Krea

Få flera förslag på företagsleasing

Vi hjälper dig nå lägsta möjliga månadskostnad

Varför företagsleasing?

Många företag behöver köpa in ny utrustning för att växa verksamheten. I vissa fall vill man även använda företagsleasing för att frigöra kapital genom att sälja befintliga maskiner och leasa dem från ett leasingbolag istället. Leasing för företag innebär att du inte behöver ta en lika stor investeringskostnad i början, men kan betala för nyttjande av objektet månadsvis. Företagsleasing har oftast en fast månadskostnad och fast ränta, vilket innebär att ni enkelt kan planera för företagets utgifter.

Varför Krea?

Kreas finansieringsplatform är specifikt anpassad för företagsfinansiering och har Sveriges största nätverk av anslutna långivare för finansiering upp till 30 miljoner kronor. Förutom långivare konkurrensutsätter vi även flera leasingbolag, som tävlar om att få dig som kund när du ansöker om leasing för företag. Genom att jämföra olika leasingavtal kan ditt företag välja det förslag som passar just ditt företag, till bästa möjliga månadskostnad. Sedan start har Krea hjälpt över 20 000 svenska små- och medelstora företag få tillgång till företagsleasing och andra finansieringslösningar. En ansökan är kostnadsfri och ger ditt företag leasingförslag inom 24 timmar.

 • Företagsleasing på belopp upp till 30 miljoner
 • Förslag inom 1 dag
 • Kostnadsfri ansökan
Påbörja ansökan
eller
Se ditt företags kreditutrymme
Svar direkt - utan kreditupplysning
4.7 / 5
186 omdömen

Krea - när villkor är viktigt

Bättre villkor

Genom att använda vår tjänst ökar du dina chanser för bäst villkor. Vi sammanställer alla kostnader så slipper du räkna själv.

Tidseffektivt

Du slipper söka hos flertalet leasingbolag själv och får snabbt en översikt av möjliga finansieringslösningar.

Få rådgivning

Vi hjälper dig att sammanställa rätt underlag. Våra finansieringsexperter hjälper dig att få din förfrågan beviljad.

Vad kostar det att leasa?

Använd vår leasingkalkylator för att se om det är fördelaktigt för ditt företag att leasa eller för att jämföra leasingräntan med ett lån.

Leasing efter dina behov

Företagsleasing sträcker sig över en rad olika objekt och kan anpassas till de behov ditt företag står inför. Krea konkurrensutsätter flera leasingbolag så att du får tillgång till bästa möjliga leasingavtal.

Exempelvis:

 • Grävmaskin, traktor eller verktyg

 • Lyftkran, skylift eller byggställning

Exempelvis:

 • Kyl, frys eller ventilationsanläggning

 • Arbetsbänk, pizzaugn eller salladsdisk

Exempelvis:

 • Datorer, skrivare eller skärmar

 • Skrivbord, förvaringsskåp eller kontorsstolar

Exempelvis:

 • Stålhyllor, väggkyl eller receptionsdisk

 • Glasmonter, klädstativ eller väggskenor

Exempelvis:

 • Skivstänger, hantlar eller gymgolv

 • Träningsmaskiner, löpband eller crosstrainer

Exempelvis:

 • Lätt/tung lastbil, skåpbil eller företagsbil

 • Buss, hästtransport eller släpvagn

Varför företagsleasing?

Fördelar med företagsleasing:

 • Optimerad likviditet för ditt företag då båda inköpspris och moms betalas löpande.
 • Leasingtiden kan vara längre än löptiden på ett lån. Det sänker din månadskostnad och kan anpassas utifrån objektets ekonomiska livslängd upp till 10 år (dvs. 120 månader).
 • Minimal belastning av ditt låne- eller kreditutrymme.
 • Oftast fast månadskostnad med fast ränta - det innebär att ni kan planera utgifter med säkerhet.
 • Kortare beslutsprocess då företagsleasingtagaren känner till den fasta månadsavgiften i förväg och kan budgetera följaktligen.
 • Företagsleasing bokförs som en rörelsekostnad och är därmed skattemässigt avdragsgill.*

*En enskild näringsidkare eller mindre företag som upprättar förenklat årbokslut skall hantera utgiften som en rörelsekostnad, enligt K1 och K2. Tillämpas istället K3s redovisningsregelverk skall leasetagaren redovisa objektet och dess skyldigheter som en tillgång och skuld i balansräkningen.

