Krea
Utmärkt 4.7 / 5

Fortnox Finans AB

Skriven av: Carsten Leth

Senaste uppdatering: 13 juni 2024

Organisationsnummer: 556949-9824

 • Fortnox Finans AB erbjuder företagslån upp till 2 miljoner genom en flexibel helt digital process.
 • Räntan på Fortnox företagslån ligger mellan 11-26% per år.
 • Fortnox erbjuder även factoring genom sitt dotterbolag Capcito.

Fortnox flexibla företagslån

Fortnox kan via Krea erbjuda ditt företag ett flexibelt lån på upp till 2 miljoner kronor. Företaget jobbar med personlig service i kombination med utvecklad teknologi för att ge små- och medelstora företag ökad tillgång till finansiering, anpassat efter deras unika behov.

Ansökningsprocessen hos Fortnox för företagslån är helt digital. I deras bedömning kollar de alltid på den senaste tillgängliga finansiella informationen. Det gör att du kan känna dig trygg även när saker ändras fort.

Fortnox tar emot ansökningar från samtliga branscher och bolagsformer. Det är dock värt att nämna att de flesta av deras låntagare är aktiebolag. Fortnox och Krea inledde sitt samarbete år 2018.

Om företagslån lån via Fortnox

Fortnox erbjuder genom Krea ett schysst företagslån utan bindningstider och krångliga krav. Få ökad kraft till investeringar genom att säkra finansiering anpassat efter dina behov. Signering med BankID och utbetalning av lånet inom 24 timmar efter godkänd ansökan.

Fördelar med ett företagslån genom Fortnox:

 • Smidig ansökan med BankID (ej bindande)
 • Inga dolda avgifter eller bindningstider
 • Personlig och tillgänglig service
 • Du bestämmer själv din återbetalningstid (maximal återbetalningstid är fyra år). Du kan när som helst betala tillbaka hela lånesumman kostnadsfritt, om du skulle vilja det.

Automatisk bokföring för Fortnox-kunder: Om du använder Fortnox för bokföring och fakturering kan du kontinuerligt ansöka om finansiering inuti deras gränssnitt. I Fortnox blir finansiering och bokföring en naturlig helhet, och alla transaktioner kring din finansiering bokförs automatiskt.

Fortnox kreditbedömning baseras på bokföringsdata i realtid med ditt samtycke, kreditupplysning, och annan relevant information. Företaget tar emot ditt företags ansökan oavsett om du använder Fortnox för bokföring eller inte.

Företagslån distribueras i samarbete med deras helägda dotterbolag, Capcito, vilket var bland de första i Sverige att introducera en digital ansökningsprocess för företagsfinansiering.

Vanliga villkor för Fortnox företagslån:

Vanliga villkor

Lånebelopp

50 tkr - 2 Mkr

Löptid

Upp till 48 månader

Krav

 • Personlig borgen för hela beloppet
 • Bolaget aktivt minst 4 månader

Kreas omdöme av Fortnox

Vi har haft ett samarbete inom företagslån med Fortnox sedan starten av Krea år 2018.

I vår årliga analys av de bästa företagslånen är Fortnox vinnare i kategorin att erbjuda en av de mest flexibla lösningarna och har ett starkt erbjudande till småföretag.

 • Lägst effektiv ränta: Fortnox har schyssta företagslån och villkor. Genomsnitträntan på 11-26% ligger bland de bättre alternativen inom företagslån, framförallt för mindre företag.
 • Flexibilitet: Fortnox erbjuder en av de mest flexibla lösningarna inom företagslån. Bra jobbat!
 • Snabbhet: Även om Fortnox inte tillhör de långivare med absolut snabbast utbetalningstid, har de förmågan att utföra utbetalningar inom 1-10 dagar. En granskning av våra data för utbetalningar under 2023 visade att det i genomsnitt tog cirka 8 dagar.

Sammanfattningsvis ger vi Fortnox 3 av 3 möjliga stjärnor. Där företaget huvudsakligen särskiljer sig genom att erbjuda en mycket hög flexibilitet.