Sv
  • Sv
  • En

Vi hjälper dig få bättre villkor på fakturaköp

Välj bland ett flertal förslag från våra factoringbolag
  • Specialister på företagsfinansiering
  • Förslag inom 1-2 dagar
  • Kostnadsfritt
Börja här
Inte bindande att få förslag
4.7 / 5
129 omdömen

Krea - när villkor är viktigt

Bättre pris

Få förslag för löpande försäljning av fakturor. Välj sedan det bästa.

Enkelt och smidigt

Sköt hela processen digitalt. Få betalt av factoringbolaget direkt.

Sveriges nöjdaste kunder

Fler än 15 000 företag har fått hjälp med finansiering hos oss.

Om fakturaköp

Sälja fakturor – hur fungerar fakturaköp?

Att sälja fakturor innebär att ett företag köper dina fakturor i utbyte mot pengar. Fakturaförsäljning passar bolag som vill växa och behöver snabb tillgång till likviditet. Fakturaköp för företag är ett relativt nytt sätt att finansiera sin verksamhet på och har vuxit i popularitet med åren.

Fakturaköp kostnad?

Priset för att sälja en faktura varierar. Vanligtvis brukar det ligga på mellan 95 - 99 procent av fakturans värde. För att sälja din faktura krävs att den är obetald, inte har förfallit eller är äldre än 10 dagar gammal, samt att fakturamottagaren är kreditvärdig. Ibland finns ytterligare krav från företaget som ska köpa fakturan, men detta framgår när du får ett förslag från dem.

Fakturaköp vs factoring - vad är skillnaden?

Att belåna eller sälja fakturor kallas gemensamt för factoring, ett begrepp som används både i Sverige och internationellt. Ofta pratar de flesta om ungefär samma sak när de säger factoring, fakturaköp och att sälja fakturor. Däremot skiljer sig olika företags erbjudanden åt, vilket gör att det är fördelaktigt att jämföra förslag från olika aktörer.

Så fungerar det

Fyll i ansökan genom att lägga till information om ditt företag och de fakturor som du är intresserad av att sälja. Du väljer själv vilken information du vill lägga till men generellt leder mer information till fler bud och bättre villkor.

Att skapa en ansökan hos oss går snabbt och sker helt digitalt. Inom 48 timmar återkommer långivare och factoringbolag till dig med erbjudande om fakturaköp. Vi hjälper dig att jämföra de olika förslagen, men du väljer själv vilket erbjudande du vill gå vidare med.

När du gått vidare med ett förslag på fakturaköp blir du kontaktad av factoringbolaget. Beroende på storlek av finansieringen eller om ytterligare kompletteringar behövs kan tiden till utbetalningen skilja sig något. Oftast får du första fakturan såld inom en vecka.

Läs om några finansieringar vi är extra stolta över

4.7 / 5
129 omdömen

Vanliga frågor om fakturaköp