Krea

Få flera förslag på leasing av utrustning

Vi hjälper dig nå lägsta möjliga månadskostnad

Varför leasa utrustning?

Många företag behöver investera i ny utrustning för att verksamheten ska kunna växa och expandera. För att inte behöva stå för en stor investeringskostnad kan företaget leasa den utrustning de behöver. Leasing för företag är ett kostnadseffektivt alternativ där ditt företag får nyttja utrustningen och betalar för nyttjandet månadsvis. I vissa fall vill man även använda företagsleasing för att frigöra kapital genom att sälja befintlig utrustning och leasa den från ett leasingbolag istället.

Vilken utrustning kan mitt företag leasa?

Hos Krea kan ditt företag söka leasing för de flesta typer av utrustning. Bland annat restaurangutrustning, butiks-och lagerinredning, gymutrustning samt IT- och kontorsutrustning. Vid den sistnämnda kan du leasa exempelvis:

 • Datorer, skrivare eller skärmar
 • Skrivbord, förvaringsskåp eller kontorsstolar

Krea konkurrensutsätter fler långivare och leasingbolag, som tävlar om att få dig som kund när du ansöker om företagsleasing av utrustning. Genom att jämföra olika leasingavtal kan ditt företag välja det förslag som passar just ditt företag, till bästa möjliga månadskostnad.

 • Leasing av utrustning på belopp upp till 30 miljoner
 • Förslag inom 1 dag
 • Kostnadsfri ansökan
Påbörja ansökan
eller
Se ditt företags kreditutrymme
Svar direkt - utan kreditupplysning
4.7 / 5
186 omdömen

Krea - när villkor är viktigt

Bättre villkor

Genom att använda vår tjänst ökar du dina chanser för bäst villkor. Vi sammanställer alla kostnader så slipper du räkna själv.

Tidseffektivt

Du slipper söka hos flertalet leasingbolag själv och får snabbt en översikt av möjliga finansieringslösningar.

Få rådgivning

Vi hjälper dig att sammanställa rätt underlag. Våra finansieringsexperter hjälper dig att få din förfrågan beviljad.

Vad kostar det att leasa utrustning?

Använd vår leasingkalkylator för att se om det är fördelaktigt för ditt företag att leasa eller för att jämföra leasingräntan med ett lån.

Vi hjälper dig hitta leasing för olika slags utrustning

Leasing av utrustning sträcker sig över en rad olika objekt och kan anpassas till de behov ditt företag står inför. Krea konkurrensutsätter flera leasingbolag så att du får tillgång till bästa möjliga leasingavtal.

Exempelvis:

 • Kyl, frys eller ventilationsanläggning

 • Arbetsbänk, pizzaugn eller salladsdisk

Exempelvis:

 • Stålhyllor, väggkyl eller receptionsdisk

 • Glasmonter, klädstativ eller väggskenor

Exempelvis:

 • Skivstänger, hantlar eller gymgolv

 • Träningsmaskiner, löpband eller crosstrainer

Varför leasar eller hyr fler företag ny utrustning?

Fördelarna med att leasa utrustning

 • Låg startkostnad: Ditt företag behöver inte betala en större inköpskostnad på utrustningen i början, det ökar likviditeten i företaget. Leasing är passande för företag med låg likviditet eller soliditet.
 • Lägre månadskostnad: Oftast kan längre löptider erbjudas vid leasing av utrustning än om du tar ett lån, längre löptid betyder en lägre månadskostnad. Dessutom finns ofta vid leasing ett restvärde för utrustningen, vilket sänker månadskostnaden ytterligare.
 • Underhållningskostnader: I vissa fall kan leasingbolaget stå för underhåll och reparationer, vilket ditt företag sparar tid och pengar på. Viktigt är dock att inte betala för mycket för försäkringar eller serviceavtal, jämför olika offerter innan.
 • Flexibilitet: Du är inte låst till ett ägande utan kan anpassa användningen av utrustningen utifrån företagets behov. Du kan välja att leasa utrustningen en kortare tid men även att uppgradera utrustningen med tiden.
 • Nyare utrustning: Vid leasing kan du få tillgång till nyare utrustning och mer avancerad teknik som ditt företag annars kanske inte hade haft råd att köpa. Det kan ge ditt företag en konkurrensfördel gentemot andra företag.
 • Låg säkerhet: När du leasar utrustningen läggs säkerheten i själva utrustningen. Det skapar möjligheter för ditt företag att använda andra säkerheter för ytterligare projekt.

Teknik som sparar tid åt dig

1Ansök på 5 minuter

Fyll i information om ditt företag och beskriv ditt leasingobjekt närmre. Vi samlar in data automatiskt från publika datakällor, så du slipper göra det.

2Vi sammanställer ditt kreditunderlag

Vi säkerställer att ditt företag presenteras på bästa möjliga sätt för leasingbolagen. Endast en kreditupplysning från UC tas på företaget och eventuella borgensmän.

3Få anpassade förslag

Du får flera förslag på leasing av utrustning från olika leasingbolag, och får även förslag på andra relevanta finansieringslösningar. Vårt system rekommenderar förslag som passar bäst för ditt företags behov.

4Snabb tillgång till leasingutrustningen

När ni valt ett finansieringsförslag att gå vidare med så kontaktar leasingbolaget er för att stämma av att all information är på plats, innan leasingbolaget betalar leverantören för din önskade leasingutrustning.

Vi har hjälpt över 20 000 företag

4.7 / 5
186 omdömen

Ta hjälp av en av våra experter inom företagsleasing

Kompetent rådgivning inom leasing av utrustning för företag

Vi hjälper er att sammanställa rätt underlag. Ni behöver inte förstå alla finansieringsdetaljer. Kreas rådgivare tar hand om det.

Våra rådgivare sparar dig tid och krångel

Våra finansieringsexperter har daglig kontakt med leasingbolag för att hjälpa dig att få din förfrågan beviljad.
Ta kontakt med en av våra rådgivare

Frågor och svar