Krea
Utmärkt 4.7 / 5

Akela Fastighetsfinansiering

Skriven av: Carsten Leth

Senaste uppdatering: 15 februari 2024

Fastighetsfinansiering med Akela

Akela nischar sig inom rådgivning för fastighetsfinansiering och kan bistå med finansiering upp till 100 MSEK. Primärt lägger Akela fokus på korta bryggfinansieringar mot säkerhet, där andra traditionella processer genom banker är för långsamma eller icke-flexibla. Därmed prioriterar Akela en personlig dialog med kund, för att säkerställa en så skräddarsydd finansieringslösning som möjligt.

Fördelar med Akela

  • Effektivitet: Utan att tumma på kvalitet jobbar Akela snabbt för att säkerställa att ditt finansieringsbehov tillgodoses inom korta tidsramar.
  • Flexibilitet: Akela vill vara ditt val när traditionella metoder inte passar ditt företag. Vid tillfället att det finns ytterligare säkerheter som inte framkommit i ansökan så kan Akela även ta höjd både i prissättning och villkor som lånebelopp.
  • Personligt bemötande: Förtroende, kommunikation och trygghet är huvudfokus för Akela.

Erfarna grundare inom fastighetssektorn

Grundarna, Jonas Björkman och Erik Nordin, var även med och startade upp Tessin; en finansieringstjänst med placering av kapital direkt i fastigheter. Tessin erbjuder investeringsmöjligheter genom crowdsourcing, där investerare reserverar andelar i ett specifikt fastighetsprojekt. På så sätt nås en större grupp potentiella investerare som ökar chanserna för ett genomfört fastighetsprojekt, och ger samtidigt företagare tillgång till finansieringskällor bortom traditionella metoder som banker.

Alternativ till Akela

Akelas erbjudande är mest lämpat för kortsiktiga fastighetslån från 1 - 10 miljoner kronor. Det är inte många andra långivare som är aktiva i detta segment.

Möjliga alternativ:

  • Fedelta Fastighetslån: Erbjuder fastighetslån upp till 100 miljoner kronor, men den största delen av krediterna är från 1-10 miljoner kronor.
  • Funding Partner: Funding Partner backas av Schibsted och är en crowdfunding-plattform där privatpersoner och fonder investerar i framförallt fastighetslån mellan 1 - 10 miljoner kronor.

Du kan hitta rätt företagslån online enkelt och smidigt med Krea. En ansökan om företagslån tar vanligtvis endast cirka 2-10 minuter att slutföra.