Krea
Utmärkt 4.7 / 5

Företagslån aktiebolag

Få flera förslag på företagslån till ditt aktiebolag - utan krångel

Företagslån till aktiebolag

Om du driver ett aktiebolag finns det många långivare att välja mellan när du behöver externt kapital, och det är inte alltid lätt att hitta det bästa lånet för ditt aktiebolag. Olika typer företag, som t ex aktiebolag, har olika förutsättningar. När det kommer till olika aktiebolag gör detta att vissa långivare är mer fördelaktiga få finansiering hos än andra. Räntan kan skilja sig kraftigt mellan olika banker och långivare, det finns dessutom andra villkor och kostnader som kan påverka lånets lönsamhet vilket gör det viktigt att jämföra olika förslag på företagslån till ditt aktiebolag.

Anledningar för företagslån till aktiebolag

När ett aktiebolag ska ta ett företagslån beror det ofta på att de behöver kapital för att utöka och expandera sin verksamhet. Det kan handla om ett större inköp till aktiebolaget, anställning av personal, renovation, anskaffning av kontor eller andra investeringar som gynnar aktiebolaget. Lån till aktiebolag kan även tas för att lösa ekonomiska problem, så som likviditetsbrist.

Krea företagslån till aktiebolag

Hos Krea kan alla aktiebolag som är registrerade i Sverige ansöka om företagslån. När du gör en ansökan delar vi den med över 30 långivare och banker så att du får flera förslag att välja mellan. Genom att använda oss av teknik och maskininlärning har vi gjort ansökningsprocessen enkel och endast en kreditupplysning görs vid ansökan. På så sätt får du bästa möjliga villkor när ditt aktiebolag behöver finansiering.

  • Kostnadsfritt
  • Specialister på aktiebolag
  • Alla förslag inom 1 dag
Börja här
eller
Se hur mycket du kan låna först
Svar direkt - utan kreditupplysning
4.7 / 5
183 omdömen

Krea - när villkor är viktigt

Störst nätverk

Vi konkurrensutsätter flest banker och långivare på marknaden. Det säkerställer att du hittar rätt företagslån.

Bättre villkor

Genom att använda vår tjänst ökar du dina chanser för bäst villkor. Vi sammanställer alla kostnader så att du slipper dolda avgifter.

Tidseffektivt

Du slipper söka hos 30 banker själv och får snabbt en översikt av möjliga lösningar på företagslån.

Vad blir kostnaden på ett företagslån?

Använd vår lånekalkylator för att räkna på kostnaden för ett företagslån.

Om företagslån till aktiebolag

Aktiebolag som bolagsform

Aktiebolag är en populär bolagsform av flera orsaker. Ett aktiebolag är en egen juridisk person. Detta innebär att aktiebolaget kan ingå egna juridiska avtal som företag vilket inte är möjligt för vissa andra bolagsformer. Bolaget bär alltså ansvaret för att t.ex. betala lån och krediter. För aktiebolag finns fler objekt eller ägare som kan ställas som säkerhet i lånet. Detta leder till att aktiebolag kan få väldigt förmånliga villkor på företagslån, men behöver ofta komplettera och bifoga mer information i sin låneansökan. Om detta inte görs blir det svårt för långivarna att evaluera ditt aktiebolags återbetalningsförmåga vilket leder sämre villkor och en lägre chans att få sin låneansökan godkänd.

Företagslån för aktiebolag

Aktiebolag tar företagslån av två primära orsaker: för att expandera eller för att lösa ekonomiska problem. Orsaken till lånet kan vara avgörande för om det beviljas eller avslås. Om man lånar för att ha råd med nya materiella tillgångar kan det som köps in vara en viss extra säkerhet för långivaren, eftersom det kan utmätas om företaget inte kan betala tillbaka lånet. Vid ekonomiska svackor blir det avgörande att visa upp pålitliga bevis på betalningsförmåga för att kunna få sitt företagslån beviljat.

Teknik som sparar tid åt ditt aktiebolag

1Ansök på 5 minuter

Fyll i information om ditt företag. Vi samlar in data automatiskt från publika datakällor, så du slipper göra det.

2Vi sammanställer ditt kreditunderlag

Vi säkerställer att ditt företag presenteras på bästa möjliga sätt för långivarna. Endast en kreditupplysning från UC tas på företaget och eventuella borgensmän.

3Få anpassade förslag

Du får förslag från flera banker och långivare. Vårt system rekommenderar förslag som passar bäst för ditt företags behov.

4Få utbetalt utan krångel

Du kompletterar information och signerar avtal på endast några minuter. Du får oftast utbetalt inom 2-5 dagar.

