Krea
Utmärkt 4.7 / 5

DBT Capital

Skriven av: Carsten Leth

Senaste uppdatering: 13 februari 2024

DBT - Företagslån som hjälper dig till framgång

DBT grundades 2017 med "ambitionen att skapa bättre tillväxtförutsättningar för Sverige små och medelstora företag". DBT menar nämligen att småföretag tidigare har haft svårt att få tag i finansiering för att växa, och att traditionella banker och långivare ofta varit "fyrkantiga" och har utsatt Sveriges småföretagare för "långdragna ansökningsprocesser". För de företagslån som faktiskt erbjuds så har småföretag blivit utsatta för kortsiktiga lösningar med icke-transparenta villkor. Detta vill DBT ändra på.

DBTs tjänster

DBT är långivaren med fokus på företagare som söker finansiering för att växa sin verksamhet, med en av marknadens bästa förutsättningar för små och medelstora företag. DBTs fokus är:

  • Hög kompetens - personlig kontakt och hög kompetens kring företagande.
  • Tydlig prissättning - Inga dolda avgifter, fri lösen.
  • Snabb process - 4 steg från ansökan till utbetalning av företagslån.

För deras DBTs företagslån utlovar de en enkel och transparent avgiftsstruktur, snabbt och personlig återkoppling, en skräddarsydd analys och en långsiktig finansieringspartner.

Typer av företagslån

DBT erbjuder 4 typer av företagslån:

  • Förvärvslån - Detta lån riktar sig till de som vill förvärva eller köpa upp andra företag. Fördelen med företagsförvärv är att man köper en etablerad verksamhet och på så sätt inte behöver gå igenom den tuffa uppstartsfasen.
  • Likviditetslån - Enligt Intrum Justititia så är långa betaltider ett hot mot vart femte småföretagare och 67 000 företag skulle kunna anställa fler om dessa kortades. Likviditetslån är just för att hjälpa mot denna typen av likviditetsutmaningar. DBT menar också att just ett likviditetslån kan vara en smidigare lösning än factoring då det kan vara "dyr och administrativt betungande".
  • Tillväxtlån - Detta lån är till för expansiva och innovativa företag. DBTs tillväxtlån är baserat på ett avtal med Europeiska Investeringsfonden (EIF) som kan ge bättre räntor och villkor för deras kunder. I DBTs dokument kan du se om ditt företag uppfyller alla kriterier för att kunna ta del av deras tillväxtlån.
  • Investeringslån - Detta lånet är till för företag behöver finansiering för större investeringar som maskiner till utökat lager.

» Läs mer om: EU Lån

Med en handläggningsprocess som är snabb och enkel underlättar de ansökan för företagslån för dig som företagare, så att du får mer tid över till annat.

De erbjuder lån på högre belopp upp till 5 år och med en konkurrenskraftig ränta.

Lånebelopp: 3mkr - 35mkr

Återbetalningstid: 12 - 60 månader

Övrigt om DBT

DBT är ett registrerat finansiellt institut hos Finansinspektionen.

Alternativ till DBT

DBTs erbjudande är mest lämpad för tillväxtföretag som vill låna mellan 3 - 35 miljoner kronor.

Möjliga alternativ:

  • Froda företagslån - Froda erbjuder företagslån genom deras team av rådgivare mellan 2-15 miljoner kronor. För mindre belopp är hela processen digitaliserad och företag kan få tillgång till rätt lån inom kortare tid än 24 timmar.
  • Svea Bank - Svea Bank erbjuder företagslån från 1 - 20 miljoner kronor. I vissa fall kan även mycket större krediter godkännas, men handläggningstiden är i dessa fall något längre och kan vara upp till en månad tills att finansieringen betalas ut.

För att se och jämföra alla lånealternativ kan du ta del av Kreas lista av företagslån.