhämtat sig till samma nivåer som innan coronapandemin. Läs mer om vinnare och förlorare i vår nya finansieringsrapport
Läs mer

Kreas nya AI-tjänst ska hjälpa småföretag söka rätt lånebelopp

Många företag straffas när de ansöker om för stora lånebelopp. Därför har vi tagit fram Kreas Låneindikator för att hjälpa dig ansöka om rätt belopp. Testa här.
Läs mer

Företagslån i olika regioner i Sverige

Var ditt företag befinner sig i Sverige påverkar dina chanser att få företagslån. Läs om resultatet av en studie som vi har gjort på 8900 ansökningar.
Läs mer

4 sätt som din redovisningskonsult kan hjälpa dig med finansiering

Det kan vara svårt att hitta rätt i finansieringsvärlden. Läs om hur din redovisningskonsult eller redovisningsbyrå kan hjälpa dig hitta rätt företagslån.
Läs mer

2 enkla sätt att räkna ut ditt låneutrymme på

Företag kan behöva ett visst belopp i företagslån för förverkliga ett projekt. Läs om hur du kan ta reda på ditt låneutrymme för ditt nästa företagslån.
Läs mer

Varför vissa får finansiering och andra inte

Ta reda på vilka de viktigaste faktorerna är för att få företagslån baserat på en analys av 7000 låneansökningar via krea.se.
Läs mer

Förbättra företagets kassaflöde med 5 enkla tips

Läs om hur du kan förbättra företagets kassaflöde med 5 tips. Fler artiklar och tips för företagare på krea.se - Där företag hittar rätt lån.
Läs mer

Förhandling för framgångsrik företagsfinansiering

Läs om hur du kan förhandla dig till en förmånligare ränta hos banker och långivare - Allt om förhandling för företag som söker finansiering.
Läs mer

Företagskonto - Allt du behöver känna till

Allt du behöver veta om att öppna företagskonto - Tjänster, kostnader och annat som är bra att känna till om företagskonto. Fler tips och artiklar på krea.se.
Läs mer

Allt om lagerhållning - Tips på hur du sänker dina lagerkostnader

Läs allt om lagerhållning. Tips och åtgärder på hur du sänker dina lagerkostnader. Läs om hur du effektiviserar ditt varulager på https://krea.se/.
Läs mer

4 tips på hur du förbereder dig inför bankmötet

Siffror och fakta spelar en stor roll hos banken, men du behöver också vinna deras förtroende. Här ger vi 4 tips på hur du förbereder dig inför bankmötet.
Läs mer

Företagslån för småföretagare under Corona: Långivare är tillbaka

I den här artikeln svarar vi på hur lånemarknaden för företag har utvecklats i Sverige sedan Corona-krisen bröt ut. Läs hela artikeln på https://krea.se/.
Läs mer

Hur kan du som företagare ta nytta av din reskontra?

Läs om hur du kan använda din reskontra för att få företagslån och annan finansiering. Fler artiklar och tips på Krea - Där företag hittar rätt lån.
Läs mer

Låt datan tala: De mest utsatta branscherna under Corona

Vi på Krea delar med oss av data och insikter för företagare, så att de kan förstå hur lånemarknaden har påverkats under Corona-krisen. Läs mer på https://krea.se/.
Läs mer

3 frågor du bör ställa dig innan du väljer ett företagslån

När det kommer till företagsfinansiering finns det flera saker att ha i åtanke innan du väljer att gå vidare. Läs om 3 frågor som kan vägleda dig till rätt val.
Läs mer

Företagsakuten - hur kan det hjälpa mitt företag?

Företagsakuten är ett initiativ från staten för att minska bankernas risk med att låna ut till småföretag och därmed öka chanserna för småföretag att få lån.
Läs mer

5 saker att tänka på vid företagslån till nystartat företag

Läs om vad du ska tänka på när du ansöker om företagslån till nystartat företag. På Krea är vi specialiserade på att hjälpa små till mellanstora företag att hitta rätt företagslån.
Läs mer

Allt du behöver veta om Maskinfinansiering

Läs om fördelarna med maskinfinansiering, hur man går tillväga för att skaffa maskinfinansiering, och olika alternativ till maskinfinansiering.
Läs mer

Jämförelse av finansiering - Företagslån vs. fakturaköp

Att hitta företagsfinansiering har blivit en allt svårare uppgift. Läs om vilket alternativ som är bäst för ditt företag: företagslån eller fakturaköp.
Läs mer

Hur redovisningsbyråer kan börja erbjuda finansiell rådgivning med Krea

Var fjärde bankkontor borta sedan 2020. Det blir allt svårare för småföretag att hitta finansiering och rådgivning. För småföretagare är deras redovisningskonsult ofta den mest kunniga inom finansiering. Vi på Krea kan hjälpa dina kunder hitta finansiering.
Läs mer

5 Tips för att Finansiera Ditt Byggföretag

Vi på Krea har hjälpt många byggföretag med finansiering och vi ger handfasta råd om hur du hittar finansiering till ditt byggföretag. Läs mer på krea.se.
Läs mer

ALMI Företagslån - Ett komplement till din finansiering

ALMI Företagslån är ett komplement till ett befintligt företagslån. Lär dig mer om ALMI Företagslån och ALMI Brygglån på KREA - Där företag hittar rätt lån.
Läs mer

Hur kan man få ett snabbt företagslån?

I vissa företag kan det uppstå plötsliga situationer som kan leda till behov av ett snabbt företagslån. Här tipsar vi dig om hur du kan få ett snabbt företagslån.
Läs mer

1 nytt stödpaket under Corona: Omställningsstöd

Omställningsstödet är ett av Regeringens stödpaket för att hjälpa företagare. Här skriver vi om vad detta innebär för företagen, och hur man kan få nytta av den. Läs mer på krea.se.
Läs mer

Det bästa företagslånet - vad är det?

En ambitiös företagare vill alltid hitta det bästa erbjudanden, vare sig det gäller inköp eller sitt nästa företagslån. Företagslån kan dock vara komplicerade, så hur skiljer man på ett bra eller dåligt företagslån? Vilket är i så fall det bästa företagslånet?
Läs mer

Mer om Corona: 4 viktiga uppdateringar för företag

Corona-krisen har lett till nya utmaningar för Sveriges näringsliv. Vi på Krea följer utvecklingen noggrant och vill bidra till så många som möjligt genom att uppdatera om de förändringar som sker just nu.
Läs mer

3 saker som företagare bör veta under Corona-krisen

Coronaviruset innebär många utmaningar för företagare. Småföretagare, enskilda firmor och vissa branscher drabbas allra hårdast. Situationen är dock inte helt hopplös! Det kan t.ex. vara bra att veta vilka förändringar som staten genomfört för att hjälpa företagen att ta sig igenom krisperioden.
Läs mer

Corona-krisen - 5 saker du kan göra för ditt företag

Ekonomin har bromsat ned och många företag har det mycket svårare än förr. Ingen vet heller hur länge krisen kommer att pågå, men det finns flera saker som du kan göra för ditt företag. Här är 5 goda råd från oss på Krea.
Läs mer

Företagslån Corona

Corona-krisen innebär många utmaningar för företagare. Läs om vilka förändringar som staten genomfört för att hjälpa företagen att ta sig igenom krisperioden.
Läs mer

3:12 reglerna - Entreprenörsskatten

Krea är den ledande låneförmedlaren för företag som hjälper små och mellanstora företag att hitta rätt lån. Smidig process online med endast 1 UC - ansök idag.
Läs mer