Krea
Utmärkt 4.6 / 5

Krea stärker upp med nytt kapital från investerare som affärsängelnätverket ExM, Tomas Billing och FBTC Invest AB

2023-11-16

Krea, Sveriges finansieringstjänst för företag, avslutade nyligen en finansieringsrunda på 7 MSEK. I den nya rundan tillförs ett urval av nya ägare, däribland ExM Investment Partners, ett nätverk av affärsänglar med bakgrund i konsultbolaget McKinsey & Company. Med det nyintagna kapitalet fortsätter Krea sin tillväxtresa på lånemarknaden i Sverige och Finland.

Krea fortsätter att växa, bolaget ökade sin omsättning med 100% från 2021 till 2022 och har över 1,7 miljarder kronor i förmedlad volym. Med höstens kapitaltillskott kommer bolaget fortsätta utveckla sin tjänst; att erbjuda små- och medelstora företag bättre tillgång till kapital och möjligheten till ännu bättre villkor på kreditmarknaderna i Sverige och Finland.

ExM Investment Partners (“ExM”) går in som ny investerare i Krea, ett nätverk av affärsänglar där samtliga grundare har jobbat i ledande befattningar på McKinsey & Company. ExM är aktiva investerare med fokus på att stödja företag med hög tillväxtpotential, en tydlig och bevisad affärsmodell och en stark ledning och organisation.

Fredrik Lundahl, grundare och VD på Krea: “Vi är glada över att tillföra ExM till vår investerargrupp och vi ser fram emot att dra nytta av deras erfarenhet och kunskap inom strategi och affärsutveckling."

Peter Andén, grundare av ExM och styrelseordförande i Krea: “Krea har lyckats etablera sig som en ledande plattform för finansiering till små och medelstora företag. Vi ser fram emot att följa och bidra till en spännande tillväxtresa de kommande åren.”

Förutom ExM har ytterligare nya investerare deltagit i samma runda. Bland annat Tomas Billing, tidigare VD för Nordstjernan AB, Philip Tropp genom ängelnätverket FBTC Invest AB samt Peter Lindström. Sedan tidigare har Krea ägare som Håkan Roos genom RoosGruppen AB och Mariana Burenstam Linder.

Påbörja ansökan
Ansökan är inte bindande
eller
Svar direkt - utan kreditupplysning