Krea

Få flera förslag på EU-lån

Hitta ett EU-lån för ditt småföretag - utan krångel

Vad är ett EU-lån?

Många småföretag har svårt att få tillgång till externt kapital utan för hög risk. För att stötta småföretagare har Europeiska Investeringsfonden, EIF, tagit fram EU-lånet. Det är ett företagslån som riktar sig mot mindre aktiebolag med en maximal omsättning på 20 Mkr. EU-lånet innebär förmånligare villkor och mindre risk.

Företagets borgensman behöver endast stå som säkerhet för 20% av beloppet, resterande 80% garanteras genom EIF. Då EIF tar på sig majoriteten av risken, exponeras företaget för lägre risk och kan få mer fördelaktiga villkor. Kreas långivare kan ofta erbjuda en ränterabatt om minst 2 procent jämfört med ett vanligt företagslån.

Hur och vad kan du använda ett EU-lån till?

Som småföretagare kan du använda ett EU-lån i många olika syften:

 • Anställa personal eller köpa konsulttjänster
 • Köpa/investera i utrustning och maskiner
 • Marknadsföring och produktutveckling
 • Löpande utgifter, som hyra och löner
 • Köpa material eller varulager
 • Öka kassaflödet eller betala fakturor
 • Utveckling och utbildning
 • Endast en kreditupplysning
 • Förslag redan inom 1 dag
 • Kostnadsfri ansökan
Påbörja ansökan
eller
Se ditt företags låneutrymme
Svar direkt - utan kreditupplysning
4.7 / 5
183 omdömen

Krea - när villkor är viktigt

Störst nätverk

Vi konkurrensutsätter flest banker och långivare på marknaden. Det säkerställer att du hittar rätt lån för just ditt företag.

Snabbt men professionellt

Du slipper söka hos flera banker själv och får snabbt en översikt av möjliga lösningar på EU-lån.

Bättre villkor

Genom att använda vår tjänst ökar du dina chanser för bäst villkor. Vi sammanställer alla kostnader så att du slipper dolda avgifter.

Vad blir kostnaden på ett EU-lån?

Använd vår lånekalkylator för att räkna på kostnaden för ett EU-lån, kom ihåg att du maximalt kan låna 500 000 kr i EU-lån.

Om EU-lån

Vad är ett EU-lån?

Ett EU-lån är ett typ av företagslån med förmånligare villkor som riktar sig till småföretag i Europa. Det är ett lån som innebär lägre risk för företaget då du endast krävs på 20 % borgen. Resterande 80% omfattas av en garanti som finansieras av EU. EU-lånet ska gynna småföretag som annars kan ha svårt att få tillgång till externt kapital utan för hög risk.

Vilka formella krav finns för att kvalificera sig för ett EU-lån?

 • Ditt företag ska vara ett aktiebolag och ha maximalt 9 anställda
 • Ha en maximal omsättning 20 miljoner kronor
 • Ha minst ett fastställt och registrerat bokslut
 • Ha maximalt 20 miljoner kr i totala tillgångar

Ansöka om EU-lån via Krea

 • Företaget får ansöka om max 500.000 kr
 • Ditt företag måste välja minst 2 års löptid
 • Du behöver lägga till minst en borgensman
 • I låneansökan måste företaget lägga till minst ett års bokslut

Hur fungerar det?

1Ansök på 5 minuter

Fyll i information om ditt företag. Vi samlar in data automatiskt från publika datakällor, så du slipper göra det. Du ansöker om ett EU-lån precis som vid ett vanligt företagslån.

2Vi sammanställer ditt kreditunderlag

Vi säkerställer att ditt företag presenteras på bästa möjliga sätt för långivarna. Endast en kreditupplysning tas på företaget och eventuella borgensmän.

3Få anpassade förslag

Du får förslag från flera banker och långivare. Vårt system rekommenderar förslag som passar bäst för ditt företags behov. En symbol med en EU-flagga visas på de aktörer som erbjuder EU-lån.

