Krea
Utmärkt 4.6 / 5

Capcito

2023-03-30

Capcito - mer likviditet till ditt företag

Grundarna bakom Capcito tyckte att det var "onödigt dyrt och komplicerat" för svenska företag att få finansiering. Detta hindrade dem från att växa, frodas och bidra till ekonomin. Det var på denna grundsten som Capcito grundades: med affärsidén att hjälpa företag få finansiering på det smidigaste sättet.

Digital och automatiserad process

Capcito är en digital långivare där både upplevelsen, servicen och ansökningsprocess för företagsfinansiering sker helt digitalt. Capcito fokuserar på "personlig service, schyssta villkor och smidig process" tillsammans med "inga dolda avgifter eller långa bindningstider".

Uppkoppling till bokföringssystem

Capcito använder också sig utav en automatiserad kreditbedömning, där företag kopplar upp sitt bokföringssystem. Baserat på företagets transaktions- och bokföringsdata i realtid så blir man tilldelad en "dynamisk poäng", vilket motsvarar Capcitos kreditpoäng. Detta gör att deras handläggning av ansökningar är bland de smidigaste och snabbaste i branschen.

Capcito erbjuder följande tjänster i sin portfölj:

Nedan beskriver vi tjänster var för sig.

Företagslån

Capcito strävar efter att ha tydliga och enkla villkor för sina företagslån, utan dolda avgifter och där du som kund får en tydlig överblick över amortering och räntan för varje månad.

Capcito erbjuder även flexibla avbetalningsplaner för företagslån, där det även går att betala av lånet i förtid när som under löptiden.

Lånebelopp: 10tkr - 2mkr

Löptid: 3 - 48 månader

Säkerhet: Borgensförbindelse

Det som krävs för att ansöka om företagslån hos Capcito är "en aktiv och kreditvärdig verksamhet" och "aktuell försäljning". Bolaget ska ha funnits i minst fyra månader.

Fakturaköp

Hos Capcito kan du sälja dina fakturor för mellan 1%-2,9% av fakturans värde i avgift. Även med fakturaköp så kan du koppla upp ditt bokföringssystem och direkt välja fakturor därifrån.

Fakturor där slutkunden är aktiebolag, eller kommuner och myndigheter, säljs till Capcito utan regress. D.v.s. Capcito tar över hela kreditrisken och du behöver inte oroa dig för om slutkunden betalar fakturan eller inte.

Fakturor som ställs mot privatpersoner, handelsbolag och enskilda firmor säljs däremot med regress. Med andra ord behöver du köpa tillbaka fakturorna från Capcito om slutkunden mot förmodan inte betalar. Du är bunden att köpa tillbaka fakturorna om slutkunden 20 dagar efter fakturans förfallodatum fortfarande inte betalat.

Följande krav finns för att kunna sälja dina fakturor till Capcito:

  • Fakturorna är inte betalda
  • Fakturorna är inte skickade till mottagaren
  • Fakturorna förfaller förfaller om minst 7 dagar
  • Du är kreditvärdig enligt Capcitos kreditbedömningssystem
  • Fakturamottagaren, eller slutkunden, är kreditvärdig

Avgift: 1%-2,9%

Fakturabelåning

Hos Capcito kan du ta företagslån med dina fakturor som säkerhet. Detta kallas då för fakturabelåning, och hos Capcito betalar du endast ränta under de dagarna som du använder krediten. Följande är Capcitos priser för fakturabelåning:

  • Ränta: 0,8%-2,9% per 30 dagar
  • Inga limit- eller månadsavgifter - D.v.s. inga fasta kostnader.

Övrigt om Capcito

Välkända banker som SEB och Collector har investerat i Capcito. Även företag som Schibsted och Ventech har investerat i Capcito. Capcito är registrerade hos Finansinspektionen.

Uppdaterad 2024-01-25