Krea
Utmärkt 4.6 / 5

Aros Kapital

2023-03-31

Aros Kapital Företagslån - Enkla lån för större investeringar

Aros Kapital är långivaren för dig som vill ha en enkel och smidig process. De strävar alltid efter att utvecklas och tror på innovation. De vill ge företag ett personligt bemötande och tror på transparens och ömsesidig respekt. De har inga finstilta villkor, deras avtal är tydliga och de har inga bindningstider.

Aros Kapital har tre etiska riktlinjer som de jobbar efter och vill ska skina igenom i hela deras verksamhet och i allt arbete de gör.

 • Efterlevnad av regler
 • Tydlighet
 • Respekt för individen

Företagslån

Aros Kapital tillhandahåller en av de mest flexibla finansieringslösningarna på marknaden, där du som låntagare av företagslån kan ange flera olika typer av säkerheter och med ett stort spann på avbetalningstider. Aros Kapital erbjuder 3 typer av företagslån:

 • Stora Företagslånet - Lån från 3 till 50 miljoner kronor med möjlighet till 20 års amortering och förväntad ledtid på 1-2 veckor.
 • Företagslån Direkt - Lån upp til 3 miljon kronor. För denna lånetyp utlovar Aros Kapital direkt besked med utbetalning inom 1-2 bankdagar. Återbetalningstiden är på 12-60 månader. Borgenskrav tillkommer och du behöver minst ha ett fastställt och registrerat bokslut. Företagslån Direkt passar den som behöver snabb tillgång till likviditet, till exempel om det har uppstått en oväntad likviditetskris.

» Se alla långivare som erbjuder: Företagslån

 • Företagslån Direkt med EU-stöd - Lån upp till 500 000 kronor. EU-stödet innebär att man får fördelaktigare ränta och en 20% begränsning på borgensåtagande. Ränterabatten utgår med minst 2% och återbetalning kan ske inom 24-60 månader. Andra krav och information om denna produkt:
  - Frivillig rådgivning mot mindre ersättning.
  - Minst 9 heltidsanställda.
  - Max 20 miljoner kronor i omsättning.
  - Max 20 miljoner kronor i totala tillgångar.
  - Minst ett fastställt och registrerat bokslut.

» Se alla långivare som erbjuder: EU Lån

Ränta och kostnad

Aros Kapital debiterar ingen ränteskillnadsersättning. Detta innebär att du kan också kan lösa ditt företagslån när du själv vill utan extra kostnad.

Med Aros Kapital betalar du en uppläggningsavgift på 995kr och därefter löper en fast månadskostnad, vilket gör det väldigt tydligt vad kostnaden är från månad till månad och du slipper dolda avgifter.

Vid räntekostnad är det individuell prissättning. Räntan bestäms utifrån faktorer som företagets storlek, ekonomi och lånets villkor. Du kan välja mellan fast/bunden ränta och rörlig ränta.

Fakturaköp

Utöver detta erbjuder Aros Kapital även fakturaköp där de köper både inhemska fakturor, exportfakturor och fakturor mot privatpersoner. En fördel med att sälja sina fakturor till Aros Kapital är att de tar över hela kreditrisken. Men andra ord är det ett fakturaköp utan regress. Som säljare av fakturor slipper du då oroa dig för om slutkunden betalar Aros Kapital eller inte.

» Mer om: Fakturaköp

Övriga tjänster

Utöver företagslån och fakturaköp erbjuder Aros Kapital även leasing, inkasso, juridisk rådgivning och sparkonto för både privatpersoner och företag.

Uppdaterad 2024-02-13