Krea
Utmärkt 4.6 / 5

Insikter från våra finansieringsexperter - artiklar om finansiering

Läs gärna våra artiklar som hjälper dig inför din ansökan. Har du fler frågor? Hör gärna av dig till oss på kundtjänsten.

3:12 regler - Entreprenörsskatten

Systemet för entreprenörsskatt reglerar hur stor del av avkastningen som beskattas som kapitalinkomst kontra tjänsteinkomst. Lär dig mer om reglerna här.

Företagskonto guide | Allt du behöver veta när du ska öppna företagskonto

Ska du öppna ett företagskonto? Vår guide innehåller allt du behöver veta innan du väljer företagskonto. ✓ Tjänster, ✓ Kostnader ✓ Krav från banken.

Lagerfinansiering | Se alla möjliga lösningar

Ska du köpa in nya varor eller bilar så är lagerfinansiering ett bra alternativ. Se vår lista på hur du, på olika sätt, kan finansiera ditt företags inköp och spara pengar i processen.

Företagsswish - Allt du behöver känna till när du ska öppna swish företag

Företagsswish har blivit ett vanligare betalningssätt. Läs vår genomgång innan du signar upp dig med din bank för företagsswish och undvik vanliga misstag.

Vad är kassaflödet och hur kan du förbättra kassaflödet

Är mer försäljning alltid bra? Undvik att hamna med ett negativt kassaflöde och säkerställ stabilitet i företaget. Här får du 5 tips för att förbättra kassaflödet!

Operationell leasing | jämförelse med finansiell leasing

Operationell leasing är ett kontrakt som ger företaget möjlighet att hyra ett objekt utan att äga objekten. Det skiljer sig från finansiell leasing genom att ditt företag har ingen avsikt att äga objektet.

Förvärvslån | Så går du tillväga vid ett företagsförvärv

När en utomstående part köper ett företag kallas det för företagsförvärv. Det finns olika sätt att finansiera förvärvet och en del saker som du bör tänka på.

Företagsupplysning - vad är UC kreditupplysning?

En företagsupplysning tas på ditt företag för att se om företaget har möjlighet att betala tillbaka företagslånet och för att kontrollera företagets kreditbetyg.

Starta eget | ska du ta lån? och vilka problem kan uppstå?

När du ska starta eget finns det flera möjligheter att finansiera företagsstarten. Vi delar vår erfarenhet av möjliga problem och hur du ska tänka vid lån för att starta eget.

Avskrivning fastighet - så fungerar det

Avskrivning på fastigheter är en bokföringsmetod där kostnaden för fastigheten skrivs av under fastighetens ekonomiska livslängd. Läs mer om avskrivningar här.

Företagsfinansiering | Se alla möjliga lösningar

När det kommer till finansiering finns det många sätt att finansiera ett företag. Ta reda på vilken som är den bästa finansieringsalternativen för ditt företag.

Höj företagets kreditbetyg - med 4 enkla tips

Ett bra kreditbetyg är otroligt viktigt för ditt företag när du är i behov av finansiering. Du får billigare finansiering och lättare att få bra kreditvillkor.

Analys visar fördelarna med att lägga till redovisningsdata i sin låneansökan

Genom att inkludera aktuell redovisningsdata i din ansökan om företagslån ökar du dina chanser att bli beviljad med 10% enligt vår analys av 12 000 ansökningar.

Företagslån Corona | hur påverkade pandemin småföretag?

Corona-krisen innebär många utmaningar för företagare. Läs om vilka förändringar som staten genomfört för att hjälpa företagen att ta sig igenom krisperioden.

Så går det till att starta aktiebolag

Ska du starta aktiebolag? Krea går igenom processen steg för steg, samt tips om hur du räknar ut lön och hur du får låna ut pengar i aktiebolag. Läs mer här.

4 sätt som din redovisningskonsult kan hjälpa dig med finansiering

Din redovisningskonsult har ofta goda ekonomiska kunskaper och bra insikt i företagets ekonomi vilket du kan använda när företaget är i behov av finansiering.

Företagsakuten - hur kan det hjälpa mitt företag?

Företagsakuten är ett initiativ från staten för att minska bankernas risk med att låna ut till småföretag och därmed öka chanserna för småföretag att få lån.

Kreditkort för företaget | att tänka på innan du skaffar kortet

Kreditkort för företag har som mycket annat, både för- och nackdelar. Är det en genväg för att slippa pappersarbete, eller är det en omväg med onödiga utgifter?

Amortering företagslån - vilka amorteringstyper finns?

Det belopp du betalar av på ett företagslån vid varje betalningstillfälle kallas för amortering. Efter varje amortering blir din totala skuld mindre.

Gröna företagslån - vilka hållbara lånemöjligheter finns? | Krea

Allt fler banker och långivare börjar erbjuda Gröna företagslån. Men vad innebär egentligen ett grönt företagslån? Läs mer och säkerställ bättre villkor för ditt företag.

ALMI Företagslån | Allt du behöver veta

Almi företagslån är ett statligt initiativ som kompletterar vanliga företagslån. Det är framförallt lämpligt för nystartade företag och innebär förmånliga villkor, såsom begränsat borgensåtagandet.

Svårt att få företagslån? - Varför vissa får lån och andra inte

Utifrån vår analys hittade vi att kreditbetyget och antal kreditansökningar som företaget gjort under de senaste 12 månaderna är de viktigaste faktorerna.