Aktiebolag som vi har hjälpt

MIN Bygg och Projektledare i Sundbyberg

Vi hade inga intäkter under några månader och sökte därför lån för att uppehålla likviditeten. Hos Krea gick det bra att ansöka om företagslån och det var smidigt. Vi börjar nu se en uppgång på beställningar igen.

Tack vare företagslånet kan vi fortsätta hålla bolaget vid liv tills krisen börjar luckra upp sig igen.

Mikael Nybroe, Grundare

dBlux

På grund av corona-krisen har efterfrågan sjunkit samtidigt som befintliga beställningar har avbokats. Företagslånet hjälper mig att betala hyra och löpande kostnader tills förhoppningsvis restriktionerna om större folksamlingar börjar tillåtas.

Har tidigare ansökt om företagslån hos vår husbank. Men servicen är för dålig och det tar 10 dagar bara för att få svar på ett mail. Hos Krea gick det snabbt och smidigt att ansöka om företagslån, och jag fick svar direkt.

Magnus Strandell, Grundare

Suntrade AB

Processen var väldigt smidig, till skillnad från storbankerna som grottade ner sig i irrelevanta detaljer. Krea var lyhörda och förstod vår affärsmodell snabbt. För oss var det viktigt att hitta en lösning där helheten hänger ihop med projektets lönsamhet och livslängd - vare sig det gäller leasing eller företagslån. Vi tog ett förutsättningslöst rådgivningsmöte och kom fram till att konkurrensutsätta leasing passade oss bäst.

Lars Ericson, Co-founder

Karisma Rekrytering

Vi hade möjlighet att göra en investering som skulle stärka vår position på marknaden ytterligare när det gäller rekryteringstjänster. Vi upplevde Krea som en ny typ av och märkbart mer serviceinriktad förmedlare av företagslån än vad vi tidigare har kommit i kontakt med.

Helt enkelt trevlig och professionell service med rimliga räntor utan "onödigt krångel".

Kurt Ståhl, VD

N-O Däck och Bilreparationer

Vi behövde stärka likviditeten i bolaget under en kortare period. Vi kontaktade då Krea och vips började erbjudanden om företagslån ramla in.

Vi är mycket nöjda med den hjälpen vi fick.

Snabbt, smidigt och enkelt verkar vara nyckelorden. Tack Krea för snabb service och trevligt bemötande - rekommenderas starkt!

Nils-Olov Johansson, VD

Vi har hjälpt över 10 000 aktiebolag

4.7 / 5
183 omdömen

Vanliga frågor från aktiebolag

Mer om företagslån till aktiebolag

Personlig borgen vid företagslån

När ett aktiebolag tar ett företagslån krävs det ofta att någon, t.ex. en ägare eller VD, går i personlig borgen. Personlig borgen innebär att den som är borgensman blir ansvarig för lånet om bolaget inte kan betala tillbaka det. Att gå i borgen är ett stort ansvar och det är viktigt att ha koll på aktiebolagets ekonomiska förutsättningar. Av den anledningen är det många som ansöker om företagslån utan personlig borgen. Det kan vara bra att titta på företagets kreditupplysningar för att se hur det bedöms av långivare. Undvik att gå i borgen för långvariga lån eftersom det i slutändan kan bli problematiskt. Gå inte i borgen för alldeles för stora lån. Försök att begränsa din betalningsskyldighet. En ytterligare åtgärd för att minska riskerna med personlig borgen är att teckna en försäkring som täcker oväntade problem med företaget.

Jämföra företagslån till aktiebolag

Alla aktiebolag skiljer sig åt och befinner sig i olika ekonomiska situationer. Den unika situationen avgör ofta vilken långivare som kan erbjuda de bästa villkoren för just ditt företag. Att jämföra lån på egen hand kan vara tidskrävande. Dessutom gör det att man drar på sig kreditupplysningar som försämrar kreditvärdigheten och påverkar möjligheten att få attraktiva företagslån beviljade. Du undviker dessa problem om du jämför lån online.

Hitta ett företagslån till ditt aktiebolag

Varför Krea?

Letar du efter rätt företagslån till aktiebolag? Välkommen att jämföra lån här på Krea.se. Du får erbjudanden från över 30 långivare. Samtidigt slipper du lägga ned dyrbar tid på att kontakta långivare. En jämförelse hos Krea innebär bara 1 kreditupplysning, trots mängder av låneerbjudanden. Dessutom kostar lånet inte mer för dig som låntagare än om du hittat det på egen hand. Här hittar du rätt företagslån till ditt aktiebolag!