Krea
Utmärkt 4.7 / 5

Capcito

Skriven av: Carsten Leth

Senaste uppdatering: 27 mars 2024

Organisationsnummer: 559001-5185

Capcito har varit en framgång inom svensk Fintech och blev under 2021 en del av Fortnox.

Finansbolaget erbjuder schysst företagsfinansiering med hjälp av realtidsbaserad analys.

Schysst företagsfinansiering

Vad betyder det? Capcito erbjuder företagslån, factoring och fakturabelåning utan dolda avgifter och bindningstider. Realtidsbaserad analys syftar på att Capcito utvärderar information från den löpande bokföringen. Genom att använda denna information kan de göra ett mer träffsäkert estimat om huruvida ditt företag kan hantera löpande återbetalningar.

Capcito har tillstånd att bedriva annan finansiell verksamhet.

Capcito företagslån

Capcito erbjuder företagslån utan kostnad för förtidslösen. Amortering sker löpande och företaget betalar en vanlig ränta. Bolaget använder den senaste bokföringen som grund för sin analys och kan därför i vissa fall erbjuda högre belopp om ditt företag befinner sig i en tillväxtfas och har ökat sin omsättning sedan senaste bokslutet.

Vanliga villkor:

 • Lånebelopp: 10tkr - 2mkr
 • Löptid: 3 - 48 månader
 • Säkerhet: Personlig borgen för hela beloppet
 • Krav: Det som krävs för att ansöka om företagslån hos Capcito är "en aktiv och kreditvärdig verksamhet" och "aktuell försäljning". Bolaget ska ha funnits i minst fyra månader

Företagslån: ränta

Capcito erbjuder ett flexibelt företagslån som också är mycket konkurrenskraftigt, framförallt för företag med bra kreditvärdighet.

Var ligger räntan? Genomsnittsräntan på företagslån från Capctio är mellan 11 - 26% per år. Det innebär att Capcito inte erbjuder den absolut lägsta räntan, men oftast är bland de långivare som har ett attraktivt erbjudande.

» Mer om: Ränta på företagslån

Capcito fakturaköp

Hos Capcito kan du sälja dina fakturor för mellan 1%-2,9% av fakturans värde i avgift. Du kan också koppla ditt bokföringssystem och välja fakturor direkt därifrån.

Fakturor där slutkunden är aktiebolag, eller kommuner och myndigheter, säljs till Capcito utan regress. Det innebär att Capcito tar över hela kreditrisken och du behöver inte oroa dig för om slutkunden betalar fakturan eller inte.

Fakturor som ställs mot privatpersoner, handelsbolag och enskilda firmor säljs däremot med regress. Med andra ord behöver du köpa tillbaka fakturorna från Capcito om slutkunden mot förmodan inte betalar. Du är skyldig att köpa tillbaka fakturorna om slutkunden inte har betalat 20 dagar efter fakturans förfallodatum.

Följande krav finns för att kunna sälja dina fakturor till Capcito:

 • Fakturorna är inte betalda
 • Fakturorna är inte skickade till mottagaren
 • Du är kreditvärdig enligt Capcitos kreditbedömningssystem
 • Fakturamottagaren, eller slutkunden, är kreditvärdig

Capcito fakturabelåning

Hos Capcito kan du ta företagslån med dina fakturor som säkerhet, även kallat fakturabelåning. Du betalar endast ränta under de dagar som du använder krediten.

Vanliga villkor:

 • Ränta: 0,8%-2,9% per 30 dagar
 • Avgifter: Inga limit- eller månadsavgifter

Kreas omdöme av Capcito

Vi har haft ett samarbete med Capcito nästan sedan starten av Krea år 2018. Sedan 2020 har vi även möjlighet att ge våra kunder tillgång till Capcitos erbjudande inom factoring.

I vår årliga analys av de bästa företagslånen är Capcito vinnare i kategorin att erbjuda en av de mest flexibla lösningarna och har generellt ett starkt erbjudande till småföretag.

 • Lägst effektiv ränta: Capcito har schyssta företagslån och villkor. Genomsnitträntan på 11-26% ligger bland de bättre alternativen inom företagslån, framförallt för mindre företag.
 • Flexibilitet: Capcito erbjuder en av de mest flexibla lösningarna inom både företagslån och factoring. Bra jobbat!
 • Snabbhet: Även om Capcito inte tillhör de absolut snabbaste i utbetalningstider, har de förmågan att utföra utbetalningar inom 1-10 dagar. En granskning av våra data för utbetalningar under 2023 visade att det i genomsnitt tog cirka 8 dagar.

Sammanfattningsvis ger vi Capcito 3 av 3 möjliga stjärnor. Där företaget huvudsakligen särskiljer sig genom att erbjuda en mycket hög flexibilitet.