Krea
Utmärkt 4.7 / 5

Snabblån företag | Hitta lån med direkt utbetalning

Skriven av: Carsten Leth

Senaste uppdatering: 9 januari 2024

Snabba företagslån innebär att du kan få din utbetalning inom 24 timmar. Ränta och avgifter brukar dock vara högre än för ett vanligt banklån.

Plötsliga situationer kan leda till behov av snabb finansiering. Till exempel kan du ha fått oförutsedda utgifter för något som gått sönder, eller en större, lika oväntad räkning. I dessa fall kan ett snabbt företagslån vara lösningen.

Här förklarar vi vad som menas med ett snabbt företagslån samt när och hur du kan få ett sådant.

Företagslån snabbt

Företagslån från storbanker kan innebära långa väntetider. Ett snabbt företagslån innebär att lånet betalas ut inom 1-5 dagar. Det har även blivit mer vanligt att utbetalningen sker redan samma dag och under 2022 betalades 69 lån ut samma dag genom Krea.

Kan man få ett företagslån utbetalt samma dag?

Vi presenterar årligen en analys av de bästa företagslån bland de 30 långivare och banker som Krea samarbetar med.

Enligt vår analys har 69 företag fått utbetalning samma dag under 2022 genom Krea.

Vilka är de bästa alternativen med snabb utbetalning?

Under 2022 var Capitalbox snabbast där ett genomsnittligt företag fick företagslånet utbetalt inom 4 dagar. Hela 15 företag fick utbetalning samma dag med Capitalbox.

På andra platsen är Marginalen Bank som betalade ut 11 krediter till kunder inom 24 timmar.

Vad är ett snabbt företagslån?

När man talar om snabba företagslån innebär det lån som betalas ut kort efter att man gjort sin ansökan. I vissa fall sker utbetalning redan samma dag som ansökan görs, men vanliga fall får man det inom ett par bankdagar. Själva låneansökan i sig tar inte mer än ett par minuter att skapa och skicka in. Det som däremot kan dröja är processen hos långivaren: de behöver dels utvärdera ansökan, fatta ett beslut, men även avgöra villkoren för låneerbjudandet baserat på uppgifterna de har fått.

När ska man ta ett snabbt företagslån?

Ibland behöver man veta huruvida man faktiskt kan få tillgång till ett snabbt företagslån om det skulle behövas. Till exempel om du äger en enskild firma och planerar inför ett projekt och snabbt behöver veta hur mycket du skulle kunna investera. Då låneerbjudanden inte är bindande på Kreas plattform kan man alltså göra en låneansökan och se över låneförslagen innan man fattar ett beslut.

Inte alltid den rätta lösningen

Vår erfarenhet av att ha hjälp över 20 000 företag visar dock att det kan vara värt att vänta några dagar efter att du har fått dina första låneerbjudanden. Andra långivare får då också chansen att ge sina erbjudanden, vilka kan visa sig vara fördelaktigare än de första. Ett snabbt företagslån är alltså inte alltid den rätta lösningen.

Högre ränta och sämre villkor

I andra fall kan långivare kräva högre räntekostnader vid kortfristiga och snabba företagslån. Ofta är snabba företagslån också mindre i belopp, och du kanske inte blir erbjuden det belopp som företaget är i behov av. Andra långivare har högre krav på säkerheter och ibland kan du behöva gå i personlig borgen. Detta får företag väga mot att få en snabb utbetalning av företagslån.

Alternativ till snabba företagslån

Alternativ till att ansöka om ett snabbt företagslån är factoring (fakturabelåning eller fakturaförsäljning) och checkkredit, företagskredit. Dessa möjligheter kan vara snabbare att få och brukar framför allt användas till just tillfälliga behov.

Hitta ett snabbt företagslån upp till 1 000 000 kronor

Traditionellt sett behöver du boka möten med banken för att ansöka om lån. En process som är både krånglig och tidskrävande, och det kan ta månader innan företagslånet äntligen blir utbetalt.

Hos Krea erbjuder vi en enklare alternativ. En ansökningsprocess hos Krea är digital hela vägen från början till slut. Du kan hitta ett snabbt företagslån upp till 1 miljon kronor genom att konkurrensutsätta 30 långivare och banker.

Du kan använda lånet för att:

  • Förbättra kassaflödet
  • Betala oförutsedda utgifter
  • Betala skatter som är större än väntat eller återbetala skatteanstånd.
  • Betala en leverantörsfaktura innan du får påminnelser

För belopp större än 1 miljon kronor är inte ett snabbt företagslån den bästa lösningen. Det är viktigare i dessa fall att vänta in långivare som har längre handläggningstider. Den genomsnittliga tiden till utbetalning är dock även där endast 5-15 dagar.