Teknik som sparar tid åt dig

1Ansök på 5 minuter

Fyll i information om ditt företag och beskriv ditt leasingobjekt närmre. Vi samlar in data automatiskt från publika datakällor, så du slipper göra det.

2Vi sammanställer ditt kreditunderlag

Vi säkerställer att ditt företag presenteras på bästa möjliga sätt för leasingbolagen. Endast en kreditupplysning från UC tas på företaget och eventuella borgensmän.

3Få anpassade förslag

Du får flera förslag på leasing från olika leasingbolag, och får även förslag på andra relevanta finansieringslösningar. Vårt system rekommenderar förslag som passar bäst för ditt företags behov.

4Snabb tillgång till leasingobjektet

När ni valt ett finansieringsförslag att gå vidare med så kontaktar leasingbolaget er för att stämma av att all information är på plats, innan leasingbolaget betalar leverantören för ditt önskade leasingobjekt.

Hitta rätt leasing för ditt företag

Leasa maskin

Är ditt företag i behov av att leasa exempelvis entreprenadmaskiner, skogsmaskiner eller anläggningsmaskiner? Läs mer om att leasa maskin.

Leasa utrustning

Är ditt företag i behov av att leasa exempelvis köksutrustning, butiksinredning eller gymutrustning? Läs mer om att leasa utrustning.

Vi har hjälpt över 20 000 företag

4.7 / 5
186 omdömen

Ta hjälp av en av våra experter inom företagsleasing

Kompetent rådgivning inom leasing för företag

Vi hjälper er att sammanställa rätt underlag. Ni behöver inte förstå alla finansieringsdetaljer. Kreas rådgivare tar hand om det.

Våra rådgivare sparar dig tid och krångel

Våra finansieringsexperter har daglig kontakt med leasingbolag för att hjälpa dig att få din förfrågan beviljad.
Ta kontakt med en av våra rådgivare

Frågor och svar

Om företagsleasing

Hur fungerar företagsleasing?

Företagsleasing är en kostnadseffektiv finansiell lösning som tillgodoser ditt utökade behov av maskiner eller annan utrustning, utan att kräva stor investering. Våra partners köper in och står som formella ägare av leasingobjektet, och ger dig tillgång till objektet mot en fast månadsavgift där du betalar för nyttjandet men inte ägandeskapet. Månadsavgiften baseras på värdet av objektet samt önskad längd på avtalet och räntevillkoren. Utöver månadsavgiften betalar ni moms månadsvis för objektet istället för att betala all moms på förhand.

Genom Kreas nätverk av leasingbolag hjälper vi dig till att få marknadens bästa villkor för ditt leasingavtal.

Exempel på objekt kan vara leasing av kopitator.

Vad är skillnaden mellan företagsleasing och hyra?

Leasing - även kallad “finansiell leasing”

Leasingbolaget köper objektet åt dig från leverantören. Under Avtalstiden betalar du en fast månadskostnad och moms till leasingbolaget. Efter avtalstiden kan du köpa loss objektet genom att betala restvärdet till leasingbolaget. Finansiell leasing är lämpligt för objekt som du gärna vill äga helt efter avtalets slut.

Hyra - även kallad “operationell leasing”

Leasingbolaget köper objektet åt dig från leverantören. Och även här betalar du en fast månadskostnad till leasingbolaget. Avtalet skiljer sig framförallt i slutet av avtalstiden, då det inte finns något restvärde. Det innebär också att månadskostnaden oftast är högre för operationell leasing - då du inte har något restvärde kvar att betala. Hyra är lämpligt för utrustning som ofta behöver uppdateras, som exempelvis IT-utrustning och annat där du inte önskar äga objektet efter avtalets slut.

Genom Krea kan du konkurrensutsätta avtal på båda företagsleasing och hyra. Vi sammanställer alla kostnader så slipper du räkna själv.

Finns företagsleasing utan kontantinsats?

Vid företagsleasing betalar du ingen kontantisants. Däremot finansierar inte vissa leasingbolag hela anskaffningspriset åt ditt företag. Leasingbolaget betalar ändå hela priset till leverantören innan leverans, men din första månadskostnad är då förhöjd med ett visst belopp. Detta belopp kallas oftast för första förhöjd leasingavgift.