Krea

Företagslån småföretag

Hitta ett företagslån för ditt småföretag - utan krångel

Företagslån för småföretag

Vid sidan av återkommande intäkter och eget kapital är företagslån för småföretagare den största formen av finansiering för mindre företag. Denna finansiering är oftast viktig för småföretag då den kan användas för nya projekt och få företaget att fortsätta växa. Men faktum är att de flesta låneansökningar som småföretagare skickar in till storbanken får avslag. Du som småföretagare som fått ett tråkigt nej är alltså långt ifrån ensam. Som tur är går det att ta emot ett företagslån ändå – vi berättar hur.

Villkor på företagslån för småföretagare

Det finns många typer av företagslån för småföretag där villkor, såsom ränta och återbetalningstid, skiljer sig är mellan långivare. När du som småföretagare vill ta ett företagslån gynnas du därför av att jämföra olika förslag. Hos Krea kan du jämföra förslag på företagslån för ditt småföretag, vilket möjliggör för tillgång till bästa möjliga villkor.

Varför Krea?

Krea är Sveriges ledande jämförelseplattform för företagslån. Vi konkurrensutsätter över 30 banker och långivare som tävlar om att få dig som kund när du ansöker om företagslån för ditt småföretag. Genom att jämföra företagslån kan du välja det förslag som passar ditt småföretag bäst. Krea har hjälpt över 15 000 småföretag få tillgång till företagslån och andra finansieringslösningar.

  • Kostnadsfritt
  • Specialister på småföretag
  • Alla förslag inom 1 dag
Börja här
eller
Se hur mycket du kan låna först
Svar direkt utan kreditupplysning
4.7 / 5
183 omdömen

Krea - när villkor är viktigt

Störst nätverk

Vi konkurrensutsätter flest banker och långivare på marknaden. Det säkerställer att du hittar rätt lösning för just ditt företag.

Bättre villkor

Genom att använda vår tjänst ökar du dina chanser för bäst villkor. Vi sammanställer alla kostnader så att du slipper dolda avgifter.

Tidseffektivt

Du slipper söka hos 30 banker själv och får snabbt en översikt av möjliga finansieringslösningar.

Vad blir kostnaden på ett företagslån?

Använd vår lånekalkylator för att räkna på kostnaden för ett företagslån.

Företagslån för småföretagare

Svårt med finansiering för småföretag

I Företagarnas finansieringsrapport 2021 redovisas att småföretag upplever det svårt att få finansieringar till investeringar och tillväxt. De flesta företagare måste använda sina personliga besparingar för att starta och expandera sina företag. 68% av de småföretag som har haft behovet av extern finansiering under de senaste 12 månaderna upplever att det är ganska eller väldigt svårt att finansiera företagets investeringar med extern finansiering.

Villkor på företagslån till småföretag

Den stora mängd avslag som småföretagare får när de söker lån av storbankerna är med andra ord ett problem. Men den goda nyheten är att du som småföretagare, genom att titta bortom storbankerna, kan få ett beviljat företagslån till småföretaget ändå. I dagsläget samarbetar vi med över 30 långivare och banker som vill inget hellre än att bevilja företagslån till småföretag som har haft det svårt att få sin ansökan godkänd via mer traditionella långivare. Under de senaste två åren har den genomsnittliga valda räntan minskat med hela 30%. Ansökningsprocessen för företagslån har även blivit smidig med hjälp av maskininlärning och insamling av bokföringsdata, det går alltså snabbt att ansöka om företagslån till ditt småföretag. Hos Krea får du alla förslag på företagslån inom 1 dag och pengarna finns ofta på kontot inom 1 vecka.

Teknik som sparar tid åt ditt småföretag

1Ansök på 5 minuter

Fyll i information om ditt företag. Vi samlar in data automatiskt från publika datakällor, så du slipper göra det.

2Vi sammanställer ditt kreditunderlag

Vi säkerställer att ditt företag presenteras på bästa möjliga sätt för långivarna. Endast en kreditupplysning från UC tas på företaget och eventuella borgensmän.

3Få anpassade förslag

Du får förslag från flera banker och långivare. Vårt system rekommenderar förslag som passar bäst för ditt företags behov.

4Få utbetalt utan krångel

Du kompletterar information och signerar avtal på endast några minuter. Du får oftast utbetalt inom 2-5 dagar.

Exempelkunder inom företagslån

MIN Bygg och Projektledare i Sundbyberg

Vi hade inga intäkter under några månader och sökte därför lån för att uppehålla likviditeten. Hos Krea gick det bra att ansöka om företagslån och det var smidigt. Vi börjar nu se en uppgång på beställningar igen.

Tack vare företagslånet kan vi fortsätta hålla bolaget vid liv tills krisen börjar luckra upp sig igen.

Mikael Nybroe, Grundare

dBlux

På grund av corona-krisen har efterfrågan sjunkit samtidigt som befintliga beställningar har avbokats. Företagslånet hjälper mig att betala hyra och löpande kostnader tills förhoppningsvis restriktionerna om större folksamlingar börjar tillåtas.

Har tidigare ansökt om företagslån hos vår husbank. Men servicen är för dålig och det tar 10 dagar bara för att få svar på ett mail. Hos Krea gick det snabbt och smidigt att ansöka om företagslån, och jag fick svar direkt.

Magnus Strandell, Grundare

Karisma Rekrytering

Vi hade möjlighet att göra en investering som skulle stärka vår position på marknaden ytterligare när det gäller rekryteringstjänster. Vi upplevde Krea som en ny typ av och märkbart mer serviceinriktad förmedlare av företagslån än vad vi tidigare har kommit i kontakt med.

Helt enkelt trevlig och professionell service med rimliga räntor utan "onödigt krångel".

Kurt Ståhl, VD

N-O Däck och Bilreparationer

Vi behövde stärka likviditeten i bolaget under en kortare period. Vi kontaktade då Krea och vips började erbjudanden om företagslån ramla in.

Vi är mycket nöjda med den hjälpen vi fick.

Snabbt, smidigt och enkelt verkar vara nyckelorden. Tack Krea för snabb service och trevligt bemötande - rekommenderas starkt!

Nils-Olov Johansson, VD

Vi har hjälpt över 20 000 företag

4.7 / 5
183 omdömen

Vanliga frågor kring företagslån för småföretag

Småföretagare får allt lägre räntor

Finansieringsrapport för småföretag

Andelen småföretag som får sina lån godkända på Kreas plattform är tillbaka på samma nivå som innan pandemin, vilket innebär att drygt fyra av fem småföretagare får sina låneansökningar godkända. Kreas bedömning är att den osäkerhet långivare upplevde under pandemins början har försvunnit och att fokus har skiftat från att minimera risken till att återgå till tillväxt.

Kreas data visar även att den genomsnittliga valda räntan har minskat med 30% jämfört med innan pandemin. De lägre räntorna är troligen en konsekvens av att långivarna återigen fokuserar på att öka sina utlåningar och att det därför blir högre konkurrens. Detta leder till bättre och mer konkurrenskraftiga villkor när ditt småföretag ansöker om företagslån.

Läs mer om företagslån till småföretag

Är du nyfiken på vilka anledningar småföretagare tar företagslån? Eller hur pandemin har påverkat villkoren för småföretagare? I Kreas senaste finansieringsrapport kan ni läsa med om de villkor småföretag blir erbjudna på företagslån.