Krea
Utmärkt 4.6 / 5

Corpia företagslån

2023-03-31

Corpia - Ett schysst företagslån, helt enkelt

Corpia erbjuder företagslån till en konkurrenskraftig ränta och är så flexibla som just din bransch kräver. Corpia bildades 2012 och är en av de mer etablerade långivarna som fokuserar på småföretag. Sedan starten har de förmedlat mer än 1,5 miljard kronor till svenska företag.

Corpias vision

Småföretagare driver inte bara sina företag, utan är också en betydande drivkraft i den svenska ekonomin. Småföretag bidrar till 80% av alla jobb som finns i Sverige. Därför vill Corpia stötta dessa vardagshjältar med finansiering utifrån deras egna villkor och förutsättningar genom förmånliga räntor och villkor.

Företagslån från Corpia

Corpia erbjuder förmånliga villkor som t.ex. att du som låntagare inte behöver gå in som full personlig borgen för deras lån. Detta kan Corpia erbjuda tack vare att de lägger mer fokus på en ordentlig analys av bolaget, så att du i större utsträckning kan hålla dina privata finanser och företagets isär.

Genom en mer genomgående analys av företaget vill Corpia stärka låntagaren på både kort och lång sikt, istället för att utsätta den för ännu mer likviditetsutmaningar. Förutom förmånliga villkor så trycker Corpia på möjligheten till förtidsinlösen, d.v.s. att man kan amortera av ett större belopp än det som finns i amorteringsplanen. Detta i sin tur kan ge vissa lättnader av räntekostnaderna.

Information om företagslån från Corpia:

Lånebelopp: 50tkr - 10mkr

Återbetalningstid: 1 - 60 månader

Det tillkommer också en startavgift på företagslån från Corpia på ca 2% beroende på risk- och kreditbedömning.

Uppgifter för ansökan

De uppgifter som Corpia behöver för att kunna göra en ordentlig bedömning av företag är framför allt ett kontoutdrag för de senaste 12 månaderna. För att förbättra sin ansökan och öka sina chanser till ett beviljat lån kan du också komplettera med andra uppgifter.

Säkerheter för företagslån

Trots att att en full personlig borgen inte krävs för att få ett lån från Corpia så krävs alltid en säkerhet. T.ex. kan man använda sig utav tillgångar, fastighetsinteckningar eller företagsinteckningar.

Övrigt om Corpia

Corpia erbjuder även fastighetslån.

Corpia är ett registrerat finansiellt institut hos Finansinspektionen.

Corpia konkurs

Corpia har i november 2023 blivit försatt i konkurs. Konkursen har först blivit officiellt genom en artikel på Breakit.

Uppdaterad 2023-12-14