Krea

Nu finns det även möjlighet att få EU företagslån med reducerad ränta och 20% borgensåtagande.
Läs mer

Få flera förslag på fakturaköp

Konkurrensutsätt flera factoringbolag

Varför fakturaköp?

Det finns många fördelar för företag som använder sig av fakturaköp. Genom fakturaköp kan företag frigöra kapital, minska det administrativa arbetet och bättre planera framtida kassaflöden. Med fakturaköp säljer ett företag sina fakturor till en långivare, s.k. factoringbolag, som betalar beloppet på fakturorna direkt. Fakturaköp kan vara extra smidigt för företag vars kunder har längre betalningstid än företaget har till de egna leverantörerna.

Idag finns många aktörer som köper företagsfakturor. Kostnaden och villkoren på fakturaköp skiljer sig mellan olika aktörer. Som företagare gynnas du därför alltid av att jämföra olika förslag. Då kan du säkerställa att du får en finansieringslösning som passar just ditt företag bäst.

Varför Krea?

Krea är Sveriges ledande jämförelseplattform för fakturaköp. Vi konkurrensutsätter 30 banker och långivare, vilka tävlar om att få dig som kund när du ansöker om fakturaköp. Genom att jämföra olika förslag från factoringbolag kan ditt företag välja det förslag som passar just ditt företag, till bästa möjliga priset. Sedan start har Krea hjälpt över 20 000 svenska små- och medelstora företag få tillgång till företagslån och fakturaköp.

  • Endast en kreditupplysning
  • Specialister på fakturaköp
  • Förslag redan inom 1 dag
Påbörja ansökan
Inte bindande att få förslag
4.7 / 5
183 omdömen

Krea - när villkor är viktigt

Störst nätverk

Vi konkurrensutsätter flest factoringbolag på marknaden. Det säkerställer att du hittar rätt lösning för just ditt företag.

Snabbt men professionellt

Du slipper söka hos flera factoringbolag själv och får snabbt en översikt av möjliga finansieringslösningar.

Bättre pris

Genom att använda vår tjänst ökar du dina chanser för bäst villkor. Vi sammanställer alla kostnader så slipper du räkna själv.

Se vad factoring kostar för ditt företag

Använd vår factoringkalkylator för att se om det är fördelaktigt för ditt företag med factoring.

Om fakturaköp

Fakturaköp – hur fungerar det?

Fakturaköp innebär att ett företag köper dina fakturor i utbyte mot pengar; detta passar bolag som vill växa och behöver snabb tillgång till likviditet. Fakturaköp för företag är ett relativt nytt sätt att finansiera sin verksamhet på och har vuxit i popularitet med åren.

Fakturaköp - vad kostar det?

Priset på fakturaköp varierar. Vanligtvis brukar det ligga på mellan 95 - 99 procent av fakturans värde. För att ett factoringbolag ska köpa din faktura krävs att den är obetald, inte har förfallit eller är äldre än 10 dagar gammal, samt att fakturamottagaren är kreditvärdig. Ibland finns ytterligare krav från företaget som ska köpa fakturan, men detta framgår när du får ett förslag från dem.

Fakturaköp vs factoring - vad är skillnaden?

Belåning av fakturor och fakturaköp kallas gemensamt för factoring, ett begrepp som används både i Sverige och internationellt. Ofta pratar de flesta om ungefär samma sak när de säger factoring, fakturaköp och fakturabelåning. Däremot skiljer sig olika företags erbjudanden åt, vilket gör att det är fördelaktigt att jämföra förslag från olika aktörer.

Teknik som sparar tid åt dig

1Ansök på 5 minuter

Fyll i information om ditt företag och fakturorna du vill sälja. Vi samlar in data automatiskt från publika datakällor, så du slipper göra det.

2Vi sammanställer ditt kreditunderlag

Vi säkerställer att ditt företag presenteras på bästa möjliga sätt för factoringbolagen. Endast en kreditupplysning från UC tas på företaget och eventuella borgensmän.

3Få anpassade förslag

Du får förslag från flera banker och långivare. Vårt system rekommenderar förslag som passar bäst för ditt företags behov.

4Få utbetalt utan krångel

Du kompletterar information och signerar avtal på endast några minuter. Du får utbetalt inom 2-5 dagar.

Ta hjälp av en av våra experter inom fakturaköp

Kompetent rådgivning inom fakturaköp

Vi hjälper er att sammanställa rätt underlag. Ni behöver inte förstå alla finansieringsdetaljer. Krea’s rådgivare tar hand om det.

Våra rådgivare sparar dig tid och krångel

Våra finansieringsexperter har daglig kontakt med banker och långivare för att hjälpa dig att få din förfrågan beviljad

Ta kontakt med en av våra rådgivare

Vi har hjälpt över 20 000 företag

4.7 / 5
183 omdömen

Vanliga frågor om fakturaköp