Krea

Artiklar om finansiering - allt om företagslån

Läs gärna våra artiklar som hjälper dig inför din ansökan. Har du fler frågor? Hör gärna av dig till oss på kundtjänsten.

5 tips: Förbättra kassaflödet - koll på företagets kassaflödesbudget?

Läs om hur du kan förbättra företagets kassaflöde med 5 tips. Fler artiklar och tips för företagare på krea.se - Där företag hittar rätt lån.
Läs mer

Jämförelse av finansiering - Företagslån vs. fakturaköp

Att hitta företagsfinansiering har blivit en allt svårare uppgift. Läs om vilket alternativ som är bäst för ditt företag: företagslån eller fakturaköp.
Läs mer

Fler företag använder fakturaköp - därför digitaliserade vi upphandlingsprocessen

Vi har digitaliserat upphandlingsprocessen av fakturaköp för företagare. Hitta bra villkor genom att jämföra fakturaköp och företagslån i samma process.
Läs mer

Byggnadskreditiv företag - den förmånliga krediten för ditt fastighetsprojekt

Är du osäker på vad ett byggnadskreditiv är? Här förklarar vi finansieringsformen och svarar på de vanligaste frågorna inom ämnet.
Läs mer

Förhandling för framgångsrik företagsfinansiering

Läs om hur du kan förhandla dig till en förmånligare ränta hos banker och långivare - Allt om förhandling för företag som söker finansiering.
Läs mer

Analys visar fördelarna med att lägga till redovisningsdata i sin låneansökan

En analys av 12 000 låneansökningar hos Krea visar att det genomsnittliga företaget som tillhandahöll uppdaterad redovisningsdata innan de lämnade in en ansökan hade 10% större sannolikhet att bli godkänd. Läs mer om hur uppdaterad bokföring hjälper din låneansökan.
Läs mer

4 sätt som din redovisningskonsult kan hjälpa dig med finansiering

Det kan vara svårt att hitta rätt i finansieringsvärlden. Läs om hur din redovisningskonsult eller redovisningsbyrå kan hjälpa dig hitta rätt företagslån.
Läs mer

Allt om brygglån företag

Ett brygglån eller överbryggningslån ska hjälpa ditt företag att hantera en kris eller finansiera ett projekt. Läs mer om brygglån hos Krea.
Läs mer

3 frågor du bör ställa dig innan du väljer ett företagslån

När det kommer till företagsfinansiering finns det flera saker att ha i åtanke innan du väljer att gå vidare. Läs om 3 frågor som kan vägleda dig till rätt val.
Läs mer

Företagslån för kommanditbolag och handelsbolag - så fungerar det

Ett företagslån är en vanlig finansieringslösning för kommanditbolag och handelsbolag. Vi beskriver företagslån för kommanditbolag och handelsbolag, hur ditt företag ansöker och vilka krav som finns.
Läs mer

Kreditupplysning på mitt företag - vad är UC?

Guide om kreditupplysning för dig som söker ett företagslån, fakturaköp eller leasing. Läs mer om hur din kreditvärdighet påverkas när du söker finansiering för ditt företag.
Läs mer

Företagslån utan säkerhet

Företagslån utan säkerhet. I vissa fall kan långivare godkänna en finansiering utan säkerhet. Se ditt företags lånemöjligheter genom en kostnadsfri ansökan.
Läs mer

Företagslån om jag har betalningsanmärkning på företaget?

Ta företagslån med betalningsanmärkning hos Krea - Störst fokus på företagslån. Få låneförslag från 20+ långivare. Få företagslån med betalningsanmärkning idag.
Läs mer

Företagslån utan borgen

Personlig borgen kan vara så betungande att företag undviker att ta lån, speciellt mindre företag som många gånger drivs inom familjen. Hos Krea kan du lära dig mer om företagslån med och utan personlig borgen, samt de många fördelarna med att jämföra lån online.
Läs mer

4 tips på hur du förbereder dig inför bankmötet

Siffror och fakta spelar en stor roll hos banken, men du behöver också vinna deras förtroende. Här ger vi 4 tips på hur du förbereder dig inför bankmötet.
Läs mer

Privatlån - hur kan det användas i ditt företag?

