Sv
 • Sv
 • En

Få flera förslag på fastighetslån

Få bättre villkor på fastighetslån och byggkreditiv
 • Låna upp till 20 miljoner kronor
 • Ränta från 5%
 • Alla förslag inom 1-2 dagar
Börja här
Inte bindande att få förslag
4.7 / 5
129 omdömen

Varför Krea?

Bättre villkor

Vi konkurrensutsätter flest banker och långivare på marknaden så att du kan få bästa möjliga villkor.

Flexibla säkerhetskrav

Välj mellan att pantsätta fastigheten, aktier i bolaget eller att gå in med ett borgensåtagande som säkerhet.

Nöjdast kunder

Vi har redan hjälpt över 15 000 företag och har de nöjdaste kunderna enligt Trustpilot.

Finansiering efter dina behov

Fastighetsfinansiering för ditt företag - till bättre villkor

Finansiera förvärv av fastighet

 • Pantsättning av alla fastighetstyper

 • Bryggfinansiering eller topp- och bottenlån

Bygg om för att möta nya behov

 • Fastighetslån och byggnadskreditiv

 • Återbetalning först när projektet är färdigt

Frigör kapital med fastighetsbelåning

 • Finansiera projekt med en högre belåningsgrad på fastigheten

 • Låna upp till 85% av fastighetens värde

Om fastighetsfinansiering

Varför investera i fastigheter?

Det finns många anledningar till att att investera i fastigheter. Vissa företag har just som affärsidé att köpa upp, renovera och handla med fastigheter medan andra företag har fastigheter som en nyckelkomponent i verksamheten. Läs mer om hur företag använder sig av fastighetsfinansiering här.

Då fastigheter är stora, fasta, tillgångar brukar investeringsbeloppen vara stora, därför tar många företag hjälp av extern finansiering. Det finns olika typer av fastighetsfinansiering där fastighetslån är det vanligaste. Krea jämför förslag på fastighetslån, byggnadskreditiv och företagslån med fastighet som pant. Att jämföra finansiering möjliggör för ditt företag att få tillgång till bästa möjliga villkor.

Jämför fastighetsfinansiering

Nuförtiden finns det en uppsjö av alternativ på marknaden för fastighetsfinansiering. För företagare innebär det fler valmöjligheter, men gör det också svårare att navigera bland långivares erbjudanden.

Genom att jämföra olika erbjudanden, är det lättare att hitta den finansieringslösning som passar det egna företaget bäst. Krea har 20+ långivare anslutna, vilka tar del av av din ansökan - och därigenom tävlar om att få dig som kund.

Så här går processen till

1Ansök enkelt genom Kreas digitala verktyg

Vid fastighetsfinansiering ställs högre dokumentationskrav än vid ett vanligt företagslån. Kom därför ihåg att inkludera t.ex. projektkalkyl vid nybyggnation eller likviditetsplan vid fastighetsköp.

2Vi presenterar er för långivarna

Er ansökan presenteras sedan för våra långivare som alla tar del av samma kreditupplysning. Olika långivare specialiserar sig på olika typer av affärer.

3Välj bland indikativa förslag

Långivarna lägger fram indikativa förslag där ni väljer vilka förslag som passar bäst, och som ni önskar gå vidare med.

4Finansiering betalas ut

När ni valt ett finansieringsförslag att gå vidare med så kontaktar långivaren er för att stämma av att all information är på plats innan finansieringen betalas ut.

Nöjdast kunder enigt Trustpilot

4.7 / 5
129 omdömen

Frågor och svar

Om fastighetslån

Hur ser ett företagslån till fastigheter ut?

Ett fastighetslån är i de flesta hänseenden likt ett företagslån. Fastighetslånet kan användas till kommersiella fastigheter, hyresfastigheter, villkor, fritidshus, bostadsrätter och lantbruksenheter. Lånet behöver inte användas till att finansiera eller investera i en fastighet, utan kan även användas till andra projekt. Beroende på bank och långivare kan låntagaren få fast eller rörlig ränta, och återbetalningstiden går ofta att diskutera.

Krav vid fastighetslån?

Eftersom fastighetslån ofta tas i syfte att köpa upp eller investera i en fastighet, så kan fastigheten i sig kan agera som en säkerhet gentemot långivaren. Beroende på bank och långivare så kan också andra säkerheter krävas, såsom företags- eller fastighetsinteckning, eller att VD eller någon i styrelsen går i personlig borgen för lånet. Även om företagare helst slipper risken med säkerheter och personlig borgen, så ökar chanserna att får ett fastighetslån beviljat om de finns med i ansökan. Ränta och andra lånevillkor blir också bättre eftersom risken för banken eller långivaren blir mindre.

Då fastighetslån ofta rör större belopp än traditionella företagslån ställs också högre krav på dokumentation. Det kan röra sig om om budget- eller likviditetsplaner eller projektkalkyler.

Mer om fastighetslån

Hur används fastighetslån?

Fastigheter som affärsidé: Ett företag kan vilja ta fastighetslån för att investera i fastigheter. Kanske ser de fastigheten som ett renoveringsobjekt med stor potential eller helt enkelt ett attraktivt investeringsobjekt som bedöms kunna stiga i värde på sikt. Det finns också företag som köper upp fastigheter för att hyra ut och på så sätt tjäna hyresinkomster på det.

Bostadsrättsföreningar: Fastighetslån används även av bostadsrättsföreningar som ska köpa, renovera, eller bygga om sina befintliga fastigheter. Ett fastighetslån kan till exempel vara nödvändigt under ombildningar, då extra kapital kan komma att behövas.

Lokaler och varulager: Andra företag behöver en del av en fastighet till sin huvudsakliga verksamhet. Det kan vara en lokal för att öppna en butik eller restaurang; köp av affärs- och kontorslokaler för att kunna öppna kontor; eller ett varulager som en del i sin distributionskedja.

Skogs- och lantbruksfastighet: Ett företagslån för uppköp av mark eller en gårdsfastighet kallas också för fastighetslån. Då dessa investeringar har ett bestående värde kan de också användas som säkerhet i lånet. Majoriteten av värdet kan belånas (upp till 75% av fastighetens värde hos vissa banker).