4Få utbetalt utan krångel

Du kompletterar information och signerar avtal på endast några minuter. Du får ditt Eutbetalt inom 2-5 dagar.

Ta hjälp av en av våra experter inom EU-lån

Kompetent rådgivning inom EU-lån

Vi hjälper er att sammanställa rätt underlag. Ni behöver inte förstå alla finansieringsdetaljer. Krea’s rådgivare tar hand om det.

Våra rådgivare sparar dig tid och krångel

Våra finansieringsexperter har daglig kontakt med banker och långivare för att hjälpa dig att få din förfrågan beviljad

Ta kontakt med en av våra rådgivare

Läs om varför andra företagare har anlitat Krea

Will Brand AB

Vi växer snabbare än vi räknat med och vår webshop för företag (www.willbrand.se) behövde ett upplyft samtidigt som vi behövde förskottsbetala produktionen av två stora höstprojekt.

Hor Krea fungerar det överraskande snabbt och man får ett trevligt och bra bemötande av deras service personal. Processen var betydligt smidigare i jämförelse med den gammalmodiga "bankvärlden". Med EU-lånet vi fick via Krea kunde vi ta nästa steg.

Läs hela kundcaset om Will Brand

Pierre Gasslander, VD

The Italian Cousins

Vi påbörjar en stor expansion där vi ska öppna två nya restauranger. Kreas rådgivare hjälpte oss att hitta rätt finansiering, medan vi kunde fokusera på expansionen. Det var tidseffektivt och genom att Krea konkurrensutsatte olika banker säkerställde vi även bra villkor för den nya finansieringen.

Läs hela kundcaset om The Italian Cousins.

Enrico Artoni, Grundare

Saltö Marin AB

Jag tycker det var ett bra sätt att jämföra olika villkor, speciellt nu när storbankerna inte är lika intresserade. Processen via Krea går betydligt snabbare och sparar tid jämfört med att gå direkt till banken.

Läs hela kundcaset om Saltö Marin.

Mats Lindqvist, VD

Svenska Takelement AB

Vi har nyss byggt en fabrik där vi ska tillverka takelement och har precis kommit igång med tillverkningen. Vi behövde skjuta till med likvida medel som vi kommer använda till inköp av material för att kunna ta tillverkningen vidare och möta befintliga beställningar som vi har. Så behövde en rätt snabb och smidig lösning vilket ni kunde hjälpa oss med.

Matilda Wener Petersen, Ekonomichef

Karisma Rekrytering

Vi hade möjlighet att göra en investering som skulle stärka vår position på marknaden ytterligare när det gäller rekryteringstjänster. Vi upplevde Krea som en ny typ av och märkbart mer serviceinriktad förmedlare av företagslån än vad vi tidigare har kommit i kontakt med.

Helt enkelt trevlig och professionell service med rimliga räntor utan "onödigt krångel".

Kurt Ståhl, VD

dBlux

På grund av corona-krisen har efterfrågan sjunkit samtidigt som befintliga beställningar har avbokats. Företagslånet hjälper mig att betala hyra och löpande kostnader tills förhoppningsvis restriktionerna om större folksamlingar börjar tillåtas.

Har tidigare ansökt om företagslån hos vår husbank. Men servicen är för dålig och det tar 10 dagar bara för att få svar på ett mail. Hos Krea gick det snabbt och smidigt att ansöka om företagslån, och jag fick svar direkt.

Magnus Strandell, Grundare

N-O Däck och Bilreparationer

Vi behövde stärka likviditeten i bolaget under en kortare period. Vi kontaktade då Krea och vips började erbjudanden om företagslån ramla in.

Vi är mycket nöjda med den hjälpen vi fick.

Snabbt, smidigt och enkelt verkar vara nyckelorden. Tack Krea för snabb service och trevligt bemötande - rekommenderas starkt!

Nils-Olov Johansson, VD

Vi har hjälpt över 20 000 företag

4.7 / 5
183 omdömen

Vanliga frågor kring företagslån