Privatlån och hur det kan användas i ditt företag. Läs mer om hur du kan använda privatlån för att finansiera din verksamhet hos Krea.
Läs mer

Så går du tillväga vid finansiering av ett företagsförvärv

När du går i tankarna att förvärva ett bolag kan det uppstå en rad funderingar och frågetecken. Inte minst kan den finansiella biten kännas komplicerad och övermäktig. För att hjälpa dig på vägen förklarar vi i denna artikel vad du behöver tänka på när du ska ansöka om finansiering vid företagsförvärv.
Läs mer

Företagslån Corona

Corona-krisen innebär många utmaningar för företagare. Läs om vilka förändringar som staten genomfört för att hjälpa företagen att ta sig igenom krisperioden.
Läs mer

Bästa kreditkortet för företaget

Att tänka på när man skaffar kreditkort för företag. För- och nackdelar med kreditkort till företag. Läs mer om företagskreditkort hos https://krea.se/.
Läs mer

Amortering företagslån - kan jag ta företagslån amorteringsfritt?

För företagslån finns det olika amorteringstyper. Ta del av räkneexempel och läs mer om raka amorteringar, annuiteter, amorteringsfria lån och amorteringskrav.
Läs mer

3 saker som företagare bör veta under Corona-krisen

Coronaviruset innebär många utmaningar för företagare. Småföretagare, enskilda firmor och vissa branscher drabbas allra hårdast. Situationen är dock inte helt hopplös! Det kan t.ex. vara bra att veta vilka förändringar som staten genomfört för att hjälpa företagen att ta sig igenom krisperioden.
Läs mer

Företagsakuten - hur kan det hjälpa mitt företag?

Företagsakuten är ett initiativ från staten för att minska bankernas risk med att låna ut till småföretag och därmed öka chanserna för småföretag att få lån.
Läs mer

3:12 regler - Entreprenörsskatten

Krea är den ledande låneförmedlaren för företag som hjälper små och mellanstora företag att hitta rätt lån. Smidig process online med endast 1 UC - ansök idag.
Läs mer

Lägre kostnad för småföretag att finansiera sig med lån

Under de senaste två åren har den genomsnittliga räntan för företag sjunkit med 25% hos Krea. Läs mer om goda möjligheter till finansiering på krea.se.
Läs mer

Allt om företagslån

Ansök om företagslån upp till 4 Milj kr. Företagslån för små och mellanstora företag. Hitta de bästa villkoren för ditt företagslån på Krea.
Läs mer

Snabba företagslån - Få ett företagslån snabbt

Ibland kan det uppstå plötslig likviditetsbrist som kan leda till behov av ett snabbt företagslån. Läs om hur du kan få ett snabbt företagslån inom några dagar.
Läs mer

Guide företagsbanker 2023 - Bästa banken för företag och företagslån

En guide gällande företagslån 2023 - vilken långivares företagslån passar bäst för just ditt företag?
Läs mer

Tips - så ska småföretagare tänka vid en låneansökan

En guide för småföretag som funderar på att ta ett företagslån. Läs mer om Kreas tips och råd gällande de faktorer som är viktiga att tänka på när vid en låneansökan.
Läs mer

Så går det till att starta aktiebolag

Ska du starta aktiebolag? Krea går igenom processen steg för steg, samt tips om hur du räknar ut lön och hur du får låna ut pengar i aktiebolag. Läs mer här.
Läs mer

Beräkna låneutrymme - så räknar du ut företagets låneutrymme

Företag kan behöva ett visst belopp i företagslån för förverkliga ett projekt. Läs om hur du kan ta reda på ditt låneutrymme för ditt nästa företagslån.
Läs mer

Svårt att få företagslån? - Varför vissa får lån och andra inte

Ta reda på vilka de viktigaste faktorerna är för att få företagslån baserat på en analys av 7000 låneansökningar via krea.se.
Läs mer

Olika låneformer utifrån ditt företags behov

Ansök om lån till företag hos Krea. Hitta bättre ränta på ditt företagslån. Låneförslag från 20+ långivare inom 2 dagar. Enkel och kostnadsfri ansökan hos Krea.
Läs mer

Företagskonto - Allt du behöver känna till när du ska öppna företagskonto

Allt du behöver veta om att öppna företagskonto - Tjänster, kostnader och annat som är bra att känna till om företagskonto. Fler tips och artiklar på krea.se.
Läs mer

Hur kan företagare dra nytta av sin reskontra och kundreskontra?

Läs om hur du kan använda din reskontra för att få företagslån och annan finansiering. Fler artiklar och tips på Krea - Där företag hittar rätt lån.
Läs mer

Företagskredit företag - öka företagets likviditet

Företagskredit, eller checkkredit, är ett flexibelt sätt för företag att finansiera sin verksamhet. Läs mer om hur det fungerar och fördelarna med företagskredit.
Läs mer

Småföretagare erbjuds EU-lån med 20% borgensåtagande

För många företag kan det vara svårt att få tillgång till externt kapital. Läs mer om hur du kan ansöka om EU-lån med bättre villkor och lägre borgensåtagande.
Läs mer

5 fördelar med att sälja och belåna fakturor med factoring

Factoring är ett populärt alternativ till företagslån. Läs om hur factoring fungerar och hur du kan använda det som komplement till företagslån.
Läs mer

Vad är fakturabelåning - hur går det till att belåna faktura?

Läs om hur fakturabelåning fungerar. Sedan start har Krea hjälpt fler än 20 000 företag att hitta finansiering. Läs mer om fakturabelåning på krea.se
Läs mer

Fakturaköp med 8 enkla steg

Frigör kapital via fakturaköp. Läs om varför fakturaköp är ett bra alternativ för ditt företag och Fakturaköp med 8 enkla steg.
Läs mer

Är fast eller rörlig ränta bäst för mitt företag?

Räntan på ditt företagslån påverkas delvis av externa faktorer, såsom det makroekonomiska läget, men även interna faktorer vad gäller företagets ekonomi samt upplägg av lånet.
Läs mer

Företagsfinansering - så kan du finansiera företag

Villkor för företagsfinansiering kan skilja sig åt. Vi beskriver olika sätt att finansiera företag. Läs också 3 tips på hur du kan hitta den bästa räntan och villkoren.
Läs mer

5 saker att tänka på vid företagslån till nystartat företag

Det är möjligt för nystartade företag att få ett företagslån. På Krea är vi experter på att hjälpa små till mellanstora företag att hitta rätt företagslån.
Läs mer

Företagslån utan UC - Företagskredit utan UC

Hitta företagslån utan UC hos Krea - Störst fokus på företagslån. Hitta det rätta företagslånet utan UC för dig - ansök enkelt och kostnadsfritt.
Läs mer

Företagslån jämförelse - Så jämför du företagslån online

Jämför företagslån med förslag från upp till 30+ långivare på Krea - Där företag hittar rätt lån. Enkel och kostnadsfri jämförelse av företagslån - ansök idag.
Läs mer

Allt om Maskinfinansiering och leasing maskin

Läs om fördelarna med maskinfinansiering, hur man går tillväga för att skaffa maskinfinansiering, och olika alternativ till maskinfinansiering.
Läs mer

Allt om lagerhållning - Hur du sänker dina lagerkostnader

Läs allt om lagerhållning. Krea ger ditt företag både tips och åtgärder på hur du sänker dina lagerkostnader. Läs mer om hur du effektiviserar ditt varulager här.
Läs mer

Avskrivning fastighet - så fungerar det

Vi beskriver hur avskrivningar på fastighet fungerar, hur mycket du ska skriva av och hur länge. Hos Krea kan du också läsa om olika metoder för avskrivning samt vilka krav som finns.
Läs mer

Höj företagets kreditbetyg - med 4 enkla tips

Ett bra kreditbetyg är viktigt för ditt företag. Du får billigare finansiering och har lättare att få bra kreditvillkor hos leverantörer. Vi går igenom vad kreditbetyg är samt 4 enkla tips på hur du kan förbättra kreditbetyget i ditt företag.
Läs mer

Det bästa företagslånet - vad är det?

Företagslån kan vara komplicerade. Hur skiljer man på ett bra eller dåligt företagslån? Vilket är i så fall det bästa företagslånet? Läs mer på krea.se.
Läs mer

ALMI Företagslån - Ett komplement till din finansiering

ALMI Företagslån är ett komplement till ett befintligt företagslån. Lär dig mer om ALMI Företagslån och ALMI Brygglån på KREA - Där företag hittar rätt lån.
Läs mer

1 nytt stödpaket under Corona: Omställningsstöd

Omställningsstödet är ett av Regeringens stödpaket för att hjälpa företagare. Här skriver vi om vad detta innebär för företagen, och hur man kan få nytta av den. Läs mer på krea.se.
Läs mer