Krea
Utmärkt 4.7 / 5

Euro Finans

Skriven av: Carsten Leth

Senaste uppdatering: 30 januari 2024

För cirka 30 år sedan blev Euro Finans de första i Sverige att erbjuda företag fakturaköp. I dag är de fortfarande en av de ledande aktörerna gällande finansieringsformen. Eurofinans är partnern för dig som vill ha enkel tillgång till finansiering. De hjälper både små och stora företag i olika branscher.

De kan erbjuda smidiga företagslån med anpassad amortering. De erbjuder factoring samt tar pant i din fastighet om annan säkerhet inte skulle räcka. De snackar inte, de betalar.

Värdegrund och engagemang

Hög service, trygghet och bidra till utveckling

Euro Finans fokus är att ge sina kunder bästa möjliga service. Därför strävar de alltid efter snabb återkoppling. För att ditt företag ska känna en trygghet svarar de alltid på dina frågor snabbt och ger dig den hjälp du behöver. De strävar alltid efter att hitta den bästa lösningen för ditt företag utifrån din specifika situation och behov. Genom personlig rådgivning och skräddarsydda lösningar vill de vara varje företags trygga partner.

Euro Finans vill även bidra till en bättre morgondag och till utveckling av samhället. Därför hjälper de olika föreningar, främst inom kultur och idrott - de älskar att se människor växa.

Produkter och finansieringslösningar

Euro Finans företagslån

Euro Finans företagslån kan du söka när ditt företags är i behov av extern finansiering. Det kan till exempel vara när ditt företag behöver investera i ny utrustning eller om ni ska expandera. När du gör en ansökan via Krea strävar Euro Finans efter att komma med ett förslag samma dag. De vill ge företag möjligheten att få till snabb finansiering.

Euro Finans beviljar lån från 100 000 kr och uppåt. Den lägre gränsen är satt på grund av administrativa kostnader. De har inte satt något tak utan har i princip ingen gräns uppåt. De är flexibla och allit villig att titta på ansökningar på olika storlekar.

Amortering och ränta på företagslån:

Euro Finans erbjuder både företagslån med amortering men även amorteringsfritt.

 • Fast avgift
 • Amorteringsfritt - Behöver ditt företag ett lån men en kortare löptid kan det bli amorteringsfritt. Då betalar du bara tillbaka summan när löptiden gått ut.
 • Anpassad amortering och räntebetalning - Vid företag under en längre period kan amorteringen anpassas, du kan till exempel välja att amortera månadsvis.

Lånebelopp: 100 000 och uppåt

Återbetalningstid: 12 månader

Säkerheter: Borgensförbindelse - vid större krediter är de öppna för andra typer av säkerheter.

Euro Finans fakturaköp

Om ditt företag inte vill eller kan vänta på på betalning av fakturor ställda till era kunder finns alternativet att sälja dem. Euro Finans köper dina fakturor och du får därmed snabbt likviditet till företaget. Euro Finans behandlar varje år runt en halv miljon fakturor till ett värde av totalt 10 miljarder kronor.

 • De ingår ett avtal med dig, du kan välja själv hur många av företagets fakturor du vill sälja under den perioden.
 • Euro Finans är bland de största på marknaden och därför kan de erbjuda förmånliga villkor vida fakturaköp utan att tumma på kvalitén.
 • Företaget får snabbt pengarna utbetalda - ofta samma dag.
 • De hjälper både svenska och utländska företag med fakturor.
 • De tar över all hantering gällande fakturorna, till exempel eventuella påminnelseavgifter.
 • De tar över kreditrisken för fakturorna vilket betyder att företaget inte är betalningsskyldiga om kunden inte löser fakturan.
 • De tar hand om fakturor gällande svenska och utländska företag, samt även till privatpersoner.

Euro Finans factoring

Ett annat alternativ om du snabbt behöver likviditet till ditt företag är factoring. Vid factoring belånar du dina fakturor hos Euro Finans. Detta kan vara aktuellt om du behöver betala hyra eller löner men inte fått in betalning från kund för utfört arbete.

 • Hos Euro Finans kan du belåna upp till 100 % a fakturan, till skillnad från 75% som banker vanligtvis erbjuder.
 • Du får hjälp med allt det administrativa som bevakning, påminnelser och kravbrev vilket sparar tid för dig.
 • Pengarna betalas ut omgående från Euro Finans till ditt företag.
 • Skillnaden jämfört med fakturaköp är att du står för kreditrisken. Om kunden inte skulle betala fakturan behöver ditt företag betala tillbaka beloppet.
 • Eftersom företaget står för kreditrisken är kostnaden för factoring oftast lägre än vid fakturaköp.
 • Kostnaden påverkas även av faktorer som fakturans storlek och om kunden än privat eller ett företag. Euro Finans jobbar med individuell prissättning för att hitta en bra lösning för varje företag.
Påbörja ansökan
Ansökan är inte bindande
eller
Svar direkt - utan kreditupplysning

Innehåll