Krea
Utmärkt 4.7 / 5

Insikter från våra finansieringsexperter - artiklar om finansiering

Läs gärna våra artiklar som hjälper dig inför din ansökan. Har du fler frågor? Hör gärna av dig till oss på kundtjänsten.

Företagsupplysning - vad är UC kreditupplysning?

En företagsupplysning tas på ditt företag för att se om företaget har möjlighet att betala tillbaka företagslånet och för att kontrollera företagets kreditbetyg.

Varför får vissa företag inte lån? Ta del av vår guide

Vad är det egentligen bankerna tar hänsyn till vid en kreditbedömning av ditt företag? I denna artikel går vi igenom vilka faktorer som är viktigast enligt vår låneindikator.

Guide till företagskonto - allt du ska tänka på

Behöver du öppna ett företagskonto? Läs om allt du behöver veta innan du ansöker. ✓ Lista av alla banker ✓ Kostnader ✓ Krav

Analys visar fördelarna med att lägga till redovisningsdata i sin låneansökan

Genom att inkludera aktuell redovisningsdata i din ansökan om företagslån ökar du dina chanser att bli beviljad med 10% enligt vår analys av 12 000 ansökningar.

Så går det till att starta aktiebolag

Ska du starta aktiebolag? Krea går igenom processen steg för steg, samt tips om hur du räknar ut lön och hur du får låna ut pengar i aktiebolag. Läs mer här.

Så får du hjälp från din redovisningskonsult vid finansiering

Din redovisningskonsult har ofta goda ekonomiska kunskaper och bra insikt i företagets ekonomi vilket du kan använda när företaget är i behov av finansiering.

Finansieringsguiden - 9 tips inför ansökan om företagsfinansiering

Överväger du att söka extern finansiering till ditt företag? Vi har samlat nio tips för att hjälpa dig på vägen.

Avskrivning på fastighet - så fungerar det

Avskrivningar på fastigheter är en bokföringsmetod där kostnaden för fastigheten skrivs av under fastighetens ekonomiska livslängd. Läs mer om avskrivningar här.

ALMI Företagslån | Allt du behöver veta

Almi företagslån är ett statligt initiativ som kompletterar vanliga företagslån. Det är framförallt lämpligt för nystartade företag och innebär förmånliga villkor, såsom begränsat borgensåtagandet.

Företagsswish - Allt du behöver känna till när du ska öppna swish företag

Företagsswish har blivit ett vanligare betalningssätt. Läs vår genomgång innan du signar upp dig med din bank för företagsswish och undvik vanliga misstag.

Starta nytt företag | hur ska du finansiera start av företaget?

När du ska starta nytt företag finns det flera möjligheter att finansiera starten. Vi delar vår erfarenhet av möjliga problem och hur du ska tänka vid finansiering för att starta eget.

Starta eget-lån | Vilka lån finns för att starta företag

Starta eget företag kräver kapital. Lån är en vanlig finansieringsform, men det är svårt att få utan affärsplan och säkerheter. Andra alternativ är leasing, bidrag och stöd från statliga aktörer.

Leasingguiden - 8 tips inför ansökan om företagsleasing

Krea strävar efter att det ska vara så smidigt och enkelt som möjligt att ansöka om företagsleasing. Därför har vi i denna guide samlat 8 tips gällande hur du bör tänka om du funderar på att ansöka om leasing.

3:12 regler - Entreprenörsskatten

Systemet för entreprenörsskatt (3:12 regler) reglerar hur stor del av avkastningen som beskattas som kapitalinkomst kontra tjänsteinkomst.

Finansieringslösningar för maskiner 2024 | Läs vår guide

Funderar du på att finansiera en ny maskin för ditt företag? Det finns många alternativ där ute. Läs vår guide som visar de bästa lösningarna i Sverige 2024.

Operationell leasing | hitta avtal med lägst månadskostnad

Operationell leasing liknar hyra. Läs om skillnaderna mellan operationell och finansiell leasing och hur det påverkar balansräkningen. Få vägledning med Krea.

Vad är kassaflödet och hur kan du förbättra det?

Är mer försäljning alltid bra? Undvik att hamna med ett negativt kassaflöde och säkerställ stabilitet i företaget. Här får du 5 tips för att förbättra kassaflödet!

Höj företagets kreditbetyg - Expertens 4 enkla tips

Ett bra kreditbetyg är otroligt viktigt för ditt företag när du är i behov av finansiering. Du får billigare finansiering och lättare att få bra kreditvillkor. Här ger Kreas Rådgivningschef, Kim Sundgren, 4 tips för att höja företagets kreditbetyg.

Amortering företagslån | Vilka amorteringstyper finns?

Det belopp du betalar av på ett företagslån vid varje betalningstillfälle kallas för amortering. Efter varje amortering blir din totala skuld mindre.

Lagerfinansiering | Bästa sätten att finansiera inköp

Planerar du att köpa nya varor eller bilar? Ta del av vår lista av olika sätt att finansiera ditt företags inköp och spara pengar i processen.

Förvärvslån | Så går du tillväga vid ett företagsförvärv

Vid företagsförvärv är det möjligt att låna upp till 80% av köpesskillningen. Upptäck vilka underlag krävs och hur du kan få bästa villkoren.

Företagslån Corona | hur påverkade pandemin småföretag?

Corona-krisen innebär många utmaningar för företagare. Läs om vilka förändringar som staten genomfört för att hjälpa företagen att ta sig igenom krisperioden.

Företagsakuten - hur kan det hjälpa mitt företag?

Företagsakuten är ett initiativ från staten för att minska bankernas risk med att låna ut till småföretag och därmed öka chanserna för småföretag att